Nuffnang Ads

Friday, August 26, 2011

~Salam Aidilfitri~

~Assalamualaikum~

Di kesempatan yg ada nie saya nk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri

buat semua rakan-rakan nyata dan maya

Saya mtk maaf andai ada bahasa saya yg mengguris ati

andai ada janji saya yg tak trtunai..

Andai ada salah saya yg tidak saya sedari...

Maafkanlah saya yer...

Semoga Aidilfitri ini akan menambahkan keberkatan dan rahmat

buat kita semua.

Pada yg balik kg tue brhati2 di jalanraya..



p/s  Pada b2b semua..pas raya kita pulun yer persiapan kawen lak... saya nk raya sungguh2 nie wat kali trakhir sbg anak dara.. hehehe..

Thursday, August 18, 2011

Walaupun kami berbeza...

~Assalamualaikum~

Arinie nk wat entri psl my dearie la..Mmg xpenah pn citer psl dia dlm blog nih.. Takut dia trbaca sbnrnye.. Mmg dia penah mtk blog address saya...tp saya malu nk bg dia baca... Xtau la plak kalu dia dok belek2 BB saya n trjmp blog nih...hehe..

Slalunyer org akan citer betapa diaorg sgt serasi ngn pasangan masing2 sbb ada minat yg sama...perangai yg sama.... Tp bg saya plak lain citernye.... Wlpn ramai yg dok kata muka kitaorg nie seiras...tp hakikatnye perangai kitaorg mmg brbeza... Bila pegi mana2 kenduri ada je yg tegur muka kami seiras... Smp ada yg tanya kat mak "mana satu anak kamu..yg lelaki ke yg pompuan? Muka sama je dua2.." hahaha.. Mak saya trgelak masa tue.. Korg rasa kitaorg seiras x?? hehehe...Muka je sama...kulit x sama.. Saya nie lg hitam  gelap drpd my dearie..

Lps brtunang nie kitaorg blaja utk mengenali diri masing-masing.. Makin byk plak prbezaan yg saya nmpk... huhu.. Tp wlpn berbeza..saya xkata plak yg kami nie x serasi... Sebenarnya prbezaan tue lebih kpd saling melengkapi antara satu sama lain... Perbezaan tue rasanye pasti ada pada semua pasangan...ye la...mak kita didik kita cara lain...mak dia didik dia ikut cara lain... so mst ada bezanye kn...

First skali psl habit bgn pagi... Saya mmg "morning person"... Mmg bgn pagi n suka wat keje pg2... tp my dearie plak susah nk bgn pg... Saya sgt alert dgn apa jua jenis bunyik wlpn tgh tido... Saya mudah trjaga kalu ada apa2 bunyik... Ujan tghmlm pn saya bole trsedar... Tp ny dearie...huh...hp brbunyik sblh telinga pn dia xsedar... Tp rasanyer sumer lelaki mcm tue kot... Erk xtau la tunang korg sumer cmne plak...

Second psl makan.. My dearie mkn mcm2 and xcerewet sgt... Yg penting mst ada lauk brkuah... Tp saya plak cerewet psl makanan.. Kalu makanan yg pelik2 or xbiasa makan mmg saya xkan makan... Dia mkn sumer sayur tp saya cuma mkn sayur hijau je... Sayur cm lobak, tomato, terung tue sumer saya x makan... Then bln2 pose nih...my dearie wajib bgn utk sahur... Tp saya plak malas bgn sahur... Every year pose saya xpenah bgn sahur... Family pn dh paham perangai saya n xkan kejut saya bgn sahur... Saya xde selera la nk mkn pg2 tue.. Tp alhamdulillah saya bole brtahan seharian pose... My dearie tue lain plak... Kalu x sahur je sure lembik time pose esknye... =) Haih...thn dpn trpaksa la blaja bgn sahur n siapkan makanan utk sahur 4 my dearie...

Third pasal perangai la...saya mmg baran n cpt marah... dan my dearie adalah sebaliknye... dia mmg cool je... Alhamdulillah spjg saya kenal dia...dia xpenah lg tinggi suara dgn saya... Saya pn xpenah lg tgk dia tinggi suara ngn sape2... Saya mmg cpt ilang sabar n mula membebel bila xpuas ati... Tp my dearie bole je rileks..wat muka tenang je... Saya pn xtau bila dia marah... hahaha... Bila saya mula membebel dia akan ckap "sabar la..".. dgn muka xde perasaan plak tue...huh... Tp sikap cool dan penyabar dia tue la yg membuatkan hubungan kitaorg nie brpanjangan... Alhamdulilah sbb spjg brkawan dan brtunang nih kami xpenah lg brgaduh dan brtekak.. Saya brsyukur sgt... Merajuk skit2 tue biasa la...asam garam brcinta kn...

