Nuffnang Ads

Friday, December 16, 2011

Update lg (",)

~Assalamualaikum~

Orait...dh lama nk update gmbr persiapan sblm nie...tp x brkesempatan... Arinie tabahkan ati gak utk upload gmbr...hehe.. Xde la gmbr apa2 pn... Juz gmbr2 utk saya ingati je...=)

First of all is gmbr kotak2 doorgift yg diangkut dr Nilai 3.. Saya citer psl glass jar kat entri nie.. Kena order dlu then dlm masa 2 weeks diaorg akan kol utk collect... So ari mengcollect ttue mmg trkejut sbb ada 7 kotak besar nk sumbat dlm kete... huhu... Mujur pegi brdua je... Penuh kete cam bwh nie.. # kotak kat seat blkg and another 4 kotak kat dlm bonet... Lowered abis keteku...huhu...

Nie la kedai pilihan kami VR Star (",)


Next is gmbr centrepiece saya yg saya DIY... Dh siap pn utk 30 table...yeeayyy... Bekas utk isi bunga nie pn dh ada... Saya kan pengantin bajet...maka xdpt la nk beli bunga2 mahal tue...T_T Saya wat sndr je bunga nie guna kertas... Saje2 try pastue jd cantik di mata saya... Maka trus decide utk jadikan bunga centrepiece...=)

Memang saya sengaja amik gmbr dekat2 and blur2 kan skit... xreti nk wat teaser2 nie...hehe.. Ok x? Nmpk cam bunga x? hehe...

Update trbaru persiapan kawen saya ialah alas utk hantaran.. Saya plan nk guna fresh flower...dh siap kaji sumer teknik2 nk wat hantaran menggunakan fresh flower...dgn harapan saya ada cukup masa utk siapkan...huhu... Doakan saya yer kwn2... 

Ok..saya decide nk gunakan pinggan kaler putih utk letak hantaran tue.. Rasanya ramai je tau camna nk gubah hantaran fresh flower nie... Simple je... Wat bantal cam dlm tutorial Kina.. Pastue cucuk bunga segar kat atas span yg diletakkan atas bantal polisterin tue... Then letak pinggan putih berisi hantaran atas span tue.. Bole bayang x??? Haihh..kalu rajin nnt saya try la wat satu... Kalu rajin yerr...hikhikhik... 

Owh..back tu pinggan putih punya citer... Dh lama sbnrnya saya carik pinggan putih yg cantik tp MURAH... Mahal la pinggan2 nie sumer... Saya tgk kat Nilai 3 pn around RM20++... Saya kan pengantin bajet... Nk yg murah aje... Then tetiba saya trjumpa ini...


Comel kan pinggan bentuk star tue.. Dlm gmbr nmpk kecik but actually agak besar la.. Muat2 je kalu nk letak sunglass or jam tgn... Then mangkuk bulat yg sebelah tue pn cantik dan besar... Saya dh try letak set perfume...hehehe... Dr awal bln saya dok pikir nk beli ke xnk.. Disebabkan harga yg murah maka arinie saya decide utk beli je la... Itupn lepas tgk stok pinggan2 nie dh brkurangan.. Tkt abis lak nnt...  Saya beli 3 bentuk star and 3 lg bulat... Erk..trtinggal info... Saya jmp pinggan2 nie kat Cash Converter Ampang Point... Harga sebijik RM10 utk bentuk Star and RM13 utk bentuk bulat... Murah kn? kn? kn?  Call me cheapskate.. Saya xkisah...sbb sumer guna duit sndr so saya sgt2 hargai nilai duit tue... 

Utk igtan diri sendiri...saya blm booking OP lg...huwaa... Pelamin pn x booking lg... huwaaa... Harus melalak kuat2 nie... Ok..ok...saya janji by January saya akan settlekan sumer tue... huhuhu... Till then... enjoy ur weekend lovelias...

2 comments:

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

2 bln lagi !! Hehe sje bg nervous :p

izyan darling said...

bagusnya ija DIY benda2. apa plak cheapskate. diy la ada ur own personal touch. pinggan2 tu lepas guna untuk hantaran boleh guna macam biasa. save lagi. good job ija! :)