Nuffnang Ads

Saturday, September 10, 2011

* Inspirasi Baju Nikah *

~Assalamualaikum~

Saya sbnrnye xpenah ada baju impian utk dipakai masa kawen..hehe.. Dulu2 kita slalu tgk org akan pakai baju kurung atau baju kurung moden sewaktu nikah... Material mst satin dan lace... Tp skrg mcm2 dh fesyen yg ada utk dipakai masa nikah... Ada yg design ala2 jubah moden, dress dan baju kurung moden yg sgt moden...hehe..

Saya mmg xmampu la nk pakai baju designer cm RR, ZZ ke... tp apa salahnye kalu saya amik skit2 ilham drpd designer2 glamor tue sumer kn...

Jom tgk baju nikah Siti Sarah... Design yg moden..cantik sgt... saya suka gak baju camnie utk nikah..


 
Cantik kan?? Beads kat bhgn dada tue cm bentuk heart la...sweet je...

Pastu tgk plak baju nikah Nurul Syuhada yg telah membuatkan saliva saya meleleh.. Saya pn mula brangan nk wat baju camnie utk nikah nnt...


Suci je kalu pakai warna putih kn.. Saya suka warna putih utk nikah nnt... Lps tgk baju Nurul Syuhada tue, saya terus decide nk wat baju jubah moden ala2 yg Nurul Syuhada pakai...hehe... Kebetulan kain satin dan lace dh ada sbb wat hantaran masa brtunang... So saya pn contact la kwn saya yg bole wat baju nikah tue...

Saya xleh tgk byk2 design...nnt saya confuse..hehe.. So saya stick pd design  jubah moden.. xde la sebijik mcm Nurul Syuhada tue sbb saya rasa glamor sgt la plak... Segan plak saya nk pakai nnt wlpn tue ari nikah saya... hahaa.. Gedixx Mengada kn saya nie...memula nk yg camtue pastue xmo glamor cmtue... Mana satu la kamu nie Lieza...haihh...

So saya bgtau my fren utk wat jubah moden yg ala2 gitu la tp simple skit.. Then my fren kata nk add chiffon bg nmpk flowy2 skit... Ikut kamu la sbb saya mmg xreti design2 nie... Jenis2 kain pn saya failed...ahaks.. So dia akan belikan chiffon tue utk saya...Simple mcm nie..


ataupn mcm nie..

Tp malangnye saya x amik gmbr kain2  tue sblm diserahkan pd tailor... aiiyaakk... eh chop..tp saya ada gmbr hantaran masa brtunang tue...hehe..Nie kaler kain saya tue...

Urm..putih bersih dan lace tue ada kaler silver2 skit... Lace tue mak saya beli kat Medan, Indonesia thn lepas... Satin tue saya beli kat Jakel... Chiffon lak kwn saya beli kat Euromoda... Harap2 dh combine jd baju nnt akan jd cantik la hendaknye... huhu...

Despite masalah yg saya citer dlm entri sinie...saya still brharap baju nikah saya akan turn out cantik dan spt yg saya bayangkan... Insyaallah... Ati saya masih x tenang sbb saya still xdpt contact my fren tue coz dia xde hp baru lg...so now contact thru fb je... haihh...  Xpe la...dugaan utk saya la kot...

*Pics credit to Mr. Google

5 comments:

Fariza said...

cantik kan bj mereka. tailor biasa buat pun cntik. pandai2 kita tambah mesti cntik. sy punya pun mama jahitkan.

kaklong said...

mcm ne pun mesti canti sesuci lebaran,...eh, slh ek./..heheheh ;p

tak pe, sure nmpk berseri raja sehari nnt k..

:: FrappoFrap :: said...

cantikkkkk.....

~Lieza~ said...

Fariza : brtuahnye awk ada mama yg pandai jahit.. Mst baju tue akan jd lebih brmakna kn...

Kaklong : Sesuci lebaran pn bole la gak...hahaha... Asalkan putih.. Harap2 brseri2 la nnt...

Zira : Baju2 tue sumer mmg la cantik kn... tp baju lieza plak xtau la cmna rupanye nnt..huhu..

Mizz Ryn said...

cantik dear .. xpe tailor bese pun leh wt cantik asalkan pandai jahit .. dorg pun designer jer .. tp still gune org lain yg jahit ...