Nuffnang Ads

Tuesday, March 23, 2010

Kisah Mahkamah & Masak

Aku mmg bercita-cita nk update blog nie ari2..Tp apakan daya aku..setiap kali nk update ada je halangan yg melanda....huhu..Akhirnya aku hanya update bila ada masa je wlpn ati ni meronta2 nk update..
Memula nk citer psl Tracking System kat KL Lower Court..which is sooooo stupid..yess..I really meant it..STUPID... menyusahkan sumer org... Sulu nk amik JID menda yang paling senang dlm idup loyer2 nie..Tp skrg nie nk amik JID pun mcm nk gi full trial..remeh temeh.. The latest system (br start smlm) ialah untuk file2 thn 2010. Physical file is not exist..everything has been computerised.... Dah ar ar nk kena key-in every case kat kiosk..Aku nie mcm nk pengsan key-in 86 files kat kiosk tue..Pastu kul 6 lebih pn kes xpanggil2 lg..
Arini kes still continue..sorg Pendaftar tue bole plak ckp yg smlm dia nmpk muka loyer2 sume bengang je..mst la bengang kalu kul 6 lebih pn kes x panggil lg...Yg menyakitkan ati bila system down pastu Pendaftar tue xleh nk key-in pape dlm komputer..End up dgn bg next date je kat loyer...Apakah???? Aku rasa lg baik wat full trial la kalu cmni...
Erm..mls nk pikir psl court..skt pale...
Next issue nk citer psl masak...which is not "kelebihan" aku. Aku mmg xtau masak langsung..Even goreng telur pn aku xpenah wat yer..percaya la...sumer mak aku wat... Then ari ahad aritu bakal "ibu mertuaku" ajak temankan dia kt umah..xde kwn nk borak katanyer... Aku smp umah dia kul 12 tghari...Pastu bf ku yg trcinta trus ckp lapa..Mak dia mmg xmasak.. Huhu.. Maknanyer aku la nk kena masak...Dengan muka biru kuning aku pn kata kt bf aku "Ish...org mana reti msk". Then mak dia gelak and kata "Ala..sumer org pn xreti msk sblm kawen..Acu je la gi msk" smbil merujuk ke arah bf aku..Hahaha.."Mana la Acu reti msk" jwb bf ku.. Mak bf aku cuma mkn bubur je (yg dia mmg dh siap msk)..makanyer aku dan bf ku yg kelaparan.. Last2 kitaorg kuar mkn kt luar sbb xtahan lapa...lawak btul...
Moral of the story..pegi la blaja masak Cik Liza ooii...wat malu kat org je...hikhikhik...

2 comments:

Myrapurple said...

hehehehehe....masak tu kacangggg jerr ija...
(aku igtkan ko dah terrer masak!)

~Lieza~ said...

ceh..ko pn trtipu ngn gaya pro aku.. Aku ttp xreti msk smp skrg..hehe.