Nuffnang Ads

Friday, April 27, 2012

~Review Handbouquet Idaman Kalbu~

~Assalamualaikum~

Arinie virus malas menular ke seluruh bdn saya...so saya xde mood nk wat keje... Makanya saya telah menyalahgunakan harta opis nie utk mengupdate blog... Maka arinie saya nk update handbouquet...

Again..i xde la survey beria2 utk carik handbouquet yg menawan kalbu... But i do have a few flowers in my head.. So at first I want to diy my handbouquet... Dgn lafaz bismillah saya pn memasang niat utk mendiy handbouquet saya sndr... Hehehe...

Tp langit xslalu cerah...huwaaa.... Kerja kt opis semakin menimbun...kekangan masa jd faktor penghalang yg paling utama... Bayangkan saya xleh cuti untill my wedding...so saya trpaksa mempertimbangkan semula niat utk wat handbouquet sndr...

Saya x browse byk blog pn utk carik handbouquet yg cantik...sbb saya dh jmp The Craft Potion...yaaeyyy... And saya trus decide utk tempah handbouquet ngn The Craft Potion.. Saya juz email Yanie tanya quotation utk handbouquet for roses and carla lillies... Then Yanie, the owner of The Craft Potion reply my email with the price. Yanie ada gak explain jenis2 bunga and she did suggest me on what type of handbouquet that will suits me... Yanie sgt ok and rajin je layan email saya yg tanya mcm2... Huhu.. After a few emails I decided to close the deal wif Yanie..byr depo RM50.00 je...

So saya tempah roses utk nikah and carla lillies utk sanding.. Saya serahkan bulat2 pd Yanie on how to design my handbouquet... Lps byr depo tue saya xde follow up pape ngn Yanie pn... Yg lawaknya saya langsung xbg address or contact number kt Yanie utk delivery handbouquet tue..hehehe.. But I did send her my wedding card... Mcm la Yanie perasan kad saya tue adalah dr customer dia kan.. *erk..ayat apa nie...* Makanya Yanie telah berusaha menjejaki alamat saya saya dr rakan2 kt grup FB...hehehe.. Urmm...kad saya plak letak alamat dewan bkn alamat umah... Ngeng btol la saya masa tue... Sian sgt kat Yanie... Dia kol no2 yg ada kat kad kawen saya tue.. Dia kol adik saya xjwb...last2 dia kol ayah saya mtk alamat umah... Hehehe... Sori Yanie...my mistake... Huhu...

Alhamdulillah saya dpt handbouquet utk nikah mlm sblm ari nikah... Masa tue tgh sibuk berinai... And saya sgt hepi melihat handbouquet itu... Cantik di pandangan mata saya...  Nie gmbr handbouquet utk nikah yg dipjm dr fb The Craft Potion..

Pink roses with sweet williams...


Nie keadaan di mana saya sedang menggenggam erat handbouquet nie sementara menunggu ssat brgelar isteri... Handbouquet nie brjaya mengurangkan neves saya...hehehe... Memang saya sgt puas ati ngn handbouquet yg Yanie wat nie...

Ok...Next day plak...Yanie dtg mlm utk anta handbouquet sanding lak... Carla lillies yg gemok...hehe... Yanie siap ajar lg cara2 nk pegang handbouquet nie... Again...saya suka sgt ngn handbouquet yg Yanie wat...


Nie gmbr masa berarak ke pelamin... Terserlah kan carla lillies tue? hehe.. Tetiba saya rasa baju kawen saya sgt menyerlah... hehe... hehe... Red is sexy...eewww.... hehehe...


Nie plak time outdoor... Bunga tue tetap diusung kemana-mana... hehe...Syg sgt kt handbouquet tue...

Ok...xtau nk ending camna...yg penting saya suka dua2 handbouquet yg Yanie wat utk saya... So pada b2b yg rasa malas or xsempat nk diy handbouquet sndr bole la korg tempah kt The Craft Potion. Selain dari wat fresh handbouquet, The Craft Potion ada amik tempahan facric handbouquet, hantaran and decorations.... So rajin2 la jenguk fb The Craft Potion... Link blog ada kt sebelah kanan ni yer...

Last but not least... Thousand thanks to Yanie for the beautiful handbouquets... Luv it to the max...

Pics - credit to The Craft Potion.


p/s - pasnie nk stop jap review kawen...nk citer menda lain plak...kihkihkih...

1 comment:

Munnafendy said...

cantiknyaaaaa hb lily! aduuiii jatuh cinta =D