Nuffnang Ads

Wednesday, December 22, 2010

Sepetang di Bumi Melaka Bersejarah

~Salam~

Internet kt opis nih kekadang ok...kekadang xok..huhu..

Last Sunday aku ngn Amy saje jln2 ke Melaka...Walhal dua2 kampung kat Melaka..Tp disebabkan dh xtau nk meronggeng ke mana...so kitaorg trlepas smp ke Melaka...

Kitaorg brtolak kul 2 ptg dr KL.. Pastu smp Melaka singgah kat Perigi Hang Tuah.. Pastu trus ke Banda Hilir... Naik Melaka River Cruise... Pastu jln2 sekitar Banda Hilir tue... Ala2 pelancong lak...hehe... Pastu dlm kul 8 mlm kitaorg brtolak blk KL semula...hehe.. Mmg keje giler... Nk brgambo semata2 gi Melaka..
Yg bestnyer Melaka nih ari Ahad pn kena byr parking..Maklum la negeri xde sultan...hahaha... Tp kitaorg ni jenis xreti bahasa so wat xreti je la... Ntah cmna tgh2 parking kete tu ada sorg brother nie bg sticker parking dia coz dia ada lebih...kena gores2 sticker tu n letak atas dashboard kete... Pelik...aku first time byr parking cenggitu...hehe...

So apa lg...jom tgk gmbr la...



Tuesday, December 14, 2010

Internet dh Ok..(",)

~Salam~

Selepas luahan jiwa pd entry yg lepas..akibat dr kegagalan internet brfungsi di opis...tetiba arini internet ok la...hehe...sgt gumbira... Tp aku masih meneruskan azam utk jd baik..maka aku tidak membuka fb menggunakan internet di opis...hurmm....cuma entry ni je aku guna internet opis...hehehe...
Dis weekend agak bz skit sbb ada beberapa perkara yg perlu disettlekan.. antaranye ialah persediaan bday Nur Ariana Aliya... hurm...excited dan xsabo nk wat bday dia... event yg seterusnya akan diceritakan pada entry2 yg akan dtg...insyaallah...
Sesungguhnya entry arini adalah sgt tidak berasas sbb xtau nk citer apa...cuma nk luahkan rasa seronok sbb internet kat opis dh kembali berfungsi...wahahaha....
Erm...dis coming weekend pn cam byk jemputan kenduri kawen...mkn free la maknanyer... Pastu nxt week pn cam byk jemputan gak...biasa la kalu cuti skola mst byk jemputan kawen kn... so aku ucapkan Selamat Pengantin Baru pd kengkwn yg akan menamatkan zaman single...
Owh...saya kan nk jd baik...so xleh guna internet utk tujuan personal (i.e menulis blog)hehe... so dat's all...daaa.........

Saturday, December 11, 2010

Azam 1432Hijrah

~Salam~

Lama dh x update blog nih sbb internet kat opis dh kena blocked...yes..bos mau saya mencari rezeki yg halal...huhu... kalu dok berinternet je maknanyer gaji saya sudah masuk ke bahagian yg tidak halal...erk..bos saya xkata camtu... tp saya yg pikir begitu utk menyedapkan ati sndr...hehe... so skrg ni berfb melalui BB yg terchenta...

Oh ya...nk wish Selamat Tahun Baru 1432H... dh lmbt kn...but better late than never... Insyaallah tahun baru ni akan jadi permulaan yg baik untuk semua perkara baik yg aku nk wat... Mudah-mudahan dipermudahkan semua menda baik2 yg aku nk wat...


Apa menda baik yg aku nk wat??? Byk weh...nk jadi budak baik, anak yg solehah, staff yg baik dan tidak mengsia-siakan harta opis (esp internet..huhu), lawyer yg baik....erm...yg penting aku nk berusaha jadi hamba Allah yg baik... bukan la brmakna selama nie aku jahat..cuma sblm nie ada gak la trlalai sekali-sekala... Mudah-mudahan trcapai la cita-cita nk jadi baik thn nie...hehe...Insyaallah..

Juz a quick update..dats all...daa...

Tuesday, November 9, 2010

Kenduri doa selamat & tahlil

~Salam~
Memula skali aku nk wish Hepi Deepavali utk kengkwn yg bragama Hindu..oleh kerana kita 1Malaysia jd kitaorg pn cuti la pd 6/11/2010 aritu..hehe...

Alhamdulillah..ujung bln aritu dpt rezeki lebih skit...so aku brcadang utk wat kenduri doa selamat dan tahlil utk arwah nenek... Mak aku lak cadangkan wat smlm n kebetulan lak Jumaat tue cuti Deepavali so cousin2 aku kt asrama sumer dpt blk...

Jumaat tue aku dh kuar gi beli brg2 kering utk msk... Then pg Sabtu tue mak aku gi pasar utk beli brg2 basah lak... Lauk2 yg terlibat adalah ayam masak merah (menu wajib), asam pedas ikan tenggiri, acar berempah (favourite arwah nenek), pulut kuning ngn rendang daging...
Pastu pg2 tu adik aku bgtau yg mak mertua dia nk wat kerabu mangga a.k.a somtam versi Jawa..ntah..aku pn xpenah mkn cmna...alang2 org dh nk tolong watkn tu aku pn brtungkus lumus la kait mangga dpn umah aku...dpt la smp satu plastik penuh...siap kena gigit kerengge lg..huhu...

Alhamdulillah..sumer brjalan lancar..lauk pauk pn abis... Timer kasih la pd sedare mare yg menolong esp Makndak, Makuteh, Maklang..Cousin2 aku..Mastura, Ina, Saniah, Aliah...Makbuyung yg dtg gak mlm tu..Baya..hehe... Timer kasih sumer ye... Sedare mare kita sumer mmg beshh kn...hehe...

Tgk gmbr la plak yer..

Nie je gmbr yg ada...hahaha...bz sgt smp xsempat nk snap2 gmbr..hehe.. Ok la tu kn... Daaa...

Monday, October 25, 2010

Mode : sedih :(

~Salam~
Xtau nk start post nie dr mana..mcm2 ada dlm kepale nih.. Sumer serba xkena.. Ati nie sentiasa je xtenang..haaiih.. Tak mampu dh rasanyer nk simpan sndr... Aku perlukan seseorg utk share..
Hidup ni mmg byk pilihan...kita manusia yg dikurniakan akal ni la yg perlu bijak membuat pilihan.. dan dlm setiap pilihan yg kita wat tu x mustahil ada kesilapan.. kdg2 kita sndr xmampu nk tanggung kesilapan dr pemilihan yg kita sndr wat...
Mode sedih skrg nie..jiwa kacau sgt... kecewa?? Mungkin la.. Aku xtau nk cite cmna.. Ya Allah...aku tau Kau memberikan ujian pada hambaMu yg trpilih.. Berilah aku kekuatan utk menempuh dugaanMu kali ni ya Allah...

Thursday, October 21, 2010

20.10.2010

Salam..
Tarikh arini pn best gak kn..20102010... kalu 10.10.2010 aritu aku xde apa2 yg menarik...tp 20.10.2010 nie ada la menda2 menarik utk dikenang..
20.10.2010 adalah arijadi Abah aku yg ke 54... Hepi Bday Abah... Semoga Abah dipjgkn umo..murah rezeki dan dirahmati selalu.. Erm...thn dpn bole la bwk kitaorg jln2 yer... Australia ke??? hehe....
Tp kitaorg xde wat celebration apa2 pn coz sumer org keje... Maybe dh dpt gaji nnt bole la gi mkn2 ke.. Lgpn skrg ni tgh2 bln..bajet xde..hehe... So xde la gmbr pape utk menunjukkan celebration...
Menda yg paling xbest skali ialah kematian kucing kitaorg...Kitaorg panggil dia abg adik.. Cian dia...xtau nape dia bole mati.. Sehari sblm kematian dia tu, elok je dia tido manja2 kat aku ngn Tembon.. Tiba2 je arini adik aku kata dia dh mati.. Sedih la...
Aku tau..ada org cakp "ala..kucing je mati..". Tp kucing tu kan brnyawa gak...Maybe org yg ckp cmtu xtau nk menghargai kelebihan kucing... Kucing kitaorg nih dh mcm family...marah dia...peluk dia...so bila dia mati, terasa la kesedihan dia... Aku xsempat nk tgk abg adik sbb dia mati time aku kat opis...Adik aku pn dh tanamkn dia... Mst abah aku sedih sbb kucing dia mati masa arijadi dia... huhu... Lastly..aku ltk la gmbr abg adik dlm blog ni utk ingatan kitaorg...
Abg adik mati pada 20.10.2010

Tuesday, October 19, 2010

Skuad Sayang..

Salam..

amenda la skuad sayang nie kn...sbnrnye aku pn xtau..tp yg penting skuad ni anjuran U.M.N.O.err..tp aku xmo cite hal politik yer...aku nk citer pasal mak aku yg brtungkus lumus dlm skuad sayang nih..
hehe..go kak Jah...
Utk event nie yg dibuat pada 17/10/2010, PM turun padang..
uii..PM dtg kwsn umah aku tue...hehe...
Alhamdulillah dpt peruntukan utk repair bumbung flat nie yg dh uzur...
Pastu dpt la skit barangan dapur sumbangan skuad sayang nih..

Mak aku punyer la semangat...
smp 2 ari 2 mlm la dia dok sibuk ngn persiapan menyambut PM tue..
dia la join Marhaban, dia la wakil blok..sumenyer dia la...semangat btul mak aku...
Tp bagus gak..bila dia ada, byk la saguhati yg kitaorg dpt...hehe..

Team dr Perak yg dibawa oleh mak aku mlwt kwsn..





Makcik nie singgah umah aku bg cenderahati dr wanita U.M.N.O Perak..





Mcm2 ada dlm kotak nie..hehe

Tadaaa....

Alhamdulillah..Terima kasih daun keladi..len kali bg lg..hehe...

Daaa.....

Monday, October 11, 2010

10.10.10

Salam..

Saje je nk wat entry utk date 10.10.2010 ni.. nmpk cantik je date nih...kn?kn?kn? Baca newspaper berebut2 org nk bersalin tarikh nih..hehe.. Tok kadi pn bkn main bz lg masa tarikh nih.. sumer pakat2 nk kawen 10.10.10...
Raya dh abes..alhamdulillah sempat la abiskan pose sunat 6 ari.. Abis ganti pose skali... yeeaayy..
Smlm mak wat nasi tomato ngn ayam masak merah dan lauk2 seangkatan ngn nyer...hehe... Sbb my dearie bwk parents dia dtg umah.. urm... xde kena mengena merisik ke apa bagai2 tuh.. dtg utk brkenal-kenalan... so satu ari la aku senyum lebar..hehe...

Citer psl nasi tomato ngn ayam masak merah mak aku..huh..mmg superbb la...xde lg la ayam masak merah yg lg sdp selain yg mak aku wat... serius nih... Nasi tomato tue wlpn percubaan pertama mak aku tp mmg menjadi la... Hish...nie mmg nk kena menuntut kat mak aku ni b4 kawen.. Bila nk start menuntut??? Haa...itu yg kita xtau...huhu...

Mlm tue temankan my dearie gi beli barang2 sebelum dia brtolak gi Mersing..outstation laaagggii... 2minggu lak tu...eiisshh...kerinduan la aii...hehe..ngade2 je nih... So lps shoping ala kadar tue temankan dia mkn.. Time kat kedai makan tu sempat la lyn wedding angkasawan tuh.. Grand giler.. huiihh... Truja aku nengok... Aku bole berangan je la...hehe.. Mls nk citer lebih2 pasal wedding tuh...ai cemburu la..erk? apakah?

Then trus anta my dearie gi Bkt Jalil... err...dh lama aku xtgk bas yg byk2 mcm kat pudu raya tuh... err..ye..aku tau Puduraya under renovation n xbroperasi lg... Tp sblm nie aku tgk bas ekspres byk2 kat Puduraya je...hehe.. Erm..dh lama giler aku xnaik bas ekspres.. zaman tok kaduk dule je naik bas ekspres gi rombongan sekolah...wahaha....

Lps lambai2 my dearie...trus balik...tido..Then here I am today..keje... Bosan ar.....

Tu je la perjalanan idup aku pada 10.10.2010.. cantik kn date nih... daa...

Monday, October 4, 2010

Raye + Keje = Suke duke..

Salam...

Lama xupdate blog nih..alasan yg sama la..bz..tp sbnrnye xtau nk update apa pn..
Ari2 wat rutin yg sama..kalau ada pn mslh je yg brbeza2..but it still called problem..huh..
Ati nie sbnrnye meronta2 nk carik keje lain... Bkn sbb xlarat nk mngadap workload..tp sbb prsekitaran..maybe dh 2 thn kat firm ni wat aku rasa bosan..dahtu mula la nmpak mcm2 yg xkena..itu xkena..ini xkena...haiih...
So aku beri masa pd diri sndr utk calm down..brsabar ngn sumer dugaan kat opis ni... end of dis year nnt bole la decide nk cabut ke nak stay... Hurm...possibility nk stay tu amat la tipis...hehe..
Err..thn ni aku byk trlepas open hse la...skrg ni kn musim ujan..so bile weekend tu ujan, mula la aku mls nk brgerak ke mana2...especially dengan keadaan jalan ampang yg xpenah surut dgn kenderaan...lg la malas aku nk kuar...
Tp umah2 sedare mare yg wajib pegi tu aku pegi la...hurm..kalu x ada yg majuk ati lak erk..cuma umah kengkwn byk gak la yg aku xbrkesempatan nk pegi...maaf la ye kengkwn ku...
Nk upload gmbr raya pn xde yg menarik..hehe...byk sgt keje smp weekend pn jd xtenang...gi beraya pn mls nk brgmbr...hehe..xpe la..
so...tu je la...daaa...