Pastu psl masa...saya mmg very punctual..if i said 10 so be there at 10.. Saya akan smp awal or on time... Tp my dearie xpenah tepat...mst lewat... Tue yg slalu wat saya ilang sabar... Kdg2 nk tunggu dia smp saya bole trtido dlu tau...huh... Then saya mmg well plan punye manusia.. Kalu nk kuar or gi mana2 kena plan or inform saya awal2... so saya bole manage time saya.. Tp my dearie jenis yg suka ati dia je... Bila nk kuar bole sms "jom kuar skrg..".. erk...saya dh la nk brsiap mcm2... Org lelaki nie lain la... xbyk menda nk brsiap... Saya nk kena gosok baju...gosok tudung..nk lilit tudung... mcm2 hal lg la... so bgtau la awal2...

Psl wedding pn kami agak brbeza...dlm pd saya xkisah2 nih...tp saya still ada checklist...ada perancangan utk majlis kami nnt... Tp my dearie wat xkisah je... Dia slalu kata "ala...org pompuan je slalu prepare2 nie...abg  ikut je..".. Huh...langsung xleh nk share pendapat... Tp kalu dtg time mood baik dia tue...sume menda nk amik tau psl persiapan kawen tue..smp kasut kawen utk hantaran kami pn dia yg pilih... Pandai plak pilih heel yg cntik utk saya...hehehe... Yg paling ketara skali psl gmbr pre-wed... ati saya nie melonjak2 la nk wat gmbr pre-wed... Tp my dearie beria-ia la xmo amik gmbr pre-wed sbb malu katanyer.. haihh... Smp skrg saya xdpt pujuk dia lg... =(

Sbnrnye byk lg prbezaan kami yg saya perasan...tp cukup la nih..hehe.. yg lain tue biar la saya je yg tau..hehehe.. Yg penting saya kena blaja menyesuaikan diri la pasni... Persamaan tue mst la ada gak kan... Tp saya lebih fokus pd prbezaan sbb saya perlu sesuaikan prbezaan tu dgn diri saya sblm kami jd suami isteri... Insyaallah... hurm...korg plak cmna erk?? Pastu cmna korg sesuaikan diri ngn prbezaan nie sumer? Share ngn saya bole x...=)



To my dearie...wlpn kita brbeza tp saya ttp sayang kamu...=)

Wednesday, August 17, 2011

...kerana saya bkn perantau..(",)

~Assalamualaikum~

Tajuk entri mmg xleh blah...*sigh*... Smlm otw nk gi court saya bkk la radio...lagu2 raya dh start brkumandang kat radio rupanyer...hehehe..seronok kn??? Pastu tgh asyik drive tue trlayan la lagu raya Ku Pohon Restu Ayah Bonda dr Mamat... Starting lagu tue."duhai bonda...duhai ayahanda...dgrlah rayuan anakanda yg jauh di sana...". Owh...saya tetiba jd touching tanpa sbb...

Sbnrnye saya dok ngn family dr kecik lg...xpenah langsung dok jauh dr family... Seingat saya dr zaman skolah lg...bila dpt msk asrama saya xmo pegi...sbb saya xsuka dok hostel...Alhamdulillah wlpn skola biasa je tp result gempak gak...*perasan jap*... Pastu yg xleh nk elak waktu msk Matriks...nsb baik kat Melaka je... Mmg dkt je ngn KL...dgn kelajuan kete yg dipandu oleh abah saya...sejam je dh bole smp Melaka...hehehe... Maka setiap minggu la family saya dtg menjenguk anak mereka kat hostel tue..nsb baik setahun je Matriks tue.. Kemudian saya kembali ke pangkuan keluarga trchenta semula...hehehe.. Pastu msk u pn yg dkt2 je... Dpt UitM Shah Alam... Saya xmo gak dok hostel.. Maka saya dgn tabahnye brulang alik dr Ampang ke Shah Alam selama 4thn utk abiskan degree... Punye la degil xmo dok hostel... hehehe..

