Nuffnang Ads

Wednesday, December 30, 2009

Menjelang Tahun Baru

Err...entry pasal New Year lg. Tp sbnrnye xtau nk citer ape. Ada la planning a few event tp xtau la jd ke x.. lgpun bz ngan keje so bile dpt cuti tu rase nk berlinkar atas katil je..hehe..

Erm...baca blog Suhaiza psl Sg Klah Hot Spring kt Sungkai tu...cam best je.. Cam nak ajak sesape je gi sane. Nk ajak cousin2 ku yg trcinta la gi sane.. Kalu jd nnt update gmbr k..

Nie gmbr kt Bagan Lalang..Gi mkn ikan bkr ngn kengkwn...


18Disember 2009.



Tu je yg larat nk upload..internet slow...

Daa...

Thursday, December 24, 2009

Review Azam Thn 2009

Sekejap je dah nk ujung tahun...pastu dh nak thn baru... Azam lama xtau la dh capai ke blum...tp rasa2nye dah capai kot...

Antara azam aku yg dh trcapai thn nie...
1. nak beli kete sndr.
2. nk beli umah sndr.

Alhamdulillah...dua2 dh trcapai...cuma azam nak wat Master je x tertunai lg..so kena carry forward la azam tue...hehe..

~xoxo~

Wednesday, December 23, 2009

Gmbr...

Nie la gmbr2 yg tertangguh utk diupload kerana:
1. aku mls...
2. card reader ilang...
3. bz yg melampau...
4. internet yg slow...
dan seribu mcm alasan yg mampu dicapai dek akal...
so enjoy da pics...
breakfast dulu kat Lapangan Terbang Subang


sumer dh pgg pasport nak check-in...
gara-gara H1N1
Arrival..
Prapat
petik strawberi
Penghujung Danau Toba / Air Terjun Si Piso-Piso
Kolam air panas di kaki Gunung Si Buya
Istana Maimoon

Balik...

Tuesday, December 8, 2009

Blog yg ditinggalkan...

Iye....dah lama blog nie ditinggalkan sepi tanpa sebarang update...Alasan yg konkrit skali ialah kerna aku BZ...wahaha...mcm la aku ni PM ke Menteri Besar ke...tp hakikatnya mmg aku bz pun...skrg nie pun aku curi2 masa utk update blog...Aduss...aku seorang pencuri masa...haiih...
Sebenarnye byk je menda nk update...tp nnt la dulu...Biasa la...bln2 Disember nie nk update psl kenduri kawen kengkwn dan sedare mare la... Kenduri kawen aku xtau la zaman biler plak...Hehe... K...will try to update secepat mungkin....

Saturday, August 29, 2009

Shopping...

Wah...tajuk entry mcm beria nak shopping...pdhal nak gi beli kasut je...Hehe...pape ntah...Arini plan nak gi SOGO lps keje coz nak carik kasut..tp bkn kasut raya ye...aku nak beli kasut utk gi keje coz kasut lama dah patah tumit...huhu...Ganas x aku?? Mana x patah, ari2 aku lanyak kasut tue sambil berlari2 kat Court utk settlekan kes2...cukup 3-4 bln je kasut pun jahanam...haih...
Ye...SOGO akan wat SALE utk Sogo Cardholder on 4-5th september...so sape2 yg tabah dan bersemangat tinggi utk berebut2 adalah digalakkan bershopping pd hari tersebut...mmg sale yg dahsyat la pd hari tersebut... Thn lps aku gi Sale tue...dlm bulan pose gak...Haih...sgt2 la letih berebut2 ngan org lain...Punyer la ramai smp aircond pun bole x rasa...nak membayar lg satu hal..punye la pjg que...so bg mengelakkan sejarah yg sama berulang better aku gi beli awal2 before Sale tue...Belanja lebih skit xpe la asalkan aku xkena berebut2 dan berhimpit2 ngan org lain...
Erm...smlm dah berbuka ngn Nasi beriyani Ayam Madu...Menu arini xsure lg...Tgk la jap lg kot2 ada tringin nak mkn pape ke...
Daaa....

