Nuffnang Ads

Tuesday, November 26, 2013

Bila ibu dan Sofiyya cedera

~Assalamualaikum~

Semalam sblm tdo...saya temankan Sofiyya bc buku dan main2.. Biasa la...time2 tue la br nk beramah mesra dan manjakan anak lps seharian kt opis... Tetiba tgh Sofiyya main2 tue dia bole plak trpukul buku hard cover dia kt muka saya... Kena tepat kt tulang pipi yg bwh mata tue... Saya terus menjerit pegang pipi...menangis xigt la masa tue...mmg sakit sgt...

Sofiyya trkejut..trkedu...terdiam... Dia tgk je saya nangis... Pastue abah Sofiyya dtg...suh Sofiyya mtk maaf kat saya... Pastue husben tuam kt tmpt tue sbb bengkak sgt... Saya xberani nk tgk cermin sbb memang terasa muka bengkak.. Memula mmg geram sgt kt Sofiyya... Mulut nie asyik ckp sakit tau kt Sofiyya...huhu tp bila dia dtg cium trus xjd nk marah dia... Huhu... Saya amik dia terus susukan dia smp dia trtido... Bila tgk muka dia masa tido trus sejuk ati... Saya ckp kt dia "ibu dh maafkan Sofiyya... Ibu tau Sofiyya xsengaja trpukul ibu td..".

Pg nie sapu bedak kt muka nmpk lebam kt bwh mata...smp skrg terasa lg sakitnya... 


Nmpk x kat bwh mata bwh mata sblh kiri...dlm gambar nie mata kiri sbb saya guna front camera...so image jd trbalik..(ke korg xpenah notice menda image trbalik nie? hehe) Ekceli mata sblh kanan yg cedera... Lebam kn bwh mata tue...sakit sbb kena tulang trus... T_T Okey...abaikan jerawat yg tumbuh melata kt muka saya tue yer...

Arinie...pg2 cam biasa saya akan siapkan Bento Sofiyya.. Biasanya mmg saya biarkan je Sofiyya main sorg2 kt bilik... Sofiyya since 9mths lg dh pandai trn naik katil sndr...so saya dh xrisau sgt... Tp td ntah camna bole trtonggeng plak si comel tue... Brderau darah saya tgk dia dh trtonggeng kt bwh katil.. Angkat dia skali tgk pale dh luka...brdarah skit..mcm melecet...rupanya dia trhantuk kat mainan dia masa jatuh tue... Huwaa...Sofiyya nangis...ibu pn nangis...

Seriously saya trdetik kat ati...xkn Allah balas kemarahan saya kt Sofiyya smlm... Huhu.. Saya dh maafkan Sofiyya sblm saya tdo smlm... Saya tau Sofiyya xsengaja...tp saya yg baran...xleh sabar...asyik ckp sakit je... Arinie Sofiyya pn rasa sakit cam saya rasa... Tp ati saya lg sakit bila tgk Sofiyya luka... Ati saya lebih rasa sakit kalu nk bandingkan rasa sakit kt muka nie... Huwaaa.... Kalu bole biar saya yg sakit...jgn Sofiyya sakit... Mungkin Allah nk ajar saya supaya lebih sabar...jgn asyik nk marah je... Allah nak saya tau kalu saya sakit xde la seteruk kalu Sofiyya yg sakit... Allah tunjuk terus depan mata saya dgn kejadian smlm ngn pagi nie... Saya insaf... Maafkan ibu Sofiyya... Ibu cuai jaga Sofiyya pg nie... Hopefully xde pape yg serius la kat Sofiyya..


Luka kat pale Sofiyya tue saya dh tuam...dh sapu minyak gamat... Sian sgt kt Sofiyya... Semoga luka tue cpt baik yer sayang ibu... Pasnie ibu janji xkan marah Sofiyya kalu Sofiyya xsengaja trpukul ibu...huhu... Ibu syg Sofiyya sgt2... Sofiyya hadiah dr syurga utk ibu... Harta ibu dunia dan akhirat... *Nangis bila igt blk camna Sofiyya tertonggeng pg td...

4 comments:

Wawa Yusoff said...

dapat membayangkan sakit nya.. adoiiiiiii

Hana Soffelia said...

sedih lak bla baca liza nangis tu. hana pun pernah kena gak. tp masa tu berdua dengan naurah, husband xde nak pujuk2 ibu naurah ni. hahaa

Rizziela said...

Aduhailah..dah dua2 plak cedera..paling kesian si comel tu la kan

dela said...

boleh bayang keadaan itu camna... mmg terkedu.. n sedih kan.. :)