Nuffnang Ads

Thursday, November 1, 2012

1st batch shopping utk baby

~Assalamualaikum~

Arinie nk post brg2 baby yg dh ada dlm collection...hehe... Xbyk mana pn... Baru shopping guna gear 1...hehehe.. 


Nie adalah set pertama yg saya beli utk baby... Actually mittens and booties tue yg 1st skali saya beli kt JJ Wangsa Maju... Masa tue beli utk semangat wat diri sndr...hehe..Pastue gi Uptown Danau Kota beli barut tue RM10 for 3...tp masa tue xbyk pilihan warna...kebetulan masa tue saya pn xtau lg gender baby... Hubby kata xpe la...beli je kaler2 yg ada tue...kalu baby boy pn pakai barut pink bkn org perasan...dlm baju...hehe... Maka sbb tue saya beli je barut tue... Tuam utk baby plak RM5... Murah kan?

Then bila dh keje dkt ngn kedai Anakku...maka sedikit sebanyak trpengaruh la gak nk beli baju2 baby, mittens and booties... Tp hubby xbg beli awal2...so saya beli sorok2 tinggalkan kt opis...hehe...  Setakat nie baby baru ada 7 pasang baju... Ada gak yg saya beli kt Manjaku dan Sogo... Beli baju kaler2 natural je...



Alkisah seterusnya plak...lps checkup 28 weeks aritu nurse ngn doktor kt KK dh bising2 suh saya siapkan barangan baby sbb diaorg takut saya deliver awal... So hubby dh mula nebes and dia tanya saya apa yg paling penting nk kena bwk gi hospital kalu nk deliver... So saya jwb la pampers ngn toliletries... Then dia trus ajak gi beli brg2 tu.. Hubby yg pilih sumer barang yer... Saya ikut je... (",)



Kitaorg beli set Drypers..dlm tue ada pampers Drypers for newborn 14pcs, shampoo, head to toe shampoo, talcum, body wash and small baby wipes... Nnt nk gi hospital angkut je set nie...senang...hehe.. Pastu beli hooded blanket and towels. 

As my previous entri...saya dh bgtau nk start shopping  online.. Tp disebabkan busy sgt kt opis so xsempat sgt nk jln2 kt kedai2 online tue.. Setakat nie saya baru sempat beli Avent Manual Breastpump je.. Kebetulan masa tue ada promo RM140 utk Avent Manual Breastpump..so I juz grab the deal.. Later saya citer psl online store tue ek...  Barang pn dh smp.. Rezeki baby plak sbb ada opismate saya bg pampers Petpet for newborn... Anak dia dh xmuat so dia bg je la... Hehe... Alhamdulillah....



Sumer barang2 baby nie saya sumbat dlm kotak A4 je sbb xde almari or bakul lg utk simpan..huhu... Cian baby... nnt br nk gi Giant or Carefour carik almari utk baby... Gini la rupanya barang2 baby dok dlm kotak..


Weekend nie nk gi Baby Expo kt PWTC and Outlet Sale kt PJ... Planning to buy napkin, bath tub, changing matt and rompers... Nk beli baju baby byk2 lg...hehe... Best la plak bila dh start shopping nie...  (",)

P/s - bole teka gender baby saya x dr barang2 nie? Hehe... Tp brg2 nie saya beli before tau gender baby...especially baju2 tue...

1 comment:

puan.mila said...

ala nape murah sgt barut baby tu..jeles kalau dpt beli brg baby murah2 nih..takat ni baju baby mila dh beli 8psg, nak tmbh lg tu pun asben dh bising..heheh