Sunday, August 23, 2009

1 Ramadhan

Alhamdulillah..syukur kerana aku masih dpt menikmati Ramadhan pd thn nie...Seronok sgt biler tiba Ramadhan...bulan yg penuh berkat...bulan yang menjanjikan ganjaran berganda utk setiap amalan kita...
Pose thn nie kali ke-2 aku brpose tanpa arwah nenek...setiap kali Ramadhan trigt pd arwah nenek yg slalu msk mcm2 utk juadah berbuka...Mujur la masih ada mak yg menggantikan nenek...
Erm..bile time2 pose cmni mula la aku mengidam nk mkn mcm2...drpd murtabak smp la ke ayam golek..mana lg nak carik kalu bkn kt bazaar Ramadhan...bazaar Ramadhan yg trdekat dgn aku mst la kt Kg Melayu Ampang...tp ssh la nk carik yg sedap...mengikut pengalaman aku...setiap kali beli kt bazaar Ramadhan mst xsedap..haiih...org tu yg xpandai masak or aku yg xpandai pilih tempat...hehe...

K la...sempena Ramadhan yg penuh barakah nie...mari la kita sesama menambahkan amalan dan mendekatkan diri kepada-Nya...selamat berpose dan selamat berbuka pose kpd semua umat Islam...

Friday, August 14, 2009

Update citer lama..haha..

Hi...dh baper ari xupdate blog...bkn mls...cuma xsempat coz br balik brcuti dr Medan, Indonesia... Penat bdn pun xilang lg...Tp post arnie bkn nk citer psl Medan coz belum ada mood lg...Lgpun gmbr2 pun belum upload lagi coz my lappy ni cam ada problem je...so bile dh ada gmbr nnt br la best nk citer...hehe...


Post ari nie sbnrnye nk citer psl a day before gi Medan aritu..erm...masa kat opis lg aku tringin sgt2 nk mkn lasagna...nape lasagna???ntah aku pn xtau nape ngan tekak aku nie...so aku pun ajak la member2 kat opis gi crk lasagna...tp sumernye nk mkn nasi...isk...iskk....cedih btul la...trpaksa la ku melupakan selera nk mkn lasagna..



Mlm tue plak tgh bz2 mengemas beg...my dearie ajak gi mkn...masa dlm kete dia kata nak mkn pizza..hehe...aku gembira sgt2 coz bole la mkn lasagna kt pizza hut...yummiee...nie yg cayang sgt kt dearie...so aku mkn lasagna je mlm tue n my dearie yg abiskan sumer pizza...hehe...thanx dearie...Nie la lasagna tue...



Owhhh...lupa nak citer...weekend before aku gi Medan, aku sempat la blk kampung kat Melaka n tgk anak buah ku yg trbaru...erm...anak cousin aku bole ke consider sbg anak buah aku??? hehe...bantai la... Comel...baru 20 hari lahir....Nama dia aku xigt la..tp baby boy..




Dat's all 4 today...daaa...

Saturday, August 8, 2009

Mari berkemas..

Skrg nie sedang bz mengemas beg coz esok dh nk gi bercuti..erm..xde la excited sgt coz still risau pasal H1N1 yg semakin menular nie...serius aku risau..Td aku dh gi farmasi beli topeng muka n hand sanitizer...Sbg langkah keselamatan je...
Esk flight kul 10.50 pg...so kena kuar awal la.. Aku akan gi brcuti ngan mak aku n 2 org cousin aku... Abah aku akan antar kat airport..erm..
K la...nnt dh balik baru aku update lokasi percutian aku k...

Thursday, August 6, 2009

Macam-macam...

Ari nie sgt2 penat...bdn sakit2 dan pinggang SGT SAKIT... Nie sumer gara2 opis ku yg di dlm proses mengemaskini lokasi fail2.. Huh...utk pengetahuan semua org..fail2 di legal firm adalah sgt2 byk... Aku nk kena sort out fail2 dari tahun 1990...iye...fail2 19 tahun yg lalu... Adui...sakit kepala aku.. N i'm wondering...lawyer pun kena wat keje nie sumer gak ke??? Dan jwpnnye ialah selagi ko keje mkn gaji maka ko kena wat apa yg bos ko suruh...


