Nuffnang Ads

Tuesday, November 6, 2012

Set Berpantang Yang Mana Yer?

~Assalamualaikum~

Next is set berpantang plak... Bila google2 and jln2 kt blog mommies yg lain...mcm2 la plak set berpantang yg saya jmp... Confuse dibuatnya... Rasa mcm sumernya bagus... Tp bila dh baca betul2 review...ramai gak yg kata set brpantang nie mengikut kesesuaian org gak...especially kalu anak kena jaundice ke nnt... Lgpn ada yg kata xsempat pn nk guna sumer set brpantang tue...so rugi je beli mahal2... Makanya saya kena lebih mengkaji la set brpantang mana yg sesuai and nak dibeli nnt... So far saya ada 3 option...eh..eh.. 4 option...

1. Set berpantang Shaklee



Set nie mengandungi B-Complex, Vita-C, Vita-Lea dan Zinc... Byk review yg kata Shaklee nie sgt elok dimakan masa brpantang....and ada gak yg kata ESP dan Alfalfa dr Shaklee bole jd milk booster... Kesahihannya saya xtau yer sbb saya xcuba lg... Selain tue Vitamin dr Shaklee adalah organic so selamat utk semua...  Kalu beli yg trial pack akan dapat dlm bekas cam kt bwh nie... Trial pack tue bole tahan antara 1 hingga 2 bln... Depends on cara makan la... Gitu kata penjualnya...hehehe... Trial pack punyer harga yg saya jmp RM100.


Masalahnya set Shaklee nie adalah vitamin yg perlu diMAKAN... Ye la...bkn sumer org bole telan ubat2 dan vtamin kan... Ada gak yg xleh nk telan...so depends la...sape2 yg lalu nk telan pil bole la opt for Shaklee... So far review yg saya baca mmg bagus....cuma sbg milk booster tue xtau la erk...ada gak kwn2 saya yg mkn Shaklee tp susu xmelimpah ruah gak... Saya lebih percaya yg penghasilan susu ibu adalah brdasarkan "supply & demand"...xpe yg tue kita citer lain kali ek...hehe...

2. Set Berpantang Nona Roguy



Set nie pn mendapat byk review yg baik... Set nie trdiri drpada:
a) Phytonatal (makan)
b) Akar Herbanika (makan)
c) Herbanika Barut Krim (kegunaan luaran)
d) Uncang Cuci Herbanika (kegunaan luaran)
e) Herbanika Lulur (kegunaan luaran)
f) Minyak Herbanika. (kegunaan luaran)

Ramai yg kata Phytonatal tue sgt bagus...membantu membuang angin dan melawaskan sembelit... Bila dlm pantang sembelit tue ibarat nightmare kan...so dgn Phytonatal tue kiranya xde la mimpi ngeri bila nk membuang... So far harga paling murah utk set nie yg saya penah jmp RM290. Minyak herbanika tue pn best guna kata mereka... hurm...harga yg affordable wat saya rasa nk consider la set nie... Tp tgk dlu apa pendapat hubby... 

3. Set Berpantang Tanamera


Nie lg satu produk berpantang yg sgr2 glamor...huhu... Mostly kwn2 saya mmg suggest guna set nie... The main reason sbb produk nie untuk kegunaan luaran sahaja...xyah nk makan2 ke apa.. So pd yg xsuka nk mkn ubat patut consider la set nie... Produk trdiri daipada:
a) Herba Pembersih Wanita
b) Herba Mandian
c) Minyak Urut Herba
d) Tapel
e) Bengkung
f) Teh Herba
g) Pilis
h) Lulur Badan Herba
i) Minyak Kelapa Dara (VCO)
j) Sabun Mandi Herba
k) Air bunga Lavender

Banyak kan item dia??? Berbaloi la dgn harganya RM360... Sumer review trbaik...hehe... Cuma harganya mahal skit la (to me laaa...). Tp setiap kali bc review psl set nie...hati saya melonjak2 la nk beli set nie...cuma xtau hubby bg ke x... hehe... Antara item yg best dlm set nie ialah minyak kelapa dara (VCO) tue... Sgt elok digunakan utk wat perineum massage...sape xtau sila google ek... Then bole diminum ketika kandungan 7bln ++ bg memudahkan proses bersalin... Kalu sape2 baca Pa & Ma mst penah baca review psl set Tanamera nie dpt mengurangkan koyakan ketika bersalin...hurm...mcm menarik je kan..? Kena tanya hubby nie...hehe...

4. Set Berpantang Sendayu Tinggi (Amme 60 days)


Set nie saya xabis research lg...hehe.. Ada la 2-3 org kwn saya yg suggest guna set nie coz set nie pn ada kegunaan luaran dan utk makan... Dr hasil google, set lengkap yg saya jmp RM427..  Mahal gak kan?? Huhu... Set nie moden sbb ubat makan dlm bentuk kapsul...xde la akar kayu ke apa... Set nie ada byk pakej...Pakej 1,2,3,4... Depends on item apa yg kita nak... so kena kaji lebih skit la item2 tue sama ada perlu ke x kan... 

Haihhh...konpius sudah.... kalu korg...korg pilih set yg mana??? 

7 comments:

Ajan said...

Hi dear, saje nak share, i makan shaklee. Sgt best sbb selain mlancarkan pnyusuan, supplement shaklee boost kan energy kte. Pengalaman mase dlm pantang, mmg agak penat. Dgn tak cukup tdo kan. :))

*wink* said...

owg tgk rmai yg pkai tanamera

S.n.Fariza said...

fariza dh beli shaklee n tanamera.
shaklee whole family guna :))

Dell said...

Dear, Dell baru beli NR. Hehe. Sebab pk nak lawaskan sembelit je, itu pun mak mentua suggest ! Dapat harga RM290 lepas2 survey2. Wink2. Tapi NR & Tanamera memang dapat review terbaik. Nak tak nak je. Kalo malas telan2 pil ni amik Tanamera + NR yang set lawaskan sembelit je. =) itu pun kalo Liza ada extra budget. Sendayu tinggi tak suggest sangat la. Kawan cakap tak bagus !

mrs gold said...

MG mngkin nak try shaklee.tapi tak tau la mungkin berubah lak nnt :)

cheQmOomOo said...

pening gk psl set ni huhuh~

wawan said...

Tu la.. Dulu sy pun pening nak beli set bersalin yg mana 1. Tapi yg pasti memang kena try dulu baru tau serasi ke tak dgn badan. Hehehe