Sunday, September 12, 2010

Beraya

Salam...
Arini dh raya ke-3.. Seronok btul la beraya wlpn xdpt collect duit raya lg..hehe..
Erm..raya pertama aritu beraya kat umah coz sumer adik beradik mak brkumpul kat umah kitaorg...cuma thn nie xbrkumpul ramai2...sumer dtg time yg berbeza so xdpt kumpul sumer.. Lgpn thn ni kita beraya ari Jumaat so pakcik2 sumer nk cpt blk n gi semayang Jumaat.. Pastu ada gak sedare yg blk kg so kurang la geng... Tp yg penting 1st raya ttp happening... Beshhh...
Raya ke-2 br la kitaorg kuar brjln...gi umah atok dan nenek sedare..Tp mostly diaorg blk melaka..so pas jln kt umah atok kat Petaling Jaya, kitaorg trus decide blk Melaka..xplan pn sbnrnye... Kat Melaka gi umah nenek ngn Tok Su (sebelah abah), pastu gi umah Mak Long ngn umah Nenek Su (sebelah mak). Kat umah mak long dpt la jmp pak ngah ngn anak dn cucu dia.. 1st time tgk cucu dia.. Dlm kul 8 lebih kitaorg trus blk KL...last skali ending beraya kat umah mak mertua adik aku... Penat gler...
Raya ke-3 ni kitorg dok umah je menunggu org dtg beraya..Lgpn bdn pn penat lg... Rasa mls lak nk gi kuar beraya.. Tunggu kengkwn sumer blk dr kampung la br gi beraya...
Tu je...raya dan raya...yeayyy...

Friday, September 10, 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam Lebaran buat semua...

Alhamdulillah kita dh smp di penghujung Ramadhan...sekejap je masa brlalu. Rasa mcm br lg nk smbut pose...sekarang dh raya plak... Semoga Ramadhan yang dh melabuhkan tirai ini memberi seribu keinsafan dan kebaikan utk kita semua...


Hoorayyy...nk cite psl raya plak. Arini last day pose tp aku still keje lg...still msk opis lg.. Ye la..org xde kampung..kena la berkorban utk bg chance org lain yg nak balik kampung... hurm..nmpknye aku kena crk suami yg ada kampung la... hehe...


Preparation utk raya semua dh ok..cuma nk tunggu mak masak ketupat rendang je mlm ni... Baju raya utk semua dh ada... Xsabar rasanye nk tunggu esk..nk brkumpul ngan sedare mare yg ramai tu..nk mkn ketupat, rendang, kuah kacang..mcm2 lg la... Syoknyer...


Di kesempatan ini aku nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri utk semua yang mengenali diri ini..xkira la wlpn korg xbaca blog nih... Mohon maaf zahir dan batin andai ada salah dan silap yang mengguris ati...secara sengaja atau tak sengaja...aku pun manusia biasa yg xlepas dr brbuat dosa...Maafkan aku yer... Pada yg balik kampung tue berhati2 di jalan raya yer..

Friday, August 27, 2010

16 Ramadhan 1431H

Salam..

Sekejap je kan masa berlalu.. Tak sedar dh 16 Ramadhan..maknanye dh separuh jln kita berpuasa thn nih.. Hurm..Pasi raya..yeayy...

Smlm kat umah kitaorg ada plan adik beradik... Bkn plan main mercun and whatsoever yer.. Plan kitaorg yg suci bersih tu ialah memasang pelita di halaman rumah.. hehe.. Best tau... Beli je pelita kecik2 kat Giant pastu beli minyak tanah... Pacakkan kayu kat laman rumah utk gantung pelita tuh...

Misi kitaorg tu sgt la brjaya sbb jiran2 sumer kata " Erh..seronok nyer..terasa suasana kampung.." Secara xlangsung kitaorg dpt pahala sbb menceriakan ati jiran2.. haha.. alhamdulillah.. At least org lain pun hepi gak dgn keje kitaorg tuh.. Ye la..dok tgh2 bandar Ampang tuh..tetiba ada umah yg wat stail ala2 kampung...mst la best.. Tp kalu bole main bunga api lg meriah...Bunga api yer..bkn mercun tau... Gmbr...erm..sbb amik gmbr pki hp je..so gmbr xclear p0n..so mls la nk upload..

Misi seterusnya ialah wat kuih raya.. Biasa la...kuih wajib yg kitaorg wat tiap2 thn seperti cornflakes madu, tart dan rempeyek.. Kek coklat dan kuih2 lain akan dipertimbangkan mengikut bajet... mls la nk citer psl bajet..nnt secara xlangsung trkutuk bos plak.. so baik xyah citer.

K la..upload gmbr pelita dr Google je la..hehe..



camni la lebih kurang pelita kat umah aku tu..sangkut kt kayu.. cuma pelita aku warna merah.. hehe... kat bwh ni la rupanyer kalu dh nyalakan pelita byk2.. meriah sgt.. Jd xsabar nk raya plak..

Tu je..daaa....

Friday, August 20, 2010

Majlis Berbuka Puasa

Alhamdulillah..dh Ramadhan ke 9. Sekejap je masa berlalu..
Bulan2 pose ni sumer opis sibuk nk wat majlis brbuka pose ngn client. So opis aku pun sibuk gak la.. Tp bagus jgk..merasa la aku berbuka free kat hotel.. Hehe..
Mulai arini smp minggu depan ada la 3 ke 4 majlis berbuka pose ngn client y aku kena pegi.. Maknanya merasa la mkn kat 3 ke 4 hotel.. Menarik kan??? Hurm.. Tp bila dh pegi majlis brbuka pose tu for sure la xsempat nk balik terawikh... Kira rugi la plak..
Keje plak dlm bulan Ramadhan nie cam biasa gak..menimbun2.. cuma kurang skit la kena gi Court. Maybe Judge pun nk kurangkan kes diaorg bln Ramadhan nih.. Tp ok la.. Xde la penat nk berlari ke Court..penat nk menunggu...
Tu je la update arini..xsempat nk tulis pjg2...daaa....

Thursday, August 12, 2010

1 Ramadhan 1431 Hijrah

Assalamualaikum dan salam Ramadhan..

Alhamdulillah, syukur pada Allah kerana beri aku peluang untuk berada sekali lg dlm bulan Ramadhan nih.. Feeling dlm bln Ramadhan ni mmg lain la.. Rasanyer sumer nk pelihara. Mulut, telinga, mata... Sumernyer utk pastikan ibadah pose jd sempurna...

Bila tibe Ramadhan ni tringat lg kat Arwah nenek.. sedey arr... Semoga arwah nenek tenang di sisi Allah...

Cepat betul masa berlalu...sehari ke sehari...tetiba je smp bulan Ramadhan.. Ok la..Azam aku untuk manfaatkan sebaik mungkin bulan Ramadhan kali ni, bulan yg penuh keberkatan... Insyallah...

Kepada kengkawan sumer...Selamat Berpose...

Monday, August 2, 2010

UPDATE...

Dah sebulan lebih x update blog nih.. Bknnye xde menda nk citer... Byk nk citer.. Cuma kesempatan nk mengupdate tu je yg xde...
Diam x diam dh hampir Ramadhan..sekejap je masa berlalu... Rasanyer br je duit abis utk beraya thn lepas.. Nih nk kene brabis duit lg...hehehe...
Setakat 1hb Ogos 2010 nih... Baju raya utk aku, mak dan adik2 sumer dh ready... cuma baju Melayu abah je blum ada... Langsir pun dh siap jahit.. Kuih raya sejenis dh tempah..hehe.. So ok la... Bln pose nnt xde la nk sibuk2 gi carik baju raya...
Seminggu yg lepas dok brulang gi Hosptal Ampang Puteri coz Shahman (kazen) admitted. Sakit apa..aku p0n xpaham... Tp bila ada yg msk spital sedare mare aku jdkn tempat brkumpul dan beramah mesra la.. Hehe..Dh lama xjmp sedare so kat spital tu kira mini family gathering la..hehe.. Dasat kan sedare mare aku nih... Ukhwah kuat tau...
K la...insyallah akan update sempena Ramadhan nnt... Daa..

Wednesday, June 23, 2010

Worldcup la pul0kk..

Semakin lama semakin susah nk update blog nih..
Tp sbnrnye xde apa pon yg nak update.. especially time tgh byk keje nih.. Tak sempat nk wat pape p0n.. Pegi keje dan balik keje je..Pastu cuti tido je kat umah... Hurm... so apa nak update..
Erm..nak baca newspaper pun tak sempat.. Err..skrg musim worldcup kan.. Yg tu aku tau la coz kat umah aku asyik dok layan bola je... Citer psl Worldcup nih..aku xde la specific team yg aku nk sokong coz bkn reti sgt pun pasl bola nih.. Tp utk tak ketinggalan aku sokong la argentina ngn germany..erm..so far Argentina blum penah kalah lg..
So tu je la sesi merapu sebagai memenuhi obligation mengupdate blog nih.. hehe..

Saturday, June 12, 2010

Keje..

Perasaan rasa sgt tak tenang dis few weeks.. Mcm2 rasa ada..

Tp yg paling aku nk kongsi ialah perasaan tak seronok bile nk gi kerja..

Aku penah terbaca kalu kita dah tak seronok nk gi keje, kualiti keje pun akan trjejas..

Bknnye aku xsuka opis aku.. well..selain psl gaji yg sikit..aku mula rasa tak best sbb keje semakin brtambah2... melebihi kapasiti yg aku mampu... N bile aku pikir2 balik tak berbaloi langsung ngan gaji aku yg sikit tu..

Bos cam biasa la...yg penting keje mst siap...nk tonggang trbalik ke apa ke..janji keje siap.. Tp aku la yg sengsara.. Erm..interview aritu pn xde feedback..maybe bkn rezeki aku la.. So aku trpikir nk mulakan misi menghantar resume secara besar-besaran.

Tp bile dok trmenung atas katil, aku mula la rasa syg nk tinggalkan opis tu...kengkwn best... Keje yg aku dh familiar... Cuma pertambahan job scope tu wat aku rasa unfair.. hurm... So aku konpius..brtahan atau blah???

Bila aku meneruskan pemikiran aku...mungkin Allah nk aku stay kat firm ni lg kot...sbb tu la interview ngn I.T.N.M tue xde feedback... hurmm...maybe kn???

Ntah la... but hopefully aku xkn jd cam gmbr nih..

daa..

Monday, June 7, 2010

Bday n Interview

First entry utk bulan June.. Harap2 dapat update blog ni dgn lebi kerap di bulan June nih..


Memula nk wish hepi bday utk my dearie... Bday on 30/05/2010 tp x sempat nk wish on that date dlm blog nih...hehe..Perlu ke??? Bkn dia baca pun... Bagi adiah kasut bola kat dia.. Pastu konon2nye ok la nk surprise...Last2 xmuat... Trpaksa la bwk gi kedai tue and tukar baru... Ishh..trus x surprise dah... Neway i'm hepi to see u hepi... hehe..


Pastu 1/6/2010 lak aku gi interview kat I.T.N.M. Actually tu second interview.. 3 org yg short listed trmasuk la aku... Peluang?? 50-50 la coz masa 2nd interview tu aku cam xprepare je pun.. Tp kalu ada rezeki alhamdulillah...


So...tu je la kot...daaa...

Wednesday, May 26, 2010

Summary Bulan Mei..

Huh..bersawang dan brspider dh blog nih.. Lamanyer x jenguk blog nih..
Alasan yg sama..Bz yg amat sgt.. So aku wat summary je la utk life spjg bulan Mei nih..
First week adalah minggu yg menyeronokkan...Minggu utk menghabiskan duit..Brshopping sakan kat SOGO smp duit abes...
Second week..menghabiskan saki baki duit yg ada dengan brshopping di Nilai 3... Pastu minggu yg paling memenatkan sbb byk keje... Opis pun dh mcm gudang..Brlonggok-longgok fail atas meja.. Ari2 blk mlm.. Letihnyer Tuhan je yg tau...
Third week aku dh xbole brtahan dgn kje yg byk tue.. Demam yang diikuti dengan selsema serta batuk... MC 2 ari..apply cuti sehari... Tue pn sbb aku menyebarkan virus batuk ke seluruh opis..so bos pn suruh aku cuti... Erm.. sempat gak la gi intrvw kat ITNM utk post Legal Exec. Harapan biasa2 je sbb aku xde experience dlm IP dan Company Secretary..
Nie minggu keempat...duit pn dh abes..bebetul abes..kering-kontang... So tgh sangap menunggu gaji masuk.. Huhu... Keje masih byk spt biasa.. Nk update blog nih pn xsempat... Nie update sepantas kilat bila ada masa skit..

Thursday, April 29, 2010

Serabut

Serabut sgt2
ada sesuatu dlm kepala nih yg tak brjawab lg
mcm2 menda yg x patut pikir tp trpikir..
keliru...
Menci la perasaan camni

Monday, April 26, 2010

Baya & Khairul Wedding.

Lmbt update gmbr. Gmbr dlm camera sumer ilang sbb memory card ada virus. Syg sgt.. nie je gmbr yg ada sbb amik guna hp..

Ari Nikah 16/04/2010





Ari Sanding 17/04/2010






meriah la sgt..ada guest book.. Pelamin cantik..Baju cantik...makeup cantik..sumer la cantik.. Bajet for sure la cantik..hehe..

Neway..congrats to Baya n Khairul. Semoga berbahagia selalu hingga akhir hayat..

