Nuffnang Ads

Friday, April 27, 2012

~Review Handbouquet Idaman Kalbu~

~Assalamualaikum~

Arinie virus malas menular ke seluruh bdn saya...so saya xde mood nk wat keje... Makanya saya telah menyalahgunakan harta opis nie utk mengupdate blog... Maka arinie saya nk update handbouquet...

Again..i xde la survey beria2 utk carik handbouquet yg menawan kalbu... But i do have a few flowers in my head.. So at first I want to diy my handbouquet... Dgn lafaz bismillah saya pn memasang niat utk mendiy handbouquet saya sndr... Hehehe...

Tp langit xslalu cerah...huwaaa.... Kerja kt opis semakin menimbun...kekangan masa jd faktor penghalang yg paling utama... Bayangkan saya xleh cuti untill my wedding...so saya trpaksa mempertimbangkan semula niat utk wat handbouquet sndr...

Saya x browse byk blog pn utk carik handbouquet yg cantik...sbb saya dh jmp The Craft Potion...yaaeyyy... And saya trus decide utk tempah handbouquet ngn The Craft Potion.. Saya juz email Yanie tanya quotation utk handbouquet for roses and carla lillies... Then Yanie, the owner of The Craft Potion reply my email with the price. Yanie ada gak explain jenis2 bunga and she did suggest me on what type of handbouquet that will suits me... Yanie sgt ok and rajin je layan email saya yg tanya mcm2... Huhu.. After a few emails I decided to close the deal wif Yanie..byr depo RM50.00 je...

So saya tempah roses utk nikah and carla lillies utk sanding.. Saya serahkan bulat2 pd Yanie on how to design my handbouquet... Lps byr depo tue saya xde follow up pape ngn Yanie pn... Yg lawaknya saya langsung xbg address or contact number kt Yanie utk delivery handbouquet tue..hehehe.. But I did send her my wedding card... Mcm la Yanie perasan kad saya tue adalah dr customer dia kan.. *erk..ayat apa nie...* Makanya Yanie telah berusaha menjejaki alamat saya saya dr rakan2 kt grup FB...hehehe.. Urmm...kad saya plak letak alamat dewan bkn alamat umah... Ngeng btol la saya masa tue... Sian sgt kat Yanie... Dia kol no2 yg ada kat kad kawen saya tue.. Dia kol adik saya xjwb...last2 dia kol ayah saya mtk alamat umah... Hehehe... Sori Yanie...my mistake... Huhu...

Alhamdulillah saya dpt handbouquet utk nikah mlm sblm ari nikah... Masa tue tgh sibuk berinai... And saya sgt hepi melihat handbouquet itu... Cantik di pandangan mata saya...  Nie gmbr handbouquet utk nikah yg dipjm dr fb The Craft Potion..

Pink roses with sweet williams...


Nie keadaan di mana saya sedang menggenggam erat handbouquet nie sementara menunggu ssat brgelar isteri... Handbouquet nie brjaya mengurangkan neves saya...hehehe... Memang saya sgt puas ati ngn handbouquet yg Yanie wat nie...

Ok...Next day plak...Yanie dtg mlm utk anta handbouquet sanding lak... Carla lillies yg gemok...hehe... Yanie siap ajar lg cara2 nk pegang handbouquet nie... Again...saya suka sgt ngn handbouquet yg Yanie wat...


Nie gmbr masa berarak ke pelamin... Terserlah kan carla lillies tue? hehe.. Tetiba saya rasa baju kawen saya sgt menyerlah... hehe... hehe... Red is sexy...eewww.... hehehe...


Nie plak time outdoor... Bunga tue tetap diusung kemana-mana... hehe...Syg sgt kt handbouquet tue...

Ok...xtau nk ending camna...yg penting saya suka dua2 handbouquet yg Yanie wat utk saya... So pada b2b yg rasa malas or xsempat nk diy handbouquet sndr bole la korg tempah kt The Craft Potion. Selain dari wat fresh handbouquet, The Craft Potion ada amik tempahan facric handbouquet, hantaran and decorations.... So rajin2 la jenguk fb The Craft Potion... Link blog ada kt sebelah kanan ni yer...

Last but not least... Thousand thanks to Yanie for the beautiful handbouquets... Luv it to the max...

Pics - credit to The Craft Potion.


p/s - pasnie nk stop jap review kawen...nk citer menda lain plak...kihkihkih...

Thursday, April 12, 2012

~Review Wedding Cakes~

~Assalamualaikum~

Alhamdulillah...syukur YA Allah...dh sebulan brgelar isteri kepada lelaki yg saya cintai...perasaan? Xleh nk citer ngn perkataan...kalu nk tau sila la kawen...tp bkn kawen dgn laki saya...kawen la ngn org yg korg cintai...hehehe... Ok..lawak bodo je...

Makanya arinie nk wat entri psl wedding cake... Knowing me..yg xcerewet langsung nie...saya xpenah wat research psl wedding cake..jauh sekali mempunyai kek impian di hari persandingan...wahhh gitu...hehe... Memandangkan saya ada sorg kawen yg telah berjinak2 dgn dunia baking...maka saya dgn pantasnya meminta dia mendesign kek kawen saya... Konon2nya nnt saya bg la design yg saya brkenan utk reference dia...smp ke sudahhh...sekeping gmbr pn saya xsempat nk bg...hehehe...

My wedding cake was specially designed by Pn. Zeti dr Oven Merah.. Saya cuma bgtau theme color je... And she come out with this...

 Rupa kek dan cupcakes slps disusun atas tier


 The red & white cake

This cake is chocolate moist layered with dark choc ganache... Atas tue plak disalut with vanilla fondant.. Seriously kek nie mmg sedap... Sumpah saya xtipu...hehehe.. Kalu xcaya cer try order kt Pn Zeti nie...

 Cutey...cupcakes..

This cute cupcakes plak dr choc moist cake..toping buttercream with bees and lady bird figurines.. Sooo cute.... Syg tau nk mkn cupcakes nie sbb cute sgt2 k... But then kena mkn la gak kn...bkn bole smpn dlm frame pn... Huhuhu...

 red roses...like real right???

This is my wedding cake...Perfect red & white theme (",)

Price??? Sgt reasonable and affordable... Wlpn saya dpt "harga kwn2" but actually the real price pn mmg reasonable dan murah... So if korg nk tau harga utk cake yg mcm saya punya tue...so juz PM Pn Zeti on her fb or email her at ovenmerah@yahoo.com.

Saya sgt brpuas ati dgn servis dr Oven Merah dan pd sesapa yg trcari2 lg wedding cake atau cake for hantaran dgn harga yg brpatutan bole la jenguk fb Oven Merah atau jengah la blog Oven Merah ... Pasti korg akan jatuh cinta ngn kek2 yg ada... Hehehe... Selain wedding cake Pn Zeti pn amik order utk bday cake dan cake for any event... So sila la jenguk2 yer... Kalu nk diskaun maybe korg bole try mention my name...hehe... Maybe Pn Zeti can give special price...(",)

Pics credit to Oven Merah =)

Monday, April 2, 2012

~Review Mekap Sanding~

~Assalamualaikum~

Wahhh...review yg seterusnya...MUA for sanding... Actually saya booked akak nie sebulan sblm majlis... Memula trpikir2 nk hire sape la for MUA sanding...Mcm2 nama MUA ada dlm kepala nie... Then bila compare2 rates...rasanya xyah la membazir hire MUA yg mahal2 (wlpn ati nie melonjak2 nk hire Kak Awin Seindah Wajah...huhu). Lepas campur tolak darab bahagi...saya decide utk hire Kak Dsadar from Dsadar MnP [FB/ Blog].

Pagi tue Kak Dsadar dtg dlm pukul 10pg...Urmm...Kak Dsadar nie pn frenly orgnya...sama mcm Kak Lya... Mungkin rezeki saya dpt MUA yg peramah dan frenly... hehehe... Kak Dsadar pn ada tanya saya mekap camna yg saya nak...but as usual saya jwb "Ikut akak la...janji saya cantik...hehehe". So sessi mekap pn bermula... Kak Dsadar siap mekap awal so saya bole la brposing2 dlu sblm gerak ke dewan... Then Kak Dsadar pn ok...dia siap tolong ikatkan sampin hubby saya lg...(Saya igtkan MUA nk mekapkan je...xmo tolong yg lain2...). Kak Dsadar really nice... Thanks kak...

Hasil kerja Kak Dsadar pun sgt superb...gojesss...dan menawan hati... Kak Dsadar berjaya menukar muka saya yg hodoh nie menjadi cantik... Huhu... My hubby pn suka sgt ngn mekap Kak Dsadar nie... Alhamdulillah...saya sgt brtuah sbb pilihan MUA saya mmg tepat...

Kalu nk tanya antara mekap sanding dan mekap nikah...mana yg saya lg suka? Urmmm...saya suka dua2...susah nk wat pilihan... Dua2 ada style masing2... To be honest saya suka mekap yg galak dr Kak Lya...dan saya suka gak mekap ala2 ayu dr Kak Dsadar... Kesimpulannya saya mmg suka dua2 mekap saya...

Ok jom tgk gmbr hasil kerja Kak Dsadar... Memula bg gmbr saya yg hodoh dlu...dh ar tudung kemek...hahaha...



Dan hasil kerja Kak Dsadar...jeng..jeng...jeng...

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Tadaaaaaa....



Dan lagiiii.........

"
"
"
"
"
"
"
"


Wahhh...saya sgt truja melihat kejelitaan dan keayuan wajah saya selepas mekap...hahaha... *Maap tuan tanah sedang perasan...* But seriously...kuasa mekap dan kepakaran Kak Dsadar berjaya menjadikan saya cantik on my big day... Againn...saya hanya membayar servis Kak Dsadar dgn byrn yg brpatutan which is less than RM400...

So...Kak Dsadar is highly recommended... sape xde MUA lg...sila la cpt2 booking Kak Dsadar... Serius korg xkan menyesal... Mekap Kak Dsadar pn xterasa tebal di muka... Plus mekap nie tahan lama smp ke petang...smp saya selesai wat outdoor around 5ptg...

Yeeayyy....dh settle review ke-2... What's next??? Urm...nnt saya tgk gmbr apa yg ada utk wat review...hehehe...

Till then...daaa.....

Pics credit to Kak Dsadar from Dsadar MnP.



~Review Mekap Nikah~

~Assalamualaikum~

Holla si cantik manis sekalian.. Arinie nk wat review laju2 sbb ada kesempatan skit... Memandangkan gambar yg xbape nk ada...maka...saya update psl mekap je la... Rasanya sekeping gambar dh memadai utk menunjukkan hasil kerja MUA saya...kannn???

Okay...MUA pilihan saya utk nikah adalah Kak Lya [FB][Blog]. Saya sepatutnya nikah pada pukul 10.30pg.. Maka Kak Lya smp umah around pukul 8.30pg gitu... Kak Lya sbnrnya nk dtg awal tp disebabkan dia sesat and xjmp umah saya so tue yg lewat skit... But xpe la sbb saya tau Kak Lya bole manage time utk mekapkan saya... Kak Lya friendly orangnya...senyum je... Hehehe... Dia tanya saya nk mekap camna? So saya yg xreti mekap nie juz let her decide what kind of nakeup yg suits me... Then she kata ok...

Around 10.15pg Kak Lya siap mekapkan saya dan pakaikan tudng sumer... Saya nikah kat masjid and masjid tue trletak 5minit je perjalanan dr umah saya... So kira ok la time Kak Lya siapkan saya tue.. Hasil dr Kak Lya mmg superb...gojess...dan menawan hati... *hokay saya perasan* But saya sgt2 puas ati ngn hasil kerja Kak Lya..and sumer org puji mekap saya.. OP dan OV saya pn puji mekap Kak Lya yg sgt superb tue... Alhamdulillah...saya x salah pilih MUA.. Harga Kak Lya pn sgt reasonable dan brbaloi utk saya... Xperlu la saya abiskan beratus2 RM utk MUA..sbb saya bole dpt mekap yg cantik dgn Kak Lya less than RM500...hehehe...

Ok...then tepek la skit gmbr2 hasil kerja Kak Lya....unfortunately gmbr masa Kak Lya tgh mekap xde dlm simpanan saya...pd camera OP maybe ada la kot...huhu... So tgk hasil slps mekap je la yer...




Cer tgk gmbr saya ngn hubby tercinta plak...eceh...hehehe... Tp xtau la nape hubby saya lg suka mekap time sanding... Mekap time nikah nmpk garang and galak katanya...hehehe... Tp cantik gak katanya.. Memula tgk saya kat masjid hubby kata cam Wardina...hehehe... *hokay...bg can tuan tanah nk perasan jap*..


Selain dr gojes...mekap Kak Lya nie mmg tahan lama.. Kitaorg selesai nikah around pukul 11.30pg sbb start lambat... So blk umah mkn dlu...then br nk brgambar outdoor...Bayangkan masa tue dh hampir kul 12 tghari and matahari mmg tgh naik...panas terik... Tp mekap saya maintain je... Alhamdulillah..tue yg buat saya brtambah puas ati sbb hire Kak Lya... Wlpn muka hubby dh berpeluh2...tp mekap saya still stay kt muka...  



Pada kengkwn and readers yg xde MUA lg maybe korg bole consider Kak Lya as ur MUA.. seriously saya sgt puas ati... Saya bg berbintang2 kt Kak Lya...hehehe... Kesimpulannya servis Kak Lya murah dan berbaloi... Sgt recommended.... I luv u la Kak Lya...hehe.. Thank you Kak Lya for make me beautiful on my big day...

K korg...done 1 review... hehehe..

P/S Pic credit to ~AnZ Photography~