Nuffnang Ads

Thursday, September 22, 2016

Tiket Percuma ke Legoland

~Assalamualaikum~
 
Rasanya ramai dh tau psl tiket percuma utk masuk ke Legoland yang diberikan oleh Sinar Harian. Cara dia pn senang je...kumpulkan keratan Legoland yang ada dalam surat khabar Sinar Harian. Setiap ari akan ada keratan Legoland dengan token yg brnombor 1 hingga 7 mengikut hari... So pembaca hanya perlu mengumpul keratan dgn nombor 1 hingga 7 tue utk menebus sekeping tiket Legoland secara percuma. Makna kata kalu nk 5 tiket...kena la beli 5 surat khabar setiap ari...hehehe.
 
 
Menda nie pn Ctmah yg inform sbb last year Ctmah dh brjaya dpt tiket free tue. So lps citer kt husben...dia pn excited nk tolong beli surat khabar dan kumpul. Maka kami decide nk kumpul 3 tiket je la..utk saya, husben dan Sofiyya je...sbb 'Areeq xperlu tiket.
 

Nie la contoh keratan dan kepala Suratkhabar yg nk kena kumpul tue.
 
Bermula la tugasan husben membeli surat khabar Sinar Harian setiap ari... Kena beli 3 set la yer sbb nk 3 keeping tiket. Tp disebabkan ramai yg lain pn mengumpul...so suratkhabar Sinar Harian slalu je abis. Kalu korg pandai...bole kawtim ngn anney anto suratkhabar...xyah susah2 berebut pi kedai. Disebabkan suratkhabar yg slalu abis..maka ada la gak token yg kami xdpt.
 
1 sept 2016 smp 3 sept 2016 adalah tarikh utk redeem tiket Legoland tue. Tempat nk redeem ada kt dlm keratan tue...so kami pilih yg trdekat ngn kami Karangkraf Shah Alam la. Katanya ada 15ribu tiket percuma. Tp memandangkan rakyat Malaysia spt saya nie mmg suka menda free...so kami dh expect crowd yg extra ordinary pd ari penebusan. So saya dh amik cuti halfday awal2 utk tebus pd 1 Sept tue. Masa nk pegi tebus tue pn kami xde token 6...so kami brharap sgt la ada jual Suratkhabar yg ada token 6 tue kt Karangkraf tue nnt.
 
 
Kami kuar umah dlm kul 7lebih sbb nk beratur awal kt Karangkraf...tp disebabkan jalan jem so dlm 8lebih br kami smp kt Karangkraf tue. Tue pn dh ramai yg dh beratur. Saya trus msk barisan dan husben pi crk surat khabar utk cukupkan token 6. Alhamdulillah...nsb baik berjaya dapatkan. Pastu kakak Ctmah dtg jmp kitaorg dan dia offer nk tlg beratur...dia suh kitaorg pi breakfast dlu sbb kaunter redeem akan bkk kul 10pg. Fuhhh...lega...bole la pi isi perut dlu...huhu...
 
 
Lps kuar je dr café...barisan dh pjg giler smp kuar dr guardhouse...huhu...Mmg ramai yg dtg nk redeem. Dh la cuaca makin panas terik... Saya siap kendong 'Areeq lg...huhu...
 

Masa beratur nie kami geng Morenian sempat lg la brkumpul...hahaha...asal ada peluang je wajib brgambo... Tp gambo brkenaan xleh up sinie...sbb ada yg amik MC semata2 nk redeem tiket nie...hahaha... So biar la rahsia sape yg MC tue... Hehehe...



Nie la pintu masuk utk redeem tiket tue. Kalu dh dekat2 ngn pintu nie mmg dh lega sgt la. Tp mmg mncabar btul la sbb kul 10 tue matahari dh naik...mmg panas terik. Mujur husben saya gigih beratur...so saya bwk anak2 dok kt bookshop ngn café...ada ekon...lega skit... Pastu masa kt bookshop ada la dgr2 yg tiket dh nk abis...huwaaa...nebes giler masa tue sbb husben still dlm Q... dh tue nk dkt dh kt pintu masuk...jgn la abis time2 tue...sia2 je la usaha kami nie...huhu...

Tp Alhamdulillah kami brjaya gak dpt tebus tiket tue... yeayyyy.... Lega sgt ati...sbb Sofiyya dh mula dok sebut2 nk pegi Legoland.

Insyaalah...next week kami akan ke LEGOLAND..weeee....


2 comments:

ctmah said...

kan best kalau ya dapat gi ngn alisha. mesti seronok berlari sana sini budak berdua ni

orked violet @ SYA said...

alaaa.. best nye..