Monday, April 19, 2010

Sayang-Menyayang

Smlm blk lmbt dr kenduri kawen kezenku Baya.. Mengantuk gler.. Aku tido smp x sedar diri.
Tetiba hp brbunyik dgn lagu Whoompp..sah la dr my dearie.. Rupa2nyer jemputan dr bakal mak mertuaku... mtk temankan dia kat umah sbb dia bosan..hehe..
So bgn dgn mata yg trkebil2...tgk cermin jap.. pastu gi mandi..layan si BonBon jap pastu trus gerak gi umah my dearie..smp sana perut lapa trus ajak my dearie gi brkfast dulu..lepak kat mamak bistro jap...
Dlm kul 11.30 pg aku smp umah my dearie...jmp mak dia..cam biasa la borak2 smbl tgk tv.. Pastu dah kul 12 lebih...mak dia gi dapur n start masak. Aku dgn muka selamba gi dapur kononnya nk tolong la..hikhik.. Pastu mak dia kata "Xpe la..Liza gi la temankan Acu main game kat dpn. Makcik nie xreti nk main game2 tu sumer. Nt dia boring lak. Pegi la temankan dia..". Aku pn trsengih smbil dlm ati melonjak2 gumbira...Yeayyy..xyah tolong msk...
So aku lyn la game Tekken5 ngn my dearie. Bakal mak mertuaku msk kat dapur ngn suaminyer yg trcinta..Romantikkan??? Sbb tu dia xnk aku ada kat dapur... Nk brsama suaminyer di dapur..hehehe...
Kesimpulannyer...sayang-menyayang la smp tua..tolong-menolong kat dapur smp tua.. Bestnyer... Pesanan utk diri sndr..blaja masak la Cik Liza weh...

Saturday, April 17, 2010

Tenang

Jumaat yang agak tenang. Pg2 gi KL Court. Kes Bankruptcy je.. Pastu blk opis.. Keje pun xbyk atas meja. So agak tenang la..hehe..

Mlm td tido lewat skit sbb gi site (xtau nk describe cmne sbb sumer cousin2 aku pggl tmpt tu "site") kat Melawati. Helping my cousin punyer wedding preps. Rebus telur, wat goodie bags, pakaikan inai kat pengantin.. Tau2 je dh tghmlm.. Akibatnyer...pg2 ni mata aku cm ssh je nk bkk..

Tp aku tetap rasa Jumaat nie sgt tenang. Erm mlm nie cousin aku nikah..so pas keje kena trus lari blk...

Gmbr update later..daa..

Friday, April 16, 2010

Kes Dera Lg.

Lagi kanak-kanak mati didera
Oleh TAN MING WAItan.mingwai@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 14 April - Kisah kematian dua kanak-kanak malang, K. Harreswaral, 1, dan Syafiah Humairah Sahari, 3, akibat didera secara sadis pada Mac dan Februari lalu masih segar di ingatan.

Namun, ia seakan-akan tidak mencetuskan keinsafan apabila kejadian sama berulang dan kali ini membabitkan kanak-kanak perempuan Lee Swee Hui yang berusia tiga tahun.
Cukup menyayat hati, pada tubuh mayat kanak-kanak tidak berdosa itu terdapat lebih daripada 30 kesan lebam dan luka di badan, dahi serta pipi.

Siasatan awal polis mendapati kecederaan pada Swee Hui dipercayai akibat dipukul dengan objek keras.
Menurut doktor, lebam-lebam dialami mangsa merupakan kesan kecederaan yang dianggarkan baru seminggu lalu.

Swee Hui dihantar ke Poliklinik Komuniti Seri Kembangan, dekat sini oleh bapa tirinya pada pukul 7.45 pagi setelah mendapati dia tidak sedarkan diri.
Mangsa disahkan meninggal dunia di situ dan bapa tirinya, seorang penganggur yang berusia 27 tahun ditahan selepas pihak hospital menghubungi polis.

Ibu kandung Swee Hui, 24, seorang suri rumah, turut ditahan di pangsapuri di Jalan BS 14/2A, Bukit Serdang beberapa jam kemudian untuk membantu siasatan.
Difahamkan, mangsa selama ini dijaga oleh pengasuh dan pasangan tersebut hanya mula menjaganya sepenuh masa semula sejak sebulan lalu.

Pasangan itu yang telah berkahwin setahun lalu turut mempunyai seorang bayi lelaki berusia tiga bulan.
Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Asisten Komisioner Khaw Kok Chin berkata, pihaknya membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu membunuh.

"Pemeriksaan lanjut doktor tidak menunjukkan sebarang kecederaan lain seperti serangan seksual. Punca sebenar kematian hanya akan diketahui setelah bedah siasat dilakukan ke atas mayat mangsa.

"Buat masa ini, polis menahan ibu kandung dan bapa tiri mangsa untuk siasatan lanjut. Polis akan menyiasat kes itu daripada pelbagai sudut," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Pada 4 Mac lalu, Harreswaral yang merupakan anak tunggal penerbit filem bebas, A. Karigalan dan K. Thilagawathy, disahkan mati di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) kira-kira pukul 12 tengah malam, akibat kecederaan serius di seluruh badan.

Kejadian itu berlaku genap seminggu selepas kematian Syafiah Humairah, 3, yang didakwa didera oleh teman lelaki ibunya, Mohd. Fazli Azri Jamil, 28.
Dalam pada itu, seorang jiran Swee Hui yang hanya mahu dikenali sebagai Shamsul, 30, berkata, dia sering mendengar jeritan dan tangisan mangsa dari rumahnya di tingkat dua pangsapuri berkenaan.

Menurutnya, dia dan jiran-jiran lain menyedari perkara itu namun menyangka ia merupakan perkara biasa.
"Kadang-kadang jeritan dan tangisan didengari pada lewat tengah malam dan berlanjutan sehingga 10 atau 15 minit.

"Kami sebelum ini juga tertanya-tanya rumah mana dan akhirnya terjawab hari ini," jelasnya yang bekerja sebagai pemandu lori.


P/S : Apalah nak jd dgn dunia akhir zaman nih??? Kanak2 x brdosa slalu je jd mangsa.. Aku sedeyy..

Monday, April 12, 2010

Aktiviti Ari Ahad.

Bagun lmbt cam ari2 Ahad yg lalu..hehe..Breakfast kul 12 tghari merangkap lunch skali...Mkn bihun goreng mak aku...
Pastu abah aku pun memulakan aktiviti menegmas dpn umah.. Adik aku yg kecik pun join. Memula aku jengah2 je... Tetiba rasa cam seronok je main air.. Pastu aku pun join la skali.. Aktiviti kitaorg ialah siram pokok, cuci longkang yang dh brlumut, pastu berus lantai dpn umah...
Berpeluh2 la gak sbb wat keje tgahari terik...
Pastu msk umah trus mandi..Aktiviti yg dibuat setahun skali ni berjaya wat aku brpeluh...hehe..
Biasanyer aku tido je spjg ari kt umah ari Ahad.. Tp Ahad ni ada la aktiviti berfaedah yg aku wat...
Mlm ni wat operasi kemas bilik dan alamri baju.. Mak aiihh...byk btul tudung2 aku...smp xtau mana nk letak tudung2 tu sumer...Rasa nk bg kat org je...
Kesimpulanyyer...aku brkemas di ari Ahad..satu pencapaian...hehe

Saturday, April 10, 2010

Langgar Kete Org..

Kejadian berlaku di Plaza Tol Duke kul 5.30 ptg smlm di lane Smart Tag..


