Nuffnang Ads

Tuesday, April 6, 2010

Kerja

Musim keje byk.. Rasa dh tak cukup tgn nk wat keje. Dgn sistem kat Court yg byk mmbuang masa loyer. Dgn keadaan kat opis yg menimbun keje.. Sumernye wat aku fed up dgn kerjaya aku skrg.

Actually aku enjoy jd loyer. Aku x kisah kalu keje byk.. Tp yg wat aku fed up bila masa aku trbuang utk menunggu.. Kena dtg awal kat Court semata-mata nak key-in kes kat kiosk. Pastu tunggu kaunter bkk nk submit form.. Tunggu kes di panggil.. Bila kes dh panggil pn still kena tunggu lg... Buang masa.. Dulu kalu gi Court kul 1 tghari, kul 3.30 or 4.00 ptg aku dh blk opis.. Skrg nie kul 6 pun kat Court lg.. Sistem amenda nih.. Justice delayed, justice denied..
Bila dh lebih dr separuh ari aku kt Court, then keje2 kat opis trbengkalai la.. Sapa nk wat??? Aku jgk yg nk kena wat.. Kalu kul 6 lebih br nk gerak blk dr Court, xkan aku nk stay kat opis smp 12 tghmlm lak.. Mcm la bos aku byr gaji aku beribu2 sgt... Dah tue x kira lg ngan mslh2 kat opis..Kisah politik opis.. Mcm2 lg la...
Kesimpulannyer...aku fed up ngn sistem kat Lower Court skrg.. Aku lg suka kalu gi High Court je skrg.. At least x stress... So tgh pikir nk tukar kerjaya la...(ayat yg dh beribu kali aku ckp).

1 comment:

Myrapurple said...

sabar byk2 ija ye....at least nt in future ko akan kenang blk saat2 ko susah nk jadik loyer nie! kan ke leh jadik sweet memory ko?? errmmm...just my 2 cents! sbb aku tau ko mmg minat gilerr nk praktis, so jgn gv up dlu k...