Nuffnang Ads

Tuesday, April 16, 2013

Perjalanan Penyusuan Nur Dalili Sofiyya [2]

~Assalamualaikum~

Keadaan dh makin gawat nie.. Empat hari yg lepas saya x mengepam sbb air xde... xleh nk basuh pam and steril pam and bottle.. Air trputus tanpa notis and xde lori air Syabas pn yg dtg... so air mmg xde langsung... Kitaorg smp kena gie amik air kt umah sedara mara... huhu... My office pn xde air gak... Mmg sengsara btul la.. Kitaorg kt umah mkn pn pakai pinggan kertas tau... Beli je lauk kt luar...

Bila 4 ari xmengepam maka stok pn xde la penambahan... Air xde dr ari Khamis smp Ahad.. Maka hari Khamis ngn Jumaat tue Sofiyya guna je stock yg ada dlm peti ais... Sabtu ngn Ahad plak df je... 

Smlm tgk stock dlm peti ais terus rasa trkejut...sesak nafas jap...hahaha... Stock cukup utk 2-3 ari je... dlm 50 oz je... huhu... Maka mulai arinie kena gigih mengepam utk tambah balik stock...

Owh...saya mmg xbuat stock byk2.. Biasanya saya simpan stock sebulan je... Maknanya susu yg date Februari saya akan guna Mac... Kalu date Mac saya akan guna April... Tp skrg bulan April and saya dh start guna stock date April...huwaaa..... Ok...tarik nafas...lepas...tarik nafas...lepas... tarik nafas...lepas... Jom gi pam...hahaha...


1 comment:

Wawa Yusoff said...

sy haritu dpt notice blackout untuk 8-12 jam. masa tu menggelupur nak selamatkan susu yg ade dlm fridge. sib baik la rumah kakak dekat dan diorang bagi notice dulu. kalau tak memang haruuuu...