So...aku dan beberapa org staffku pun memulakan keje2 pemunggahan...dan fail yg sempat kitaorg punggah ialah sebanyak ini... Tada....---->



Amacam??? Byk x??? Huh..nie baru sikit...ada lagi beratus2 fail yg kitaorg nk kena pindah... Arinie byk keje2 aku yg tertangguh semata2 kerana operasi nie... Makin bertimbun2 la keje aku nie... Operasi nie plak dijangka berakhir pada minggu depan... Nasib baik nxt week aku dh start bercuti...

Owhh...did I mention "bercuti" juz now?? Yepps..aku akan bercuti selama seminggu nxt week...ke mana??? erm..nnt la aku citer... Suprise la skit..hehe...


Ok..citer psl opis aku balik..erm..setelah memunggah sumer fail2 nie...bos aku dgn rasa tanggungjwb telah membelikan satu almari fail utk letak dlm bilik aku..tp aku sgt2 xsuka sbb almari tue menjadikan bilik aku semakin sempit...Bilik aku tue dh la sempit...so bile mskkn kabinet tue jd semakin sempit la...aku sgt2 xsuka...tp nk wat cmne coz bos yg bagi..ish...timer kasih la bos.... tp serius l ku mmg xhepi langsung...erm...nasib baik la aku jarang ada kt bilik coz slalu gie Court (ayat nk sedapkan ati sndr...huhu..)


Nie la almari yg memenuhi bilik aku yg kecik tue... Tue 2 kerusi buruk yg dah lama aku brniat nak kuarkan dari bilik aku... Besok2 la aku laksanakan misi tue...
K la...ilang mood labile tgk gmbr bilik aku nie...serius...sgt tensen n xsuke dgn bilik sndr...nie yg wat aku makin malas nak gi opis... patutkah???
c u...

Thursday, July 30, 2009

Menu arini..

Biler baca je title kt ts itu mst dh tau aku nk citer pasal mkanan...erm...betul..betul...betul...(version upin & Ipin..hehe).. Pepagi lg biler smp opis xde perasaan nk mkn...xtau nk mkn pe sbnrnye...so wt air milo je la kt opis...


Pastu wt keje cm biasa smp xsedar dh kul 1 tghari...time to go to Court...haaiihh..saya hampir lewat utk mengejar shuttel ke Court... Check2 dokumen atas meja...still xready lg...isshh...staff aku yg sorg nie slalu je wat aku rasa nk marah...biler aku tanya baru la trhegeh2 nk bagi dokumen2 nk bwk gi Court...Dh r aku lapo...

Smp kt Court gi surau trus...pastu gi rekod nama..setelah berlari-larian kt Court akhirnye selesai la episod idup aku kt Court utk arinie..


Ehh...tp bkn nie yg aku nk citer...Citernye ialah time aku msk opis balik...Msuk2 je bilik aku tgk sesuatu di atas meja...

Benar...ianya adalah Nasi Ayam yang dibelanja oleh bos aku... Erm...gmbr nie aku amik selepas beberapa suap aku menjamah Nasi Ayam tue... Rasanye??? Ya ampun...x sedap langsung...slalunye org kata mkn free tue sedap...tp kali nie sah2 xsedap... Rupa je menarik...tp rasa OUT...
So....pengajaran yg aku dpt drpd menu arini ialah :
1. Barang atau makanan free x semestinya sedap...
2. Rupa makanan yg cantik xsemestinye sedap....
3. Walaupun tgh lapo camn sklipun tp kalu makanan tu xsedap mst xleh abis gak...
4. Belajar la brterima kasih dan menerima sesuatu seadanya...(timer kasih Bos...tp nasi ayam nie mmg xsedp langsung...)

Wednesday, July 29, 2009

Ari yg xbape besh..

