Nuffnang Ads

Wednesday, January 22, 2014

Erin (..life after "i do") First Giveaway

~Assalamualaikum~

Jom join GiveAway dr blog Erin ...life after "i do"... Senang je caranya... Bole check terms and conditions kt SINIE...

Nie hah saya tepek semula entri Erin sbb nie salah satu syarat wajib penyertaan yer kwn2....

Saturday, February 15, 2014


Erin (..life after "i do") First Giveaway

Salam,

Are you ready?? Ok, get set go!!

TEMA GIVEAWAY


 Daddy and Baby Cool


SYARAT PENYERTAAN

Mode garang is on! keskes

1)  Follow blog ..life after "i do"

2)  Buat satu entry dengan tajuk Erin (..life after "i do") First Giveaway

3)  Copy seluruh entry aku ni termasuk gambar tema dan gambar hadiah dan paste ke dalam entry GA di blog korang (printscreen tak mau aaa) dan jangan lupa letak link blog ni dalam entry korang tu.

4)  Dah paste entry aku kat entry GA korang, bawah sekali baru korang masukkan gambar suami dan anak korang yang korang rasa paling cool dan menarik (suami dan anak sendiri sahaja ye, suami or anak orang lain ku tak terima, mak-mak jangan masuk dalam gambar, aku nak tengok ayah-ayah mithali pulak, asyik muka korangggg je..hahahaha)

5) Bawah gambar tu buat entry ringkas pasal gambar suami dan anak korang tu, mungkin boleh bagitau kenapa gambar tu ko rasa cool dan menarik sangat dimata ko (itu contoh ye). Nak merepek pun boleh, tapi jangan la panjang sangat.

6) Jangan lupa paste link entry giveaway korang tu di ruang komen entry ini, kalau lupa tak dapek den nak nolong..gahaha

7) First Giveaway aku ni akan bermula pada 15 Januari 2014 sampai 15 Februari 2014.

8) Sila baca syarat penyertaan betul-betul, tak lengkap kalu, reject la jawabnya. Sebarang surat menyurat, whatsapp, sms, kolling-kolling tidak akan dilayan (paling muka ke tepi) kahkah..hoihhh garang sangat ni. Boleh je nak tanya apa-apa, komen je kat sini, nanti aku jawabkan, nak email pun boleh, nak whatsapp pun boleh, saya tak garang, baik je..huhu

9) 3 orang pemenang dengan gambar paling cool dan menarik sahaja akan dapat hadiah ini



Boleh gantung di playroom anak :)

Ok, tu je, join ramai-ramai ye, bye!



Pastue br tepek gambar daddy cool dan anak... So saya nk letak combination of this picture... Pssstt....Erin xcakp pn letak 1 gambar....so saya combine 2 gambar jd satu... Aci dok? Hehehehe... Masalah nk pilih mana satu yg cool...so combine je la dua2... Hehehe..


Cool kan bila 2 beranak nie brgelak ketawa??? Sama je mata tue bila gelak...sepet... Hahahaha... Gambar 1st masa Sofiyya kecik lg.. Sofiyya ngn abah Sofiyya seolah2 brbicara dgn mata...wahh gittew... Hahaha.. Gambar kedua tue trbaru gak la... Style gelak tetap sama... Mencairkan ati ibu... Hehehe... Wlpn kdg2 saya jeles gak tgk dua beranak nie brgelak ketawa sbb Sofiyya susah nk ketawa camnie bila brgambar ngn saya... Huhu.. Tp nie la kebahagiaan saya... Alhamdulillah dikurniakan suami trbaik dan anak yg sihat pintar... Semoga Allah melindungi dua chenta hati saya nie... Amin...

P/S - Erin...xmenang daku xsentap... Tp daku nk menang.. wakakakaka...


Wednesday, January 15, 2014

Rainbow Birthday Party - Sofiyya is 1

~Assalamualaikum~

Hah...nie lg satu entri peram.....muahahaha... Birthday party Sofiyya bersama 5 org lg anak2 dr Grup Gojes Blogger Supermom & Baby (GBSB)... Dh basi pn citer nie tp ibu Sofiyya br terhegeh2 nk update entri... Sungguh tidak brtanggungjawab kan... Hehehe..

