Nuffnang Ads

Tuesday, March 16, 2010

Flash back..

Last week result SPM dh kuar..Tahniah kat student2 yg brjaya..Thn nie best student still dr kalangan pelajar perempuan. Mmg slalunye cam tu pn. Ye ar..bebudak pompuan lebih fokus dan rajin.



Erm...aritu ada la adik member aku tanya camna nk isi borang UPU. Pastu dia tanya ada bape pilihan Universiti yg dia bole wat...Huh..aku trgamam skjp..sbb aku langsung xleh recall camna aku isi borang UPU dulu..Setelah aku congak2 rupa2nyer dh 10 thn yg lps aku isi borang tu...Ptt pn aku x ingat...hehe..


So entry kali nie aku nk mengimbau zaman2 br nk kuar dr dunia persekolahan..hehe.. Masa dpt result SPM dulu aku xde la nk pikir mcm2 sbb aku mmg nk jd lawyer...Tp yg jd mslhnye aku dpt twrn wat Matriks KPM...Masa tu mcm2 ada dlm ati..Mcm2 gak la citer yg aku dgr...Kalu xgi Matriks nnt xdpt U..haih..so aku dgn rasa brbelah bahagi pegi la gak Matriks... Masa tu kiranyer Borang UPU aku tu dh x brguna la...

Tp tu 10thn dulu...Skrg nie aku dh jd lawyer pn..Sumer yang aku dh lalui menjadi sebahagian dari pengajaran dan pengalaman idup aku.. Tetiba rasa cam dh tua plak..heh..Br 27thn...mcm la byk sgt pengalaman idup...Xksh la...tp aku rasa 10 thn yg brlalu slps aku abis SPM adalah saat2 suka duka aku membina idup...ecehceh...bina idup konon.. Ye ar..at least skrg aku dh ada keje tetap..ada EPF (wlpn xbape nk byk lg)..aku ada kete sndr...dpt beli umah sndr (wlpn still dlm finance)... Alhamdulillah dgn apa yg aku ada skrg...


Jodoh??? xyah tanya la...sbb tue keje tuhan... Aku sndr xtau nk brusaha camna nk dpt jodoh.. Kalu jodoh bole beli cam beli kete, sure aku dh brusaha kumpul duit beli jodoh...uwekkk... Xpe la..wat masa nie aku selesa dan brsyukur dgn idup aku...


Mcm pjg lak entry arini..Thanx kat sumer kengkwn n cousins yg wish bday aritu.. Thanx kat cousins yg celebrate bday kat karaoke Wangsa Walk last Sunday...best ar korg wlpn suara masing2 brterabur...hehe...Pasni kita main bowling lak ye..
Okes..gmbr lak..kt Wangsa Walk..Tema Biru...(Gmbr curik dr blog Siti Saniah...hehe)



Choc Indulgence...


Cousin aku tgh brdangdut..
Sengih je lebih...Bkn reti nyanyi pn...

Serangan raksasa kelaparan...

Cukup??? Till then...daaaa.......

No comments: