Nuffnang Ads

Thursday, October 6, 2011

Review Makeup for Photoshoot

~Assalamualaikum~

Hai lovelias... Thanks pd korg yg puji gmbr photoshoot saya tue...hehe..(sengih2 perasan...hehe..) Honestly la...saya sndr mmg suka sgt2 kat sumer gmbr2 tue.. Ada gak trpikir nk guna utk wat kad kawen brgambar or guna utk bunting nnt... My dearie pn suka gmbr2 tue... Dia lak yg trover excited masa shoot kat studio aritu...hehehe.. Alhamdulillah dlm pada keras cm kayu, the photo turns out very nice..(erk..puji gmbr sndr..)

One thing yg saya suka jugak is my makeup on that day... Even Kak K (the photolicious's owner) pn puji makeup saya..hehe... Tp bkn saya makeup sndr yer... Utk pengetahuan sumer..saya adalah kaki bangku dlm bidang nakeup2 nie... Saya cuma tadah je muka saya utk org makeup kan... Sumpah saya xreti makeup langsung...even pakai eye liner pn saya xreti.. Saya cuma reti pakai bedak ngn lipstik je...huhu... 

Ok..back to the topic... Bila dh set appointment utk photoshoot tue, saya pn mula la memikirkan cmna la nk makeup... If u tanya2 kat MUA for sure la mahal kn... Bajet saya adalah below RM100. Kalu RM100 pn saya dh rasa mahalllll... 

So saya pn pegi la survey2 kat kaunter2 cosmetic kat area ampang nie... Saya pegi Body Shop Ampang Point and diaorg kata xde wat make over... So saya gie Jusco AU2... Kat sana ada Body Shop, Elianto and Skin Food... First saya gi tanya kat Elianto..memula sales assisstant (SA) tue kata RM50 for make over..but then supervisor dia tetiba lak kata xde wat make over kat situ... So saya tanya kat body shop and they said they will do free make over if u purchase RM150 and above... Then i ask Skin Food and they said RM50  to RM70 for make over.. Pastu saya balik...hehe..

Kebetulan a day before gi photoshoot tue saya pegi Ekspo Kahwin kat Wangsa Walk..nmpk Elianto kat sana and trus tanya...they said RM80 for make over..but saya bodek2 la lg coz nk make up yg simple je..then she gave me RM50...so saya trus booked dia... Esknya pagi2 buta around 10.30 pg saya dh smp Wangsa Walk utk di make up...




Sape yg penah gi Wangsa Walk mst tau katne Elianto kn...punye la malu nk make up kt situ coz org lalu lalang kat situ,,,Mujur la saya pakai hoodie blouse...lps bkk tudung juz cover kepala ngn hoodie tue and pinkan kemas2 kat blkg...


Nama beauty consultant yg make up kan saya tue ialah...errr... saya trlupa...my bad coz xtanya nama dia or tgk btul2 name tag dia...huhu... But she is very soft...lembut je dia mekapkan saya..


Nie bila dh half make up... saje je snap pic dlu...dh nmpk skit prubahan kat muka saya kan...hehehe.. yer...saya perasan sndr... kalu xsuka sori la yer...

And the final result as u can see dlm previous post saya la... For me xde la nmpk tebal sgt make up tue... Ke u olls nmpk tebal??? Bila dlm gmbr nmpk flawless...suke lg...hehehe...It takes setengah jam je utk dia make up kan saya yer... cepat... Mmg saya nk cpt coz my session is at 12.00 tghari.. She really understand my need... alhamdulillah... lps make up..beauty consultant tue pn trkejut tgk muka saya...hehehe..



Satu lg gmbr perasan saya...ahakss.. abaikan la gigi saya yg senget tue...sbb takut nk pakai braces...huhu.. Kak K kata saya bole jd model tudung sbb feature saya cantik... Trsengih2 je la saya dgr... hehehe.. Xlayak la nk jd model ngn gigi senget....hahahaha...

Overall saya suka sumer psl photoshoot nie...my dearie sgt sporting..(owh.. did i mention yg my FMIL pn ikut gi photoshoot nie? Yes..my FMIL ikut utk photoshoot nie...huhu...), mekap cntik, photographer best... Alhamdulillah.... Owh...The Photolicious ada wat lg promo utk whiteroom session... cuba tgk kat sinie.

Urm..pjg plak kan...dh rojak plak...bkn citer psl make up je...huhu..dats all la... Kalu ada yg nk mekap utk any occasion bole kot pegi kat Elianto Wangsa Walk...=)..  Daaaa....

2 comments:

dhiera said...

cantik~
saya suka produk elianto. sejak try pakai sampai sekarang still guna.

baru tahu bole make over dekat tempat2 macam ni~

~Lieza~ said...

thanks dhiera.. pasnie bole la try makeover kat mana2 kiosk elianto..=)