Nuffnang Ads

Wednesday, December 5, 2012

Maternity & Baby Expo 2012 - Mid Valley

~Assalamualaikum~

Dh lama marked event nie dlm calendar.. Wlpn dh tau hubby xkan setuju punyer nk gi expo nie... Knowing my hubby...dia mmg xsuka gi expo2 or tmpt2 crowded nie...dr zaman sblm kawen lg...kalu ada Pameran Pengantin ke hapa mmg dia xnk gi punyer la... Tambahan plak expo kt Midvalley...lg la dia xmo gie sbb kitaorg slalu ada problem nk dpt parking kt situ... Huhu.. Tp dh nama isterinya nie pn degil gak...maka gigih la memujuk hubby setiap ari utk gie expo nie... At last hubby agreed nk gie on the last day of the expo... =)

Mind u this entry xde gambor yer..sbb cam biasa la saya malas nk snap pic time shopping...apatah lg kalu ramai org...huhu.. So juz share my experience je...

Wlpn niat ati nk kuar awal pagi tp disebabkan byk keje umah nk siapkan maka lmbt gak ar kuar umah.. Pagi tue membasuh, menjemur, mengemas, menyapu dlu sumer br siap2 nk gi expo tue... Smp Midvalley around kul 2ptg camtue...Jalan masuk parking tue siap dh tutup so kitaorg cuma bole pusing ke Zone C je... Masuk parking kt Zone C tawaf seround and trus dpt parking...alhamdulillah... Trus saya ckp kt hubby "hurmm...niat syg baik tau nk beli brg utk baby...Allah permudahkan dpt parking...heeee.." Hubby diam je... Masa tue saya tau mood dia dh ke laut sbb kena pegi gak tmpt ramai org tue... huhu...

Masa smp tue mmg dh ramai org....stroller dan baby merata2...but better dr Pureen Warehouse Sale la sbb ada aircond kan...hehehe... cuma kena pandai mengelak dan menyelit je sbb stroller besar2 dan kanak2 brlari sana sini...but for me ok la...i still bole jln prlahan2 dgn perut yg memboyot nie.. Xde la stress sgt mcm kt Pureen Warehouse Sale aritu...

Masuk2 je dh nmpk booth Avent dan Mamy Poko.. Tgk org xde la ramai sgt kt Mamy Poko tue so husband kata beli je la trus..malas nk pusing2 balik nnt... Tgk kt situ byk size yg dh sold out... Kitaorg beli S44 pcs RM26... Memula cam nk beli 2-3 gak tp hubby kata kt umah kan dh ada byk jenis Pampers...so tnggu next expo la...

Cam biasa la bila gie expo or sale nie mmg saya dh wat list brg yg nak dibeli...bkn apa sbb hubby nie je yg malas nk jln lama2...so kalu ada list tue dia akan carik trus brg yg ada dlm list tue... Next item ialah steriliser & warmer... Memula mmg kitaorg dh brkenan sgt ngn steriliser Avent 3 in 1 tue... Harga kt expo RM279 (sama ngn kt OBW)... Paling murah on9 yg saya jmp pn RM310. So KIV dlu sbb harganya lebih dr RM200... huhu... Tgk gak steriliser brand First Year, Mandela, Little Bean dan Autumz... Lps compare2 harga and discuss ngn hubby...kitaorg decide utk beli Autumz Electric Steam Steriliser dgn Home & Car warmer... RM160...


Settle dh item ke2 dlm list...then carik nursing bra plak.. Ada jmp kt 1 booth tue (xigt nama...) RM12 satu and buy 3 free 1... Tp size yg tinggal cuma size 38 je... Sgt la besar utk saya...huhu... So jln2 lg... Kebetulan masa kt booth Autumz tue ada gak jual nursing bra... So alang2 beli steriliser kt situ then beli la nursing bra skali... Tp mahal la gak... Saya beli 2 pasang je and total utk 2 pasang tue RM50... Nnt bole la carik kat Jusco or Carrefour plak utk tambahan...

Pegi gak booth Pureen and barang2 yg dijual lebih kurang cam kat warehouse sale aritu gak...cuma baju xde la semurah kt warehouse sale aritu... Tp saya xde la beli pape kt booth Pureen tue... Ada gak jmp booth Bio-oil... Kebetulan stock saya dh abis so beli la Bio oil yg kecik (xigt bape ml..) RM27... Xsure murah ke mahal sbb mmg kebetulan dh abis and saya beli je...

Bila dh complete brg2 dlm list tue hubby trus ajak balik... huhu...xsempat nk jln2 tgk booth lain2... Kan saya dh bgtau hubby xsuka tmpt crowded...wlpn dlm aircond...T_T So saya mmg xsempat menyinggah booth lain2...juz tgk dr luar je and xbelek betul2 pn brg2 lain... sedih kan.... Maybe sbb hubby risaukan saya gak coz saya dh sarat sgt...36 weeks dh kan... Dia takut kalu saya penat or org dok himpit or langgar2 perut saya... Tue yg dia ajak balik cpt tue... Baju2 sehelai pn saya xbeli kt expo nie sbb hubby kata dh byk beli baju baby sblm nie... huhuhu....

Dlm kul 4.30 ptg cmtue trus balik...tp hubby singgah gak kt Jusco Au2... Hubby siap ckp "hurm...kt sinie bole jln2 sbb xramai org.." Haihh la suamiku.... Hubby siap suh gi carik nursing bra lg kt situ and belanja me sepasang baju...hehehe... Tp nursing bra kt Jusco tue xbyk pilihan and size...so saya xbeli la...

Kesimpulannya....saya xpuas jln2 kt expo tue.... T_T 

1 comment:

puan.mila said...

ololo ciannya..suami mila pun sama xsuka tmpt crowded cmtu..ritu ajk g jom heboh kuantan pun dia xnak..tp tmpat tu relate pun ngn baby..hehe

* edd mila 8/1/13..5 hri cmtu dri liza..tp kalau trberanak awl xtau la..hehhe