Hish..bodo gler..disebabkan excited sgt nk blk lepas Court smp aku trlupa nk check balance Smart Tag aku.. Smp kt lane Smart Tag tue palang tak trangkat sbb baki x cukup. Huh..akak kat tol tue suh aku reverse blk. Aku yg sengal2 ubi ni reverse dgn sopan tanpa tgk cermin kiri kanan.. Trus la langgar kete blkg aku tue. Nsb baik aku reverse ngan sopan santun..Hehe..

Pastu akak tol tue suh sumer kete blkg reverse so aku bole reverse gi lane tunai.. Kete yg aku langgar tu trus msk lane Touch n Go... Aku lak trkial2 la nk cross 3 lane Touch n Go utk msk lane tunai.. Havoc jap tol Duke smlm disebabkan aku...wahaha..bodonyer...

Pas byr tunai RM2.00, aku usha kiri kanan kot2 kete yg aku langgar tu ada tunggu tepi. Tp dia xde.. Hehe...ini brmakna dia telah memaafkan aku...Ye ke??? Kira ye la sbb dia x carik aku pun pastu. Tp still aku rasa brsalah la...nk mtk maaf kat dia sbnrnye pas byr tol tu..Aku x sengaja la..

Kol my dearie..pastu kena gelak..hampeh btul..dia kata smbl gelak "saper suruh x tgk cermin b4 reverse??"..Cehh..dia pun sama reverse langgar kete lain..hehe...

Smp umah tgk blkg kete xde pape..cat tanggal skit kat bwh plat no..Tp ok la sbb xnmpk sgt..bwh plat no je.. But still skt ati la... Tp sndr yg wat padan la muka sndr kn...uweekkkkkk...menci2..

Thursday, April 8, 2010

Bdn yg dah mula sakit2.

Kesuntukan masa nk siapkan sumer keje..

Bahu dh mula sakit.

Kaki dah lenguh brdiri dan beratur..

Hidung dh mula brair..bersin x henti2...

Bila la lower court KL nk tukar sistem nih???

Tuesday, April 6, 2010

Kerja

Musim keje byk.. Rasa dh tak cukup tgn nk wat keje. Dgn sistem kat Court yg byk mmbuang masa loyer. Dgn keadaan kat opis yg menimbun keje.. Sumernye wat aku fed up dgn kerjaya aku skrg.

Actually aku enjoy jd loyer. Aku x kisah kalu keje byk.. Tp yg wat aku fed up bila masa aku trbuang utk menunggu.. Kena dtg awal kat Court semata-mata nak key-in kes kat kiosk. Pastu tunggu kaunter bkk nk submit form.. Tunggu kes di panggil.. Bila kes dh panggil pn still kena tunggu lg... Buang masa.. Dulu kalu gi Court kul 1 tghari, kul 3.30 or 4.00 ptg aku dh blk opis.. Skrg nie kul 6 pun kat Court lg.. Sistem amenda nih.. Justice delayed, justice denied..
Bila dh lebih dr separuh ari aku kt Court, then keje2 kat opis trbengkalai la.. Sapa nk wat??? Aku jgk yg nk kena wat.. Kalu kul 6 lebih br nk gerak blk dr Court, xkan aku nk stay kat opis smp 12 tghmlm lak.. Mcm la bos aku byr gaji aku beribu2 sgt... Dah tue x kira lg ngan mslh2 kat opis..Kisah politik opis.. Mcm2 lg la...
Kesimpulannyer...aku fed up ngn sistem kat Lower Court skrg.. Aku lg suka kalu gi High Court je skrg.. At least x stress... So tgh pikir nk tukar kerjaya la...(ayat yg dh beribu kali aku ckp).

Saturday, April 3, 2010

Jumaat yg Menggemparkan

Salam hari Jumaat..Penghulu segala hari..


Hari nie pagi2 lg aku digemparkan dgn berita kematian Din Beramboi (juri Raja Lawak tue..). Sgt trperanjat wlpn aku tau dia tenat dlm 2 ari lepas.. Insaf..tue yg aku trpikir bila dgr berita tue..Mati tue pasti...so aku yg idup nie masih menghitung amal yg x seberapa... Takziah wat keluarga Din Beramboi.. Pemergian allahyarham yg tiba2 nie menyebabkan ramai yg akan merindui beliau... Al-Fatihah...



Pastu aku trbaca psl isu Kartika...ditahan dan dihukum sebat oleh Mahkamah Syariah kerana meminum arak di khalayak ramai.. Kartika xjd disebat sebaliknya diarahkan untuk melakukan kerja amal..atas arahan Sultan Pahang..hurm... Nape la sistem perundangan dan kehakiman kita nie??? Esp. undang2 Islam..


Next..aku trbaca kat fb kengkwn aku...Tuan Jagjit Singh (Mahkamah Sesyen 11 KL) dh pindah ke Court Jenayah.. Slalu je kalu judge yg baik2 dan penyayang dipindahkan ke Court Jenayah.. Sedih la plak... tp kesahihan brita nie aku xpasti lg..will check ngn kengkwn lain...


Kerja yg menimbun atas meja menghalang niat aku utk brmalas-malasan di opis..huh.. So mari brkerja...BUAT KERJA...uuweeekkk..

Friday, March 26, 2010

Geli.

Aku naik LRT pg ni dan duduk dgn tenang..

Smp je kat stesen Pandan Indah ada sorg akak ni naik smbil membibit beg tangannye dan trus brdiri dpn aku. Aku mula xsenang duduk sbb beg tangan dia begesel dgn lutut aku.. Sbnrnye aku geli kat beg tangan dia yg brcorak kulit ular....Huwaa...sumpah aku geli... Beg tu camni rupanyer...

Sumpah aku geli...aku cubapejamkn mata supaya xnmpk beg tu..tp xleh sbb aku dok trbayang ada ular kat kaki aku..eeeiiiiiiii...geli weh......

Aku ada rasa nk bgn n brdiri kat tmpat lain tp LRT penuh sgt..so apa yg aku mampu buat ialah pejam mata dan pikir psl menda2 menarik yg aku nk wat...Akhirnya smp la kat Masjid Jamek...Huh...cpt2 aku bgn n keluar...

Wlpn beg tu cantik tp oleh kerana dia brcorak kulit ular maka TIDAK bg aku...Geli....so sesape yg ada beg camni saya mtk maaf ye...xde niat nk sakitkn ati sbb beg ni mmg lawa cuma saya geli...Okess...

Thursday, March 25, 2010

Injunction

Kes kat High Court Sivil...wat aku xleh tido mlm...

Study psl injunction...


Client aku ada bangunan. Nk jual kat A. Tp bila sumer deposit dh byr, client aku cancel dealings and xnk sign SPA. Reason...dpt offer lg tinggi dr B. So nk jual kat B. Deposit dikembalikan pd A. A mrh file writ utk specific performance. Pastu mskkn SIC utk injunction to stop my client from dealing the property with B. Mslhnye client aku dan B dh sign SPA. So peciter???

Aku...trmenung dn brpikir kenapa la aku yg kena pikir menda ni....haiihhh...


Mode : Brpikir dgn brsungguh-sungguh.

