Nuffnang Ads

Tuesday, September 27, 2011

~Baju Nikah Saya~

~Assalamualaikum~



Yeeaaayyy...alhamdulillah..baju nikah saya dh siap... [Motif lak ltk gmbr atas tue..hehe..xde kena mengena ngn baju nikah saya pn..] Saya suka baju nikah saya.. Simple dan cantik la... Chiffon dan patch lace je.. Bila dh pakai memang muat2 badan saya...saya xbyk complaint so xde apa lg yg nk kena alter.. Design ada la lari skit dr apa yg saya nk especially kat bahagian tgn...tp saya xkisah la...as long as jd jubah moden or dress cam yg saya nak... kalu jd baju kurung moden br la saya meroyan... hehe..

Masa memula tgk baju tue saya rasa cam "eh..kecik je...muat ke nie.."..  Kwn saya kata "tue la bdn ko...kecik ok...ko jgn nk perasan besar..".. Bila dh pakai...memang muat2 badan saya... Bila saya tgk cermin mmg nmpk simple... Pastu try ngn tudung and matching veil lak... My dearie kata cantik... so saya xbyk songeh lg trus kata ok... Total jahit dan patchkan lace tue adalah RM400... saya xtau la murah ke mahal sbb masa tempah tue saya mmg xsurvey mana2 tmpt pn... Trus je anta kat my fren... tp bila tgk kt bbf group...ada je sbnrnya tailor yg bole jahit lg murah... Tp xpe la...saya kan xcerewet sgt... Masa tempah tue ada duit lg... Tp skrg kalu bole nk carik yg paling murah sbb dh xde duit...huhuhu....

Misi seterusnya adalah menggemerlapkan baju nikah saya tue..hehe.. Harus la ada beads supaya bling bling kan... Saya rasa nk letak 3D flower jugak... DIY??? oh no..no...no... saya xnk merosakkan baju nikah saya sndr... Tgn saya sgt kayu dan saya sgt la xkreatif... Saya lebih prefer utk anta tempah beading kat saper2 yg lebih terer... Saya x sekreatif IntanNorazam atau Nana Farhana which hasil kerja DIY mereka sgt2 saya kagum..mmg heart giler ngn baju2 dan veil yg mereka DIY... Haihh..kalau la saya ada bakat cam mereka.... Disebabkan xde bakat cam mereka...maka haruslah saya memulakan operasi mencari org yg brbakat spt mereka brdua utk menggemerlapkan baju nikah serta veil saya... Any suggestion? Saya nk yg murah tp cantik boleyyy??? hehe.. Duit dh abis...

Jom tgk cth detailing yg saya suka dr blog b2b yg lain..


Pics credited to beautiful b2b IntanNorazam

Pics credited to beautiful b2b IntanNorazam

Pics credited to gojes ex-b2b Nana Farhana

Dr info bbf group..saya trjumpa Bead Me Please..sgt truja tgk detailing yg dibuat pd baju and veil... Saya suka....saya suka... =) Tp saya blm email lg utk tanya harga... Mahal ke x yer kalu anta kat Bead Me Please utk menggemerlapkan baju nikah saya tue... Hasil keje dia mmg cantik la...



Pics credited to Bead Me Please

Saya paling suka yg last nie..cantik sgt... Bape agaknye yer kalu nk tempah sama cam atas nie? Again...kalau la saya pandai DIY...hurm... 

Erk...dh citer pjg lebar...saya x tempek lg gmbr baju nikah saya kn? Hehehe... Nk teaser ke?? Hehe.. Sebenarnye saya x amik gmbr pn baju tue lg.. My dearie ada gak amik gmbr masa saya try2 baju lain kt umah my fren tue... Bila tgk2 balik...gmbr baju nikah saya xde plak my dearie amik gmbr... Hahaha... Baju lain yg sibuk dia snap... xpe la... Nnt saya try lg skali baju tue and amik gmbr ye... =)

Ok kengkwn...hepi preparing yer..=)

7 comments:

Fariza said...

alhamdulillah. alaaa. tjklah. mesti cntik :)

~Lieza~ said...

Fariza..nnt lieza try semula n amik gmbr yer..smlm xsnap langsung kt baju tue..=)

Sfarlina said...

beads yg flower tu i tgh buat utk bju nikah..need 100++ flowers..hihi

~Lieza~ said...

Sfarlina..bestnyer wat sndr... mst cantik.. lieza xreti la... nk tolong watkan utk lieza x? hehehe..

Hunny Kitty said...

kompem cantik nih hahaha

Renee Meow said...

yay happy 4u.. tunjuk la pic baju tu sini..nak tgk gak..hehhe ;p

~ NANA ~ said...

alamak nama i ada...kekekeke...malu pulak :P

btw if hantar kat bead me please confirm cntik! nnti tunjuk la teaser...hehe