Nuffnang Ads

Monday, October 17, 2011

My Dream Veil Contest by Non-Cinderella Story

~Assalamualaikum~

First of all thanx pada Shayra coz tag saya utk contest nie... And of course thousand thanks to Non-Cinderella Story kerana memberi peluang kpd B2B utk merealisasikan salah satu impian perkahwinan kami..wahh giteww..hehe...

So..let's start melayang...hehe... My dream veil... Well...honestly saya xpenah trpikir pasal veil coz bg saya sumer veil adalah cantik... Xkira la pjg atau pendek veil tue... But lately dh byk veil yg sgt superb dan exclusive.. So saya pn mula brangan2 utk mendesign veil saya sndr... Bila tgk ramai B2B yg kreatif and DIY veil sndr...saya rasa jeles coz saya xde bakat langsung utk DIY veil sndr... huhu... Sedih... Tp maybe Cik Lijah bole merealisasikan impian veil saya kn... *sengihlebar-lebar*

Material veil impian saya adalah dr net atau chiffon...tp net nmpk lebih ekslusif...for me la... Cuma saya xpasti kalu design impian saya nie sesuai guna net atau chiffon... Then berbentuk oval... Panjang separas pinggang... Kalu utk reception saya prefer 2 layer...tp for nikah saya nk single layer je coz looks simple but nice... For nikah saya  nk color white.. but for reception saya xsure lg nk guna kaler apa...hehehe... So veil idaman saya lebih kurang cam nie la...



Then saya suka beads yg agak sarat and patch dr lace yg tebal di sekeliling veil tue esp kat bahagian muka tue...



Kalu sanding maybe veil tue saya nk pinkan pd sanggul...so beads and patch tue akan trletak di atas sanggul la... Bole bayang x cmna?? Urm..xreti la nk explain...huhu... Lebih kurang cm gmbr bwh nie la...cuma saya akan pakai tudung la... Bole bayang x??


Nmpk cm mudah je nk DIY kan? Tp tgn kayu saya nie xkan memberi kerjasama... so lg baik saya gunakan tgn kayu nie utk wat entry join contest dr Non-Cinderella Story.. Untung2 ada rezeki...=)

Orait.. now utk tag plak... Saya pilih utk tag...

Okey...selesai... Mudah-mudahan ada rezeki saya...=)

4 comments:

Cik Lijah said...

mudah2an dear.....
taste kite sama...suka veil simple dgn patch lace camtu....hik3...
mmm, kite tggu ape kata juri....gudluck dear...hehe

~Lieza~ said...

Tq Cik Lijah..=)

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

lawoooo. gudluck dear :)

dhiera said...

wah..good luck ye. saya nak join tp asyik tergendala je~ akhirnya ada dalam draf sajo~