Nuffnang Ads

Thursday, July 21, 2011

DIY- Doorgift 4 Cutey..

~Salam~

Saje nk citer...saya suka bc blog b2b yg lain coz sumernye kreatif and byk info yg u ols share... But 1 thing...saya jarang sgt tgk kt u ols punye countdown till ur wedding tue... As mine ada lg around 7 months so i rileks je la...mmg x wat pape pn... Juz survey2 je n bc blog utk dpt info... tu je... Then one day tue saya trgerak ati nk tgk b2b yg lain punyer countdown... Ada yg lg 2 weeks.. Lg 1 year... Lg 6 months... So saya mcm neves sbb u ols dh wat mcm2 preparation... Tp saya??? Xde apa pn selain booking dewan & OV... Huwaa... Serius saya rasa 7 months tue mcm lama lg je...

Maka akibat dr perasaan neves itu...saya telah mencuba sesuatu utk dijadikan doorgift pd cutey yg hadir pd majlis saya nnt... Utk cute adult lak...saya blm decide lg...=)


Saya dpt idea nie dr majalah Pesona Pengantin Julai... saya rasa ianya adalah simple...so saya trus start kete...gi LovelyPalace (coz saya ada kad ahli so dpt byk diskaun..) utk carik bahan2...


Saya gunakan kertas yg tidak diketahui namanye tp ianya adalah brgulung mcm tali..asalnya mcm yg brgulung kt gmbr bwh nie...so saya kena bukak gulungan tu mcm gmbr bwh nie... Pastu lipat 2 kertas tue supaya jd bentuk uncang.. Then kena gam kt kiri kanan kertas tue tp saya guna stapler je coz lg senang...hehe.. oopss saya lupa amik gmbr part stapler tue.. Bila dh jd cam sampul tue bole la mskkn gula2 then ikat riben kat atas uncang tue...






Hurm...mmg sng coz saya wat dlm 5 minit je... tp nie cobaan je coz nk tau saya bole wat sndr ke x... Warna tue pn bkn warna tema saya jugak sbb warna tema saya dh abis kt Lovely Palace tue... So bole la start 1st projek DIY saya... yeeayyyy.... Owh lupa nk bgtau kertas nie satu gulung RM9.90 tp saya x sure bole dapat bape uncang... Nnt bila saya dh start wat utk wedding saya br saya akan inform details yer... =)

Daaa....

3 comments:

anaztasias nora aira said...

uish kejap je masa berlalu i dah rasa dear. skg lg 4 bulan plak ekekek :) masa 6 bulan lg i dah book dah op, ov, caterer, makeup dan butik =)

~Lieza~ said...

Nora..bestnyer tinggal 4 bln je lg... Mst neves kn.. maybe saya sbb bz ngn keje smp xperasan masa brlalu...huhu.. Tp skrg saya dh sedar diri..wah giteww...hehehe.. So saya dh kena plan mana yg nk tempah or booking and mana yg nk diy je.. =)

Anonymous said...

salam..sy pun buat ni tuk door next week. cuma nampak plain kat depan x tau nak deco mcm mana.tgh pkr nak tampal sticker tp x taulah ok ke tak.

Utk atas tu, awk buat mcm mana ek sbb jd corak.

haidahhaiber@gmail.com