Nuffnang Ads

Wednesday, April 2, 2014


~Assalamualaikum~

Lamanya xupdate blog… Ada prob skit… So susah skit nk update blog.. Rindu giler kt blog nie...

Arinie sbnrnya nk update pasal puteri kesayangan saya Nur Dalili Sofiyya… Alhamdulillah 25.3.2014 aritu dh 1thn 3bln… Membesar dgn sihat dan semakin bijak…

Updates trkini… Sofiyya dh tumbuh 4 batang gigi… yeayyy… Ibu hepi x trkata… Gigi pertama kuar 3 batang serentak masa 1thn 2bln… 2 batang gigi atas dan sebatang gigi bawah… Skrg dh nmpk sebatang lg tumbuh kt bhgn bwh… In total 4 btg la… Hehehe… Comel sgt Sofiyya bila dh ada gigi…

Alhamdulillah Sofiyya still fully breastfeed lg wlpn kdg2 susu kekurangan tp x pernah trputus bekalan susu utk Sofiyya… Skrg nie dh ada gigi tp Sofiyya xde plak nk gigit nipple masa nyusu… Memula dlu ada gak dia test2 nk gigit…tp saya borak2 dgn dia bgtau saya sakit kalu dia gigit… Alhamdulillah smp skrg xde plak dia menggigit… Lega… Hehehehe…

Anak dara nie pn skrg dh panda ink bergaya…. Nk pakai sunglass mcm abah dia… Nk pilih baju cantik2 sblm keluar umah… Ibu seronok sbb perkembangan Sofiyya agak cpt… Bercakap pn dh pandai… Sofiyya dh pandai bgtau nk susu…nak air…nak mkn… Kenal dan bole sebut menda2 yg dia nmpk mcm cat, flower, moon, lizard, car…. Byk gak la menda yg sofiyya kenal dan bole sebut…

Kalu nk masuk rumah Sofiyya dh bole bg salam… Kalu kita bg salam Sofiyya tau gak jwb salam… Nk mkn pandai tadah tgn baca doa… Kalu kita bg barang dia akan sebut “aciihhhh…” hehehe… Kalu kita ckp terima kasih kat dia then dia akan jwb “ameme”….

So far setakat 1thn 3bln nie byk gak perkara yg Sofiyya dh blaja… ABC dia bole sebut tp x teratur la… Kira 123 pn almost betul la… Cuma dia blm kenal huruf dan nombor je la… Tp dia bole sebut… But for me tue pn dh cukup bagus… Insyaallah Sofiyya will learn slowly….

Dlu2 kalu nk tdo mlm Sofiyya mst nk ngempeng smp trtido… Tp skrg xde dah gitu… Sblm tdo dia amik buku suh saya bc or dia mtk nk tgk video twinkle2 little star…then dia akan trlelap sndr… Kdg2 bila saya tgk dia tdo tue rasa sayu je… Cpt btul anak ibu dah membesar…. Ibu mst rindu Zaman Sofiyya kecik2 masa baby2 dlu… Huhuhu….

Ok…nie je sempat updates setakat nie… Tgk gambo nie je ek... daaa…
 
 
 







 

No comments: