Nuffnang Ads

Tuesday, December 20, 2011

~Kisah OP Pilihan~

~Assalamualaikum~

Hi lovelias.. Arinie isu yg berlegar2 dlm kepala saya ialah Official Photographer (OP)... Melihatkan ticker kat atas tue...tetiba neves  plak sbb saya blm booking mana2 OP pn.. Actually saya dh amik skali ngn pakej pelamin aritue..tp malangnya vendor trsebut sgt tidak boleh dipercayai...maka saya back-off.. Skrg nie baru trhegeh2 nk survey OP balik... So saya dh listkan beberapa OP yg menepati citarasa saya...but ada some of them yg tidak menepati bajet saya...hehehe... So jom share...

DUFFY ZAINAL

Saya paling minat ngn hasil kerja Duffy nie...memang cun dan memang menepati citarasa saya... sgt suka hokayyy... Tp bila bgtau my dearie...dia xsetuju coz a bit pricey...huwaaa..T_T.. Mmg jauh dr bajet kami la.. Tp saya dh cuba yakinkan my dearie yg gmbr2 Duffy sgt cantik...usaha saya sia-sia je sbb my dearie kata "ukur baju di badan sndr yer sayang...". Nape saya suka Duffy??? Sbb saya rasa Duffy slalu berada di posisi yg tepat utk snap... Saya suka sume bhgn yg Duffy captured... Plus saya mmg suka syok sndr and saya suka kalu OP bole close up muka pengantin ...hehehe.. Jom tgk skit gmbr2 dr Duffy yg jd feveret saya...











Intai-Intai Production

Nie adalah OP saya time brtunang... Saya x survey pun masa tue... kebetulan MUA saya masa brtunang tue offer pakej skali ngn Op...so saya agreed je la sbb harga murah giler... Dr situ la saya kenal Intai-intai Production nie... Yg bestnye masa time brtunang tue saya xtau pn berapa photographer yg akan dtg..and saya expect sorg je la kot sbb amik shoot and burn je... Tetiba smp 3 org skali cover majlis tunang saya... Alhamdulillah sumer gmbr cantik2... Photographer diaorg Lei Aziz and Arif Hizami masa tue...sorg lg saya xigt nama la...huhu... Pakej dr diaorg mmg affordable... Kalu malas nk mtk quotation kt diaorg bole email saya...saya bole fwdkan kt sesape yg nk k... Highly recommended... Jom tgk gmbr...






Nak selit jugak gmbr saya time brtunang..hehehe.. Sila jgn marah yer..bg can la tuan tanah syok sndr...ekekeke... Did i tell u i like camera focusing on me...? yerr...saya suka gmbr close up... Call me perasan... xpe...=)





Kerjagilasimoll
Website : Kerjagilasimoll

Urm...yg nie xyah review pjg2 la kot coz Moll nie dh trkenal di kalangan b2b...hehehe... Ramai gak blogger yg dh guna Moll as OP... Price sgt2 affordable.... Sumer review yg baik2 tentang Moll nie... Gmbr dia mmg serius cantik... Bak kata Intan dlm group NCOL yg Moll nie pandai captured moments... Tue yg penting... Saya xkisah sgt gmbr2 outdoor tue coz bole posing2 sndr ikut suka... Tp moments tue sumthing yg kita xmo trlepas... Nie kategori highly recommended gak la... Tp malangnya Moll x available masa wedding saya... sgt2 la sedeyyy... Murah dan cantik.. tue yg wat saya trkilan... T_T Xpe tgk gmbr2 dr Moll... dimulakan dgn gmbr feveret..hehe..








 Dreyanzcolour Photographer

Saya start kenal Dreyancolour Photographer nie dr blog Hidayati.. Dreyanzcolour nie OP utk Yati..so masa belek2 gmbr Yati saya rasa ok gak OP nie... Saya pn gatal2 la survey and mtk quotation (pdhal dh ada quotation pn kt website diaorg)... Yg menariknya Dreyanzcolour nie bg 3 album..and one of the album tue adalah glass cover...hehehe.. Say trtarik sbb tue je... Bole x cmtue? Tp gmbr2 diaorg pn mmg cantik... Price pn afforrdable... Berbaloi la dgn 3 album... Tp my dearie plak kata watpe nk album byk? aihh...pelik btul la tunang saya nie... sabo je la...  Tgk gmbr jom...






Wahhh...entry yg super panjang... So nie la 4 OP yg dh saya shortlisted kan... Tp trpaksa deduct Moll sbb dia x available during wedding saya... Maka patutkan saya brkerja keras kumpul duit utk hire OP idaman hati? Atau saya hire OP yg mengikut bajet saya tp hasilnya setanding OP idaman saya?  Yer..yer...saya tau...my dearie akan ulang ayat yg sama "ukur baju di badan sndr..".  

Tp ada lg OP yg saya penah survey and maybe korg bole consider...kat atas nie ikut seleara saya je... Mana tau selera korg x sama ngn saya... Bole try :

1. Ace Studio Photography

2. Detik Indah wedding Photography

Hopefully dpt mambantu b2b yg tgh mencarik OP... Skrg nie memang byk pilihan... Yg murah x semestinya x bagus...Yg mahal pun x semestinya bagus... Tepuk dada tanya poket.. Tp OP nie penting utk kenangan kita di masa depan... So jgn la sbb nk brjimat sgt smp kita trsalah pilih OP... Sometimes yg mahal tue sbb mereka mmg dh senior and pro...then last product dia i.e album maybe lebih byk dr pakej yg murah tue...kn?? Ada jugak yg offer pakej murah dan jimat tp gmbr cantik2... So survey itu penting...tp kalu lama sgt survey nnt OP pilihan dh di booked org... ahakks... Kena kt diri sndr...T_T

Pilihan saya??? Salah satu dr di atas tue la... hehehe.. Hepi hunting sumer... Daaa.....(",)

* Piccas credit to brides & grooms and photographers..

6 comments:

kaklong said...

sume pun terbaik! :)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

Gmbr yg mase tunang awak tu pn cntik dear :)

dhiera said...

gambar tunang kamu pun cantik jugak dear. apa kata emel saya quot dia. hekhek.

moll ni memang based dekat pahang ke? dia byk amek gambar b2b pahang je ni?

~Lieza~ said...

Dhiera...ur email plz..nk fwd quotation tue...hehe..

dhiera said...

liza, ini emel kita : dhieranottie@gmail.com

Unknown said...

Hi Lieza,im moll from KERJAGILASIMOLL.
firstly,thanx alot sbb sudi promote sy sekali.terharu sgt.
anyway,tlg add FB sy, Mohammad Molkhan,
then buzz di inbox sy.got smething to ask u.thank you. :)