Tuesday, March 23, 2010

Kisah Mahkamah & Masak

Aku mmg bercita-cita nk update blog nie ari2..Tp apakan daya aku..setiap kali nk update ada je halangan yg melanda....huhu..Akhirnya aku hanya update bila ada masa je wlpn ati ni meronta2 nk update..
Memula nk citer psl Tracking System kat KL Lower Court..which is sooooo stupid..yess..I really meant it..STUPID... menyusahkan sumer org... Sulu nk amik JID menda yang paling senang dlm idup loyer2 nie..Tp skrg nie nk amik JID pun mcm nk gi full trial..remeh temeh.. The latest system (br start smlm) ialah untuk file2 thn 2010. Physical file is not exist..everything has been computerised.... Dah ar ar nk kena key-in every case kat kiosk..Aku nie mcm nk pengsan key-in 86 files kat kiosk tue..Pastu kul 6 lebih pn kes xpanggil2 lg..
Arini kes still continue..sorg Pendaftar tue bole plak ckp yg smlm dia nmpk muka loyer2 sume bengang je..mst la bengang kalu kul 6 lebih pn kes x panggil lg...Yg menyakitkan ati bila system down pastu Pendaftar tue xleh nk key-in pape dlm komputer..End up dgn bg next date je kat loyer...Apakah???? Aku rasa lg baik wat full trial la kalu cmni...
Erm..mls nk pikir psl court..skt pale...
Next issue nk citer psl masak...which is not "kelebihan" aku. Aku mmg xtau masak langsung..Even goreng telur pn aku xpenah wat yer..percaya la...sumer mak aku wat... Then ari ahad aritu bakal "ibu mertuaku" ajak temankan dia kt umah..xde kwn nk borak katanyer... Aku smp umah dia kul 12 tghari...Pastu bf ku yg trcinta trus ckp lapa..Mak dia mmg xmasak.. Huhu.. Maknanyer aku la nk kena masak...Dengan muka biru kuning aku pn kata kt bf aku "Ish...org mana reti msk". Then mak dia gelak and kata "Ala..sumer org pn xreti msk sblm kawen..Acu je la gi msk" smbil merujuk ke arah bf aku..Hahaha.."Mana la Acu reti msk" jwb bf ku.. Mak bf aku cuma mkn bubur je (yg dia mmg dh siap msk)..makanyer aku dan bf ku yg kelaparan.. Last2 kitaorg kuar mkn kt luar sbb xtahan lapa...lawak btul...
Moral of the story..pegi la blaja masak Cik Liza ooii...wat malu kat org je...hikhikhik...

Friday, March 19, 2010

Xbest..

Tren delay...it's really make my day..huh..

Pepagi lg dh kena brsesak-sesak ngan sumer org nk gi keje...

Biasanyer dpt duduk dlm lrt tp arini xdpt duduk...Menci ar...

Smp opis tgk diary, rupa2nyer xde court case pn arini..Abistu apsal aku pakai itam putih arini??? Eii...menyampah...peluang nk pakai baju kaler2 trbuang begitu saje sbb x tgk diary sblm blk smlm...

Kesimpulanyer..xde yg menarik arini..Huh...

Thursday, March 18, 2010

Hari nie..

Lambatnyer masa brlalu..
Rasa malas nk wat keje...
Bdn rasa suam2 kuku...
Tgk jam...jarum jam cam xgerak je...
BOSAN!!!

Wednesday, March 17, 2010

Lg Kenangan..

Pg2 ni smp je opis cam biasa aku akan bkk fb...check2 apa yg patut wlpn xde yg patut check pn dlm fb tuh...hehe... Tetiba aku surprise gler tgk inbox penuh ngan org comment photo aku... Rupa2nye ni gmbr yg di comment tue...


~Kat Tapak Perhimpunan~


~Kat dlm Kelas 6 Merah~



Hahaha...gila kentang..nie zaman skola rendah kat Sek Keb Ampang tahun 1995...Masa tuh kitaorg darjah 6.. Tu psl kecik2 je sumer... Ptt la brlumba2 diaorg comment...rupanyer mngimbas kenangan zaman kanak2 ribena...


Baru je smlm aku mngimbas zaman abis SPM...tetiba arini nk imbas zaman abis UPSR..ntah ar xbyk memori install dlm kepala aku nih...Maybe zaman tue kecik lg kot...Sbnrnye byk lg gmbr yg member aku tu upload..Tp nie je la yg aku curik utk hiasan kt blog aku...Nostalgia abes...


Tetiba rasa nk upload lg satu gmbr nostalgia...


Nie antara geng2 aku masa drjh 6 dulu.. dari kiri Abg Yeop (Yuzul), Fauzi dan Sudin...Mana la diaorg skrg nih... Dulu Sudin ni la kwn gado aku...asyik gado je ngn dia...si Fauzi tu lak ala2 macho la..control...sumer rahsia zaman kanak2 dia ada dlm tgn aku...hehe..kata kwn baik kn...Abg Yeop nie bdk baik..dgr citer dh jd Dr skrg...biasa la budak cerdik...slalu je citer kisah Nabi kat aku dulu...haha..

Nmpak sgt kita nie dh tua..Masa brlalu cam tu je..xsdr sumer dh bina idup sndr skrg...Kalu jmp blk sumer2 tu mst mcm2 citer nk borak...

K la..cukup la imbasan masa silam nih...Smlm adalah kenangan, arini adalah kenyataan, esk adalah harapan...

Tuesday, March 16, 2010

Flash back..

Last week result SPM dh kuar..Tahniah kat student2 yg brjaya..Thn nie best student still dr kalangan pelajar perempuan. Mmg slalunye cam tu pn. Ye ar..bebudak pompuan lebih fokus dan rajin.



Erm...aritu ada la adik member aku tanya camna nk isi borang UPU. Pastu dia tanya ada bape pilihan Universiti yg dia bole wat...Huh..aku trgamam skjp..sbb aku langsung xleh recall camna aku isi borang UPU dulu..Setelah aku congak2 rupa2nyer dh 10 thn yg lps aku isi borang tu...Ptt pn aku x ingat...hehe..


So entry kali nie aku nk mengimbau zaman2 br nk kuar dr dunia persekolahan..hehe.. Masa dpt result SPM dulu aku xde la nk pikir mcm2 sbb aku mmg nk jd lawyer...Tp yg jd mslhnye aku dpt twrn wat Matriks KPM...Masa tu mcm2 ada dlm ati..Mcm2 gak la citer yg aku dgr...Kalu xgi Matriks nnt xdpt U..haih..so aku dgn rasa brbelah bahagi pegi la gak Matriks... Masa tu kiranyer Borang UPU aku tu dh x brguna la...

Tp tu 10thn dulu...Skrg nie aku dh jd lawyer pn..Sumer yang aku dh lalui menjadi sebahagian dari pengajaran dan pengalaman idup aku.. Tetiba rasa cam dh tua plak..heh..Br 27thn...mcm la byk sgt pengalaman idup...Xksh la...tp aku rasa 10 thn yg brlalu slps aku abis SPM adalah saat2 suka duka aku membina idup...ecehceh...bina idup konon.. Ye ar..at least skrg aku dh ada keje tetap..ada EPF (wlpn xbape nk byk lg)..aku ada kete sndr...dpt beli umah sndr (wlpn still dlm finance)... Alhamdulillah dgn apa yg aku ada skrg...