Dah 2 ari selsema yg teruk...hidung dh bengkak gara2 asyik menghembus mukus... Bdn yg kejap2 panas..kejap2 sejuk...Kepale yg pening dan mata yg brair... Rasa mls nk wat pape.. Hanya nk tido...tido...dan tido...ZZzzzz...
Risau gak coz takut trjangkit H1N1...dh gi Klinik tp doktor kata cuma demam selsema biasa je...so aku xde la risau sgt...ye arr...aku nie biasa sgt dh selsema...tp sejak2 isu H1N1 nie merebak...risau ar gak... Haih...mulai ari nie kena lebih berhati2 dan extra bersih... gi memana kena bwk hand sanitizer...
Erm...nxt week dh nk gi brcuti...Nie yg wat aku lg risau coz H1N1 semakin merebak..xde pun tanda2 berkurangan... Aduss...xkan nk cancel lak plan brcuti nie...Erm...akan dipertimbangkan semula...

Monday, July 27, 2009

Majlis Perkahwinan Azni 18/07/2009


Nie antara majlis kawen yg unik la bg aku.. Pengantin nie sempoi je..Bru je umo 21 n 22 thn... Bersnding simple tp cute la... Songket yg di pakai tue pn cntik...nie la kaler idaman aku klu nk kawen nnt...hehe..
K la..xbyk gmbr pn coz ramai org la berebut2 nk amik gmbr ngn pengantin...

Tuesday, July 21, 2009

Hari yg biasa2 je..

Mulakan arinie dgn mkn nasi kerabu kt opis...hehe...Dr mlm td dh tringin nk mkn nasi kerabu.. so aku bgn pg2 n gi opis awal...biasanya kt kwsn lrt msjid jamek tue ada makcik yg jual nasi kerabu..cuma kena cpt skit la coz nasi kerabu kt situ cpt abis.. leganye bile dpt beli kt situ...Yes...misi pg dh brjaya..
Kt opis cam biasa la..keje sentiasa brtimbun2.. Pastu dpt surat dr Insolvensi lak nk kena attend meeting kt Taiping...haih...Jauh tue...Aku pn mulakan misi mencari kengkwn utk mtk MOB...huhu.. Bkn mudah tau nk dpt org MOB.. Abis sume lawyer kt Taiping tue aku kol mtk MOB...Tp xde sorg pn nk tlg...cedih tul la.. Last2 dpt sorg lawyer kt Ipoh...Alhamdulillah...settle satu keje... Pastu instruction LOD lak masuk...200 kes tue...Naik juling mata aku nie check no kad kredit... Smbl2 tue lyn fb.. erm...dan segala bagai keje lg la aku wat td..
Tetiba tgk jam dah kul 5.30 ptg...wah...masa utk pulang...hehe...so berangkat la aku pulang...hehe... Mmg ari yg biasa2 je kn...??

Monday, July 20, 2009

Arinie bz sgt2...xsempat nk wat pape pn..tau2 je opis hour dh abis...
Haih...Pantas btul la masa brlalu... Byk lg keje2 nk kena wat nie...

Erm...misi utk mncantikkan blog pun blum bermula...xsempat lg nk belek2 komputer nie tgk memana yg patut di tambah tolakkan.. Xpe la...insyaallah...misi tue akan ttp dijalankn...cume biler? tue yg kita xtau..

Okes...will blog lg esk2..

Sunday, July 19, 2009

First Timer


Bismillah..


At last...setelah berbulan-bulan menjadi pembaca setia blok kwn-kwn dan menjadi skuad peninjau kepada beberapa blog yg xdikenali..Arini tergerak ati nk create blog sendiri...


Xde sebarang motif pun wat blog nie..Juz nak ikut trend kengkwn yg rajin menulis blog..

Meluahkan rasa kt dlm blog sendiri...Rasa cam seronok je...Ye la...blog kita sendiri so suka ati kita la nk tulis apa kn..Lgpun blum tentu ada yg baca blog kita..so apa slhnye blog ni dijadikan medium utk syok sndr....hehe...


K la...enuff 4 first entry...still got no idea how to develop this blog...but will try as soon as possible...feel jelous to see other's blog looks very cute and update...huhu..c u..