Bday party nie maraikan bday anak2 yg lahir bln Dec... Bday boy & girk utk setahun Sofiyya, Zain dan Rayyan.. Manakala bday girl & boy utk 2thn plak SB, Ammar dan Iman... So kami tempah 2 biji kek bentuk nombor 1 dan 2... Dan disebabkan theme party nie Rainbow so haruslah order rainbow cake dan choc moist cake dgn design rainbow... Hehehe

Plan nk wat bday sesama nie dh lama bincang tp sebulan sblm date tue br kami mak2 nie sibuk nk wat preparation... Plus nie 1st event kami yg join venture so ada la kurang sana skit... Ada gak plan yg dh dirancang tp xbrjaya nk execute...huhu... Mcm photographer yg memula kitaorg dpt sponsor but last minit ada perkara yg xbole dielakkan...so event kami xde photographer... So kami teruskan je...apa ada hal...sumer ada henfon canggih2 kan...Amik je gmbr guna henfon... Hehehe...

So nie gambar2 sekitar majlis yg brjalan pd 25 Dec 2013 dr pukul 4ptg smp 7mlm....









Alhamdulillah...ramai betul geng2 gojes yg dtg meraikan... Happening btul... Ada yg saya penah jmp dan ada yg xpenah jmp lg... Tp mtk maaf byk2 la sbb mak pengantin nie penat smp xlarat nk jemah... huhuhu...













Byk lg sbnrnya gambar yg ada...tp ku xlarat nk tepek sumer... Hehehe.. So nie je la yg larat..

So di kesempatan entri nie saya nk ucapkan ribuan terima kasih pd semua tetamu yg hadir... terima kasih jugak pd mommies yg jsama2 kerja keras dan join venture utk realisasikan bday party nie Yumie mama Iman, Ika mama Ammar, Dayah mommy zain, Lin mama SB dan Fariza umi Rayyan... Terima kasih sgt2 pd sumer mommies yg sponsor makanan, bg duit utk party dan tolong2 kt dewan sbb smp awal... U know who you are...hehehe.. Tq so much...Terima kasih pada semua yg bg hadiah... Byk btul la hadiah... Terima kasih sgt2...


Last but not least... Nie je gambar kami sekeluarga yg sempat amik... Sbbnya? Ibu Sofiyya bz ntah apa ntah... Abah Sofiyya lak smp lmbt sbb gi wat keje dlu... Huhhh...


Fuuhhh...tepek2 gambar...tulis skit2...selesai satu entri...kihkihkih... Aci dok? 

Friday, January 10, 2014

Family Potrait by My Eyesight Images

~Assalamualaikum~

Nie entri peram ok... Sbnrnya dh lama amik gambar nie... Saya dpt tau psl promo  My Eyesight Images nie drpd sorg blogger Eira Zainal... Eira dok war war kn psl nie kt grup gojes... My Eyesight Images tawarkan free photoshoot di studio mereka sempena pembukaan studio baru mereka di Bukit Idaman, Batu Caves... Bila free of course saya xnk lepaskan peluang...kebetulan Sofiyya pn br celebrate 1st bday... So i decided utk grab the promo... Saya juz try my luck dgn pm dorg... Then dpt balasan... Pastu En. Azhar kol me and confirm the date... 

29.12.2013 date utk kitaorg shoot... Masa tue mmg saya bz sebenarnya...kebetulan adik saya wat bday anak dia...Then saya lak br settle wat majlis bday Sofiyya 25hb tue... Mmg kelam kabut smp xsmp nk pikir theme...nk crk baju sumer... So kami redah je la pi shoot... Hahaha...

Hasilnya...



Memula tue mood Sofiyya mmg ok la.. Tp bila dh 5 ke 6 x snap...dia mula la wat perangai... either dia ngantuk or dia pedih mata kena flash ngn lampu studio tue... Huhu...



Pastue dh mula merengek...nangis2...xmo bg kerjasama dh...alahai anak... Stress lak ibu yg sibuk nk brgambar nie... Muahahaha... Abis gambar xcntik sudah sbb Sofiyya xmo bg kerjasama...






Pastue pujuk2 balik dpt la skit gambar family yg ok... Thanks gak pd Azhar sbb manage to capture gambar bila Sofiyya ok... Luckily dia pantas capture moment... Kalu x smp ke sudah xde gambar kitaorg yg ok dek kerana Sofiyya cranky... 








Bila Sofiyya dh cranky gitu...kitaorg biarkan je dia nk main apa pn... Dia lg suka pi main kt tepi2 dinding tue... Huhu... So xnk bazirkan session tue maka ibu dan abah lak yg pulun amik gambar...muahahaha...