Jodoh??? xyah tanya la...sbb tue keje tuhan... Aku sndr xtau nk brusaha camna nk dpt jodoh.. Kalu jodoh bole beli cam beli kete, sure aku dh brusaha kumpul duit beli jodoh...uwekkk... Xpe la..wat masa nie aku selesa dan brsyukur dgn idup aku...


Mcm pjg lak entry arini..Thanx kat sumer kengkwn n cousins yg wish bday aritu.. Thanx kat cousins yg celebrate bday kat karaoke Wangsa Walk last Sunday...best ar korg wlpn suara masing2 brterabur...hehe...Pasni kita main bowling lak ye..
Okes..gmbr lak..kt Wangsa Walk..Tema Biru...(Gmbr curik dr blog Siti Saniah...hehe)



Choc Indulgence...


Cousin aku tgh brdangdut..
Sengih je lebih...Bkn reti nyanyi pn...

Serangan raksasa kelaparan...

Cukup??? Till then...daaaa.......

Saturday, March 13, 2010

27thn sudah...

Alhamdulillah...ari nie bday aku yg ke-27.. Sbnrnye xde pape intention pn nk tulis dlm blog. Tp sbb arini adalah bday aku so rasanye patut tulis sesikit kt dlm blog.
Since tgh mlm td dh receive msg dr kengkwn yg igt bday aku. Pg td terima wish melalui sms dan fb. Bahagianye bila ramai yg wish. Tetiba aku rasa brsalah sgt sbb aku nie slalu je xigt bday org lain. Bknnye disengajakan sbb aku mmg ssh nk igt nombor2 nih.. Bab tarikh, no tepon...mmg aku failed... Anyway terima kasih bebanyak kpd kengkwn yg wish...Syg korg sumer.
To all my beloved cousins, jgn lupa plan kita Ahad nih...x sabar nk gegarkn Wangsa Walk tu..huhu...
Erm...citer psl umur 27thn ni...ada lg plan yg aku sdg usahakan sambil meneruskan plan2 yg telah dimulakan di usia 26thn.. Seriously aku mmg nk smbg wat Master. Tp xtau la niat nie sekadar niat je ke...Insyaallah aku akan cuba usahakan di usia 27thn...
So wat masa nie, target aku carik duit byk2...(bunyiknyer mcm mata duitan gler kn...) Then Insyaalah ada la menda2 lain yg aku nk wat..
Lastly, alhamdulillah aku masih bernafas di usia 27thn...

Friday, March 5, 2010

Cuti dan Shoping

Smlm cuti...gi Nilai shoping kain..huhu...mcm la kat KL xde kain..
Tp menarik la..kain2 kat sane murah la...maybe sbb aku gi ari Khamis kot.
Akak kedai tu pn ok kan je bape harga yg aku nak...so aku puas ati la..
Cuma panas terik la smlm...Xtahan btul la...
Arinie aku menanggung akibatnya la...Idung brair..Mata brair...Bdn rasa panas..
Kepala dh pening nie..satu keje pn aku xleh wat...haih...mslh btul la...Nsb baik esk cuti.
Esk la aku down load gmbr2 kain2 tu sume..
Xlarat sgt...chow...

Wednesday, March 3, 2010

Rumusan..

Tetiba je tajuk rumusan..hehe...sbb nk rumuskan trus sumer peristiwa sepanjang minggu lepas n minggu nih... Senang citer...
Kerja kat opis semakin trkawal...cuma penat bile gi Court je la.. Paling membosankan ialah tracking system kt Kl Court. Lately xbyk case kt Shah Alam. So xtau apa citer trbaru kat Shah Alam.
Erm...last Sunday gi minum ngn kengkawan lama kt Old Town Ampang Point. Lama xjmp Mohana, Lai Wing Fatt n Suhaiza. So mcm2 cite la nk update. Yg best bile tau Mohana pun dlm legal line gak..so bole la nk share suka duka jd lawyer ni...hehe...
Pas jmp kengkwn tu trus rush back coz abah nk ajak blk kampung kat Melaka. Saje nk jenguk nenek kat kampung yg dh lama xtgk...adakah saya cucu derhaka???? Huhu...tp saya bkn cucu kesayangan nenek...saya blk ke x nenek x kisah pun...huhu...(tetiba emosi lak...). Xpe la...nenek xsayang saya pun xpe...
Minggu kembali brkeje dgn mood yg ala kadar je...Selasa smp Rabu busy ngn Court dr pg smp ptg..so decide utk cuti ari Khamis coz nk temankan cousin aku gi shoping...(wah...dasat kn teman cousin gi SHOPING). Adakah aku akan shoping skali???? Tunggguuuuu...kehkehkeh...
Erm..gmbr xde dlm entry ni coz xsempat nk amik gmbr dlm sumer keadaan...huhu... Till then...chiow...

Friday, February 19, 2010

Mood yg ilang

Mood xbaper nak ada. Keje pn xde la byk sgt..

Rasa malas menguasai diri..

Nak cari sesuatu yg bole ceriakan diri sndr..

Tp apakah ia????

Saturday, February 13, 2010

Lawatan Jehan Miskin ke opisku

Haha..ntah apa la tajuk entry aku nih..Tp itulah yg paling straight forward. Iye..Jehan Miskin dtg opis aku smlm. Dia ada appointment ngn bos aku sbnrnye... Tp dia dtg bkn utk saman Jue Aziz or saper2 artis lain...Dia dtg coz nk bincang pasal lakonan dia...Mcm pelik je kn...Sbnrnye bos aku nie ada wat filem ke drama ke apa ntah la...tu psl la dia involve ngn artis2 ni sumer...


Masa memula bos aku bgtau Jehan nak dtg, aku excited la gak..Erm...adakah dia ensem spt yg aku tgk dlm Awan Dania tue...bdn body ketul2...hehe... Tp bila dh tgk live...erm...ok je la.. Ensem lg bf aku kot...hehe... So staff2 yg lain sumer dok sibuk amik gmbr ngn Jehan... Aktiviti berkerja dihentikan seketika sbb photo shoot session ngn Jehan...Amenda la...


So nie gmbr yg aku dpt dr staff aku...



Nie Kak Yan ngn Jehan...


Nie gmbr staff2 opis aku ngan bos, bini bos dan Jehan. Aku? Tue kt dlm bilik kt blkg tu tgh kemas fail nak gi Court.

Kesimpulannya...Bf aku lg ensem dr Jehan...wahahaa...sbb dia bf aku..Kalu Jehan tu bf aku maybe la dia nmpk ensem di mata aku...hehe...

Thursday, February 11, 2010

Wet World Shah Alam

Yeayy..akhirnya card reader dh dijumpai...so update gmbr kat Wet World ngn opismates aritu..



























Gmbr sumer gelap sbb salah setting..plus cuaca yg panas terik...huhu...