Nuffnang Ads

Thursday, August 21, 2014

Klinik Gigi Best

~Assalamualaikum~
 
 
Ok..nie sebenarnya entry peram... Brzaman dh dok dlm draft... Entry kali nie mmg special utk korg2 yg penakut or fobia nk pi jmp dentist.. Coz saya salah sorg yg penakut dan xkan pi jmp dentist selagi keadaan x memaksa...huhu.. Dek kerana nk sgt share pasal klinik gigi yg best nie... Ku gagahkan jua siapkan entry nie...
 
 
Alkisahnya...gigi bwh sblh kiri sakit...so saya kunyah sblh kanan...sblm nie mmg saya dh lama xkunyah sblh kanan sbb dlu gigi bwh sblh kanan sakit.. Then bila guna blk gigi sblh kanan trus skt balik... Maka saya xbole mengunyah sbb gigi sblh kiri dan kanan dah sakit... Saya brtahan 2bln tau dgn keadaan camtue...kunyah slow2 dan mkn menda lembut2 je... But blm tahap nk tumbuk kepala org...

Last skali husben saya pujuk...dia kata gi la dentist... Takut nnt mulut mula berbau sbb ada kuman pd gigi yg rosak tue... Pastu kwn2 kt opis plak kata nnt bole kena kanser gusi la...bagai2 la lg.. Husben siap ckp yg bersalin tue lg sakit dr tampal or cabut gigi... Hahaha... So saya start google dan bc review2 psl klinik gigi sekitar Ampang, Keramat dan Wangsa Maju. Xbyk pn review yg saya jmp... Dan sumer xmampu nk bg keyakinan kt saya yg pi dentist tue ok... Hahaha.. Merata saya kol nk tanya klinik mana yg ok... Tanya kwn2 sana sini... (Well...u know who u are kn...)


Then saya jmp satu review psl Klinik Seri Ehsan kt Carefour Wangsa Maju... Skrg dh jd Aeon Big... Satu lg klinik kt area Gaint Melawati yg saya xigt dh nama dia (kata entry peram kn...smp lupa dh...hahaha). Saya kol dan Tanya rates... Lps compare.. Klinik Seri Ehsan lebih affordable.. Then bila Tanya husben...dia kata penah pegi Klinik kat area Giant Melawati tue dan review dr husben sgt horror... So kensel awal2 klinik tue...


Bila dh yakin skit...saya trus call dan wat appointment utk jmp dentist kt Klinik Seri Ehsan tue... Punyer la neves...smp nama saya sndr ngn hp no saya pn saya lupa... phhewww... Nmpk x betapa nevesnya saya masa tue...padahal br kol nk wat appointment jer... Sejuk abis tgn2 saya... Huhu... Pastu siap trlupa nk Tanya dentist pompuan ke lelaki... Sbb ramai yg kata dentist pompuan lebih lembut...


So smp la ke ari appointment... Lps register... Tgk2 dentist lelaki... Errr...mcm nk pecah jantung saya nie... takut kata ko.... Hahaha... Rasa mcm nk blk je...xjd nk tampal gigi... Tp sbb husben ada skali...dh tentu2 la dia xbg balik kn... Maka saya hadap je...


Doktor tue baik...memula bg salam..pastu Tanya gigi mana yg sakit... Lepas dia check satu2 gigi saya...then dia advise apa yg ptt wat...cabut or tampal... Satu gigi dia tampal trus... Satu lg plak dia tampal sementara... Kalu dlm masa 2 minggu x sakit br bole tampal terus.. if still sakit kena wat rawatan matikan akar (root cannal).


Sblm dia mula check gigi...dia bc Bismillah dlu... kurangkan skit neves saya... Pastu setiap kali dia berenti dan nk start balik dia akan bc Bismillah... Bila saya kata sakit dia akan kata sikit je lg... Pandai la dia pujuk saya yg mcm budak2 xtahan sakit... Huhu... Tau2 je dh siap dua2 gigi tue... Fuuhhh lega... Xde la sakit sgt mcm yg saya sangka... Btul la husben saya ckp... Bersalin tue lg sakit... Hehehe... Utk 1st visit nie saya kena charge dlm RM170++ la...


After two weeks saya pegi lg sbb nk tampal gigi yg tampal sementara tue... Alhamdulillah gigi yg tampal sementara tue xsakit... So bole la tampal terus...Xyah wat rawatan matikan akar (root cannal). Pastu doktor tue bgtau ada karang gigi sikit2 kat belah atas kanan... Dia offer nk war scaling skali... Korg rasa saya sanggup ke nk wat scaling????? Dh tentu x la... Tp doktor tue pandai pujuk...last2 ku serah gak gigi nie utk scaling... Seriously...mmg xsakit dan xngilu pn... Dr review yg saya bc scaling nie ngilu skit... Tp saya sndr rasa xde ngilu or sakit pn... Alhamdulillah... Rezeki saya kot dpt doctor lembut dan baik gitu... 2nd visit charge dlm RM290 trmasuk scaling...


So skrg bole trsenyum riang dan mkn dgn yakin sbb gigi xsakit lg... Hehehe... Dr pengalaman saya, Klinik Pergigian Seri Ehsan nie sgt sesuai la utk org2 penakut dan fobia nk jmp dentist cam saya nie... Kalu ada yg takut jmp dentist...sila la percaya ckp saya nie yg doctor nie sgt lembut dan bagus... xterasa sakit pn masa dia rawat tue... Serius... sila percaya....


Entry kali nie xde gambo plak... Org tgh nebes... Mana nk amik gambo..yer dakk?? Nah gambo Google je... Aci dop???


No comments: