Nuffnang Ads

Monday, April 2, 2012

~Review Mekap Sanding~

~Assalamualaikum~

Wahhh...review yg seterusnya...MUA for sanding... Actually saya booked akak nie sebulan sblm majlis... Memula trpikir2 nk hire sape la for MUA sanding...Mcm2 nama MUA ada dlm kepala nie... Then bila compare2 rates...rasanya xyah la membazir hire MUA yg mahal2 (wlpn ati nie melonjak2 nk hire Kak Awin Seindah Wajah...huhu). Lepas campur tolak darab bahagi...saya decide utk hire Kak Dsadar from Dsadar MnP [FB/ Blog].

Pagi tue Kak Dsadar dtg dlm pukul 10pg...Urmm...Kak Dsadar nie pn frenly orgnya...sama mcm Kak Lya... Mungkin rezeki saya dpt MUA yg peramah dan frenly... hehehe... Kak Dsadar pn ada tanya saya mekap camna yg saya nak...but as usual saya jwb "Ikut akak la...janji saya cantik...hehehe". So sessi mekap pn bermula... Kak Dsadar siap mekap awal so saya bole la brposing2 dlu sblm gerak ke dewan... Then Kak Dsadar pn ok...dia siap tolong ikatkan sampin hubby saya lg...(Saya igtkan MUA nk mekapkan je...xmo tolong yg lain2...). Kak Dsadar really nice... Thanks kak...

Hasil kerja Kak Dsadar pun sgt superb...gojesss...dan menawan hati... Kak Dsadar berjaya menukar muka saya yg hodoh nie menjadi cantik... Huhu... My hubby pn suka sgt ngn mekap Kak Dsadar nie... Alhamdulillah...saya sgt brtuah sbb pilihan MUA saya mmg tepat...

Kalu nk tanya antara mekap sanding dan mekap nikah...mana yg saya lg suka? Urmmm...saya suka dua2...susah nk wat pilihan... Dua2 ada style masing2... To be honest saya suka mekap yg galak dr Kak Lya...dan saya suka gak mekap ala2 ayu dr Kak Dsadar... Kesimpulannya saya mmg suka dua2 mekap saya...

Ok jom tgk gmbr hasil kerja Kak Dsadar... Memula bg gmbr saya yg hodoh dlu...dh ar tudung kemek...hahaha...



Dan hasil kerja Kak Dsadar...jeng..jeng...jeng...

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Tadaaaaaa....



Dan lagiiii.........

"
"
"
"
"
"
"
"


Wahhh...saya sgt truja melihat kejelitaan dan keayuan wajah saya selepas mekap...hahaha... *Maap tuan tanah sedang perasan...* But seriously...kuasa mekap dan kepakaran Kak Dsadar berjaya menjadikan saya cantik on my big day... Againn...saya hanya membayar servis Kak Dsadar dgn byrn yg brpatutan which is less than RM400...

So...Kak Dsadar is highly recommended... sape xde MUA lg...sila la cpt2 booking Kak Dsadar... Serius korg xkan menyesal... Mekap Kak Dsadar pn xterasa tebal di muka... Plus mekap nie tahan lama smp ke petang...smp saya selesai wat outdoor around 5ptg...

Yeeayyy....dh settle review ke-2... What's next??? Urm...nnt saya tgk gmbr apa yg ada utk wat review...hehehe...

Till then...daaa.....

Pics credit to Kak Dsadar from Dsadar MnP.



4 comments:

nora saniey said...

wow!!cantik...:)

dhiera said...

sangat gojes hasil dia~

Renee Meow said...

serious lawa..total transformation..! :)

orked violet said...

cantek nye! great MUA!