Ok..untuk tahu lebih lanjut tentang My Eyesight Images nie bole jenguk fb mereka dgn klik kt SINIE... Kalu korg tringin nk wat photoshoot tp segan or malu nk posing...dun wori coz diaorg nie very frenly... Korg xkan rasa kekok... Percaya la... Nie iklan x brbayar hokeyy... Utk tau rates trkini bole gak sms or kol Azhar kt no nie 012-3656980...  If im not mistaken...rate mereka selepas promo nie ialah RM100 per hour... But do check with them first okay... Kalu ada yg nk wat photoshoot utk product pn bole contact diaorg...

Wednesday, January 8, 2014

Genie Bra & Spice Rack Murah

Assalamualaikum

Sempena promosi pengenalan D'Dalilis Mom N Baby Corener... Saya nk wat offer muarah2 utk Genie Bra... Mst ramai yg dh tau betapa bestnyer Genie Bra nie... Kain yg lembut dan sgt selesa...



Ramai yg dh mencuba dan bg feedback yg baik psl Genie Bra nie... Saya sndr menggunakan Genie Bra nie.. Sesuai jugak utk bf mommies... Bila nk susukan baby saya just selak dr bwh or dr atas... Biasanya saya guna bra nie waktu mlm utk menyusu... Pd sesiapa yg xsuka memakai underwire bra...Genie Bra nie adalah pilihan trbaik anda.. Bole tgk pd gambar di bwh camna Genie Bra brtindak menutup lebihan lemak pd bdn bila memakai bra biasa...


Ada 2 set colour yg ditawarkan... Classic (hitam, putih, coklat) dan Colour ( Pink, purple,biru)... Bole ikut pd citarasa masing2...Kalu suka yg terang better pilih set Colour.. Kalu yg nk low profile pilih la Classic...gitteww...

Nie ukuran utk pilih size Genie Bra..

Saya cadangkan utk amik satu size lebih kecil... Cthnya jika bra biasa saya pakai Size 34B dan dlm chart di atas suggest size M... Tp saya amik size S... Mmg selesa dgn size S... Sbb bila amik M akan rasa longgar skit.. 

Harga? Ok...berapa harga yg biasa dijual dipasaran? Normally Genie Bra dijual RM40 ke atas... Tp sempena pengenalan D'Dalilis Mom N Baby Corner saya nk wat offer price RM36 sahaja... Ya...sila percaya... RM36... Tp pre order hingga 17.1.2014... Selepas itu br saya akan amik stok utk pos... So pd sesiapa yg brminat bole pm saya di fb D'Dalilis Mom N Baby Corner.. Like skali page saya yer... 

Next item yg saya wat promosi ialah spice rack comel ini... RM23 shj...


So kalu korg nk jimat postage bole la order dua2 brg nie.. Genie bra dan spice rack... Senang pos skali je... Jimat postage tue yg penting... Apa tunggu lg kawan2 sekalian...meh la like page D'Dalilis Mom N Baby Corner dan cpt2 pm utk order yer... Tq atas sokongan korg pd D'Dalilis... Mmmuahhh... 

Tuesday, January 7, 2014

Baby Baru 2014

Assalamualaikum

Ehem...ehem... baby baru 2014 nie bkn adik Sofiyya tau... Nie page bisnes saya yg baru... Dh lama sbnrnya nk start bisnes nie...tp xtau nk mula dr mana... Then ada beberapa kwn2 dr grup gojes yg share mana nk dpt supplier murah... ada yg offer jd dropship ngn dorg... so saya rasa saya ptt mulakan skrg... Seribu langkah di masa hadapan brmula dgn langkah pertama arinie kn... So dgn bismillahirrahmannirrahim saya mulakan langkah pertama nie...

Pd kawan-kawan yg xtau lg bole la jenguk page saya D'Dalilis Mom N Baby Corner.. Masih baru lg dan masih byk yg perlu diperbaiki... Tp saya rasa seronok... Walaupn saya amik untung sikit2 je...tp saya puas ati... Sbg pembeli saya mst nk carik brg yg murah...jadi bila dh jd penjual nie saya cuba jual dgn harga yg murah gak...

Antara brg2 yg ada di page saya seperti barangan Avent, Genie Bra, Spice Rack, Educational Toys dan Dress Menyusu. Insyaallah akan ditambah lg dr semasa ke semasa..

Contoh barangan Avent:




Educational Toys / Toys:



                                       



Genie Bra:


Spice Rack:

Hanger 17 Clips


Chocolate fountain:



Dress Menyusu



Kalu ada yg korg brminat bole pm saya yer kt FB or email kt nurhaliza1203@yahoo.com.. Kalu lmbt reply tue mtk maaf la sbb kdg2 saya tgh keje so susah nk reply pm... But saya tetap akan reply yer... 

Doakan saya dan baby baru nie terus maju...  Thanks korg... =)