Nuffnang Ads

Tuesday, February 7, 2012

Teaser Baju Sanding & Calling for Help :'(

~Assalamualaikum~

Again...lama giler xupdate blog.. So now nk update preparation yg dh settle... First of all adalah baju sanding saya... Br dpt last week... My fren balik dr Bandung and anta baju tue kt umah saya.. Memula tgk baju tue cam ok je... Pastue bila try ada la rasa xselesa sgt...ketat skit la... Then bila tgk lg bebetul... Design bhgn atas baju tue xsama cam yg saya request... Tp memandangkan saya nie manusia paling simple n x cerewet...saya ok je la...

Then tgk lak veil saya.. Memula tgk tue suka la coz menepati design yg saya nak...meleret... But then br perasan warna veil tue x sama ngn baju saya... x match... actually color veil tue sama ngn kaler lace baju saya... Cuma lace tue bila dh patch pd bridal satin maka jd la warna yg saya nak... Tp bila veil tue alone x patch pd warna tema saya...makanya warna tue trus la xmatch... arrggghhhhhhhhhhhhh........ Saya sgt stress...

Then citer kt my dearie... My dearie juz tgk gmbr baju tue je.. Then trus dia kata cam "kurang" je.. Aduii... My dearie mmg lebih cerewet dr saya yer kengkwn sumer... Makanya ada la menda yg dia xbrkenan pd baju tue... Then bila citer psl veil plak...trus dia cm trkejut... Mula la kitaorg pikir nk wat veil lain... Tp saya xmo incurred cost lg...huwaaa.... Setakat beli kain net tue mampu la lg... tp sape nk patch lace kt veil sepanjang 3 meter tue??? Saya sgt la buta seni menjahit nie... Huwaaa...sape nk tolong saya renovate veil saya??? Plzzzz....

Makanya skrg nie saya xtau apakah perasaan saya sbnrnya melihat kepada baju sanding saya tue... Serius... saya mmg suka part pinggang ke bawah coz design tue jd exactly cam yg saya nak... Cuma bahagian bdn ke atas je saya xbape brkenan... Ishhh...cmana nie?? 

Korg nk tgk ke baju tue? Malas nk tnjuk sbnrnya... Tp lain mata yg memandang lain plak pendapatnya... sbb ada gak yg dok puji baju tue... Isshh... xtau la... Yg penting skrg nie nk renovate veil je.. Tolong...tolong... 

9 comments:

Rina Hamid said...

xde gmbar pun dear..tjuk sket :p

kot2 mata kitorg oke jek..hehe

~Lieza~ said...

wahh..cantiknye gmbr Rina.. Tringin nk pakai tudung camtue.. hehe.. Mmg lieza xletak gmbr pn.. nnt lieza try semula n amik gmbr yg elok skit yer..

Rina Hamid said...

hehe pakai je dear..takpe yg pnting awk kene konfiden pakai baju tu..bru la nmpak perfect..no worries ya :)

~Lieza~ said...

Thank dear...nnt Lieza upload gmbr yer..

Miss Ika said...

Lieza upload gambar ok dear. Mana tau kitorang leh bagi idea. :)

Just^me said...

cantik laa lieza punya tudung and veil for nikah... wanie tgh hunting ni veil mcm ni.. huhu... veil tu alter manik yg matching kaler ker? :)

syaz@rozelt said...

nak tgk pict baju yg dah siap jugak!

syuhaidah said...

pic xde..cmne nk komen ni...hehe ;)

dhiera said...

laa.. xda gambar. tunjuk la gambar. kot2 kitorang boleh tolong bagi idea same~