Nuffnang Ads

Tuesday, March 27, 2012

List of Vendors

~Assalamualaikum~

Rindunya pada kamu2 semua...rindu pada blog nie.. Alhamdulillah dh selesai sumer majlis dan alhamdulillah sekali lagi saya dah selamat menjadi isteri pada lelaki yang saya cintai... Indahnya ssat bergelar isteri.. Sambil wat entri nie still tersenyum2 bila tgk inai merah kat jari jemari nie...hehehehe.. Okeh gedix lebeyy..

Gambar2 dr OP blm dpt lg so saya mulakan review dengan senarai vendor yang telah berkerjasama dgn saya... So far saya mmg xla cerewet so saya rasa vendor saya yg sebenarnya brtuah berkerjasama ngn saya...huhu.. So dis entri i will only disclose the vendor's name dlu... Later i'll make an entri for every vendor... Masa tue br saya citer suka duka saya brurusan dgn vendor tue k... huhu...

We will start with solemnization day... Tepek sekeping dua gambar je la yer... nie pn gmbr yg sama ada dlm fb saya.. hehehe..


Tarikh nikah        : 9 Mac 2012 (11.00 pagi)
Tempat               : Masjid Jamiulhuda Kg Melayu Ampang.
Baju perempuan, : Tailored by Keyra Mansor Kuala Lumpur
tudung & veil
Detailing             : Zaza from Beadmeplease
Baju Melayu       : Keyra Mansor Kuala Lumpur
Sampin               : Jakel Kuala Lumpur
Henna                : Diena Henna
Handbouquet     : The Craft Potion
Makeup             : Lya L'touch.
Makanan            : My mom's recipe.
Mini dais            : Chior Wedding.
Bantal nikah      : My fren Rizz
OP                   : Intai-Intai Production & AnZ Photography
OV                  : CST Production.
Hantaran          : DIY





Resepsi               : 10 Mac 2012
Tempat               : Dewan Tasik Ampang Hilir
Baju Perempuan,
tudung & veil      : Keyra Mansor Bandung
Baju lelaki          : Keyra Mansor Bandung
Sampin & tanjak: Bright Sail, Plaza City One.
Aksesori            : Chior Wedding
Makeup             : Dsadar MnP
Pelamin & Hall
deco                  : Chior Wedding
Handbouquet     : The Craft Potion
OP                    : Intai-Intai Production
OV                   : La Televisio
Catering            : NMR Catering
GAmelan          : Pakej from Chior Wedding
PA System       : Sponsored by SIL (will check details with her =))
Guestbook       : TriplEighThree
Guestbook deco: DIY
Doorgift           : DIY

Urmm...ada apa2 lg x yg saya trtinggal??? K la...sape2 nk tau details PM saya kt fb or email me k... Nk tnggu saya review satu2 mmg mkn tahun la...hahaha... Maklum la org dh ada laki...hehehe...

As I said earlier sumer vendor saya ada yg ok ada yg x... In fact saya dh meroyan2 beberapa hari b4 my wedding day... But bakal suami saya sgt tenang orgnya (which saya brsyukur sgt2 mendapat dia sbg suami..). Yg penting kami sah brgelar suami isteri... Flaws yg skit2 tue and dh xleh wat apa tue...juz let it be... Smile je la... Hehehe...

Till then...daa...

Sunday, March 11, 2012

Walimatul Urus Haliza & Hanapi

~Assalamualaikum~

Dengan rasa berbesar hati saya tuan tanah blog nie ingin menjemput semua followers, silent readers dan kwn2 yg mengenali saya sama ada secara langsung atau tak langsung ke majlis raikan cinta Haliza dan Hanapi.

Saya sgt mengalu-alukan kehadiran sumer ke majlis kami spt di bawah:

Tarikh : 10 Mac 2012 (Sabtu)
Tempat : Dewan Tasik Ampang Hilir
Masa : 12.00 tghari - 4.00 ptg

Peta:
Semoga kehadiran anda semua akan memeriahkan majlis kami dan insyaalah menjadi tempat utk merapatkan ukhwah antara kita semua... (",)

Friday, March 2, 2012

~7 hari lagi~

~Assalamualaikum~

Tgk ticker kt atas tue.. 1 week je tinggal... Jumaat depan saya dh ada suami...hehehe.. Insyaallah..

Preparation dh 90% settle... Borang2 yg berkenaan pn sumer dh settle.. Cuma keadaan rumah je dlm keadaan tunggang-langgang lg coz xtau lg nk susun brg2 letak kt ne.. Weekend nie br la nk start operasi doorgift... Hopefully sempat siap la... Barang2 sumer dh ada cuma nk isikan dlm bekas n ikat reben je...

Stress xyah citer la...ditambah plak ngn batuk and selsema yg berterusan nie... Kerja opis yg xpenah surut... Bertambah2 stress.. But to be positive...saya juz brsyukur dgn apa yg dh ada sbb itu je yg saya dan family mampu buat... Majlis saya mungkin x segrand mana...tp insyaallah akan menjadi memori paling indah wat saya, bakal suami dan keluarga kami... Saya gak harap kwn2 dan sumer tetamu yg dtg akan kenyang, senang ati dan sama2 gembira meraikan kami... Insyaallah...

Seriously...i felt that nothing can be done now...Juz follow the rules... Saya dh xlarat nk skt ati ke....nk cerewet ke...nk alter sana sinie ke... Apa yg dh ada and dats it... Yg penting saya dpt laki...hahahaha... Saya dh penat selama setahun utk wat preparation...so last minute camnie mungkin ada yg di luar kawalan saya... Saya cuma mampu berdoa tetamu yg dtg akan pulang dgn hepi...

Poket saya pn dh semakin menipis...Nie adalah kerana semua perbelanjaan kawen adalah dr titik peluh dan usaha pengantin bajet ini... Dpt restu dr parents lebih besar maknanya... Tp ada gak yg parents saya top up sana sinie... Especially dh last minute nie...sumer payment nk kena wat kan... Huhu...

Lepas kawen nnt saya wat la review besar2an khas utk pembaca blog nie... Especially pasal baju la... (",) Ok..maybe nie update last sblm kawen kot...xtau la sempat ke x nk online pasnie... Sekali lg saya dgn besar ati menjemput sumer kwn2 dan pembaca blog nie utk dtg ke majlis saya nnt... Kalu xdpt dtg pn xpe dan saya harapkan korg sumer mendoakan majlis saya brjalan lancar dan doakan perkahwinan kami kekal hingga akhir hayat.... Insyaallah...

Daaa........