So saya xpenah ada feel bila dgr lagu raya yg mendayu2 tue...sowi pd kengkwn yg brjauhan dr family... Masa kat Matriks dlu roomate saya dr Kedah, Terengganu dan Johor... Seminggu sblm cuti raya masing2 dh sibuk kuarkan beg2 nk blk kg...hahaha... Pastu ada gak yg nangis bila dgr lagu raya... Hurm..ruginyer saya kn xdpt feel cmtue... 

Skrg nie dh keje pn saya still dok ngn family...xpenah trpikir pn nk sewa umah lain..hehehe.. Saya dpt peluang keje ngn gomen pn saya xnk pegi sbb saya xsuka kena transfer ke mana-mana sesuka ati... Biar la saya sndr yg tentukan kt mana saya nk keje... Jd saya xbape nk paham kesayuan kwn2 saya yg di perantauan sbb saya xpenah merantau... Bila tgk dlm tv org ramai berebut2 nk beli tiket raya...saya rasa seronok wlpn saya xpenah rasa moment cmtue.. Mak abah sentiasa dpn mata saya.. own mind u..saya bkn anak bongsu yg manja yer..saya adalah along kpd 2 org adik lg...hehehe... Tp xtau la nape saya xleh brjauhan dr umah saya tue... Seumur idup saya nie saya xpenah sewa umah sndr...dan disebabkan dok ngn mak la saya xreti msk...hehehe...

Saya tgk kwn2 kat opis sibuk beli kuih raya, baju raya utk mak ayah diaorg...beli adiah utk adik beradik kat kampung... saya cuma tgk je la sbb saya lak akan pegi shoping ngn mak abah dan adik2 saya... Hurm...lainkan rasanyer kalu dok jauh dr family... Bila jmp sekali sekala mst seronok... Tp saya ttp gak nk duduk ngn family...hehehe

Camna la life saya lps kawen nnt...for sure saya xkn dok ngn family saya lg...huhu... Mst saya homesick lps kawen nnt... erk...ada ke org yg homesick lps kawen??? Hahaha...

So pd kwn2 yg tgh brsemangat nk blk beraye brsama keluarga...ati2 di jln raya...semoga semuanyer slmt... sbr yer...xlama je lg dpt blk kg tue... tp saya xmo wish slmt ari raya lg... awal lg kot... Nnt spesel entri utk wish kengkwn sumer... Saya xpenah dpt merasai keseronokkan spt kengkwn yg lain utk blk beraya di kg halaman...kerana saya bkn perantau...=)

Saturday, August 13, 2011

Dream Post Wedding Contest by detik Indah Photography

~Assalamualaikum~

Saya dh trsampuk contest maya nih..hehe.. Dis is my 2nd try utk contest di alam maya... Hopefully ada rezeki..

Ok..contest nie dianjurkan oleh Detik Indah Photography utk b2b yg akan brkahwin pd tahun 2012.. Trmasuk saya la...insyaallah...hehe.. Saya dpt tau psl contest nih dr Renee and lama gak saya pikir sama ada nk join ke x.. At last saya cuba gak la...no harm try kn... 

Detik Indah Photography merupakan professional photographer dr KL yg specialized utk wedding dan potraiture.. Hasil kerja mereka mmg superb...sehingga saya brangan-angan yg setiap moment indah honeymoon saya akan diabadikan oleh Detik Indah Photography seperti mana moment2 perkahwinan di dalam blog mereka. So jom kita tgk details utk contest nih yg diambil dr sinie...


The Contest
Section 1
  • Tell us about your honeymoon destination, your dream post wedding portraiture, and why you want Detik Indah Photography to capture your moments
  • You must insert our hyperlink in your story for people to click
  • Please send us an e-mail to us ( contest@detikindah.com ) informing us of your entry by providing information such as:
-          Full name:
-          Blog address / FB Notes link:
-          Contact number:
-          E-mail:
-          Title of your story:

  • Send as many entry as you like, but 1 COUPLE are entitled to win only 1 prize
  • If we have chosen two stories from two different person, which is in fact a COUPLE, we will select only either 1 entry, and the other entry will be replaced by the next in line
  • The story can be written in Bahasa Malaysia and English only 
Section 2
  • This great offer is worth up to RM1500 on normal occasion
  • This offer includes photography, minor editing & compilation in CD/DVD & 1 very nice 16” x 24” canvas print
  • You may also include the post wedding photographs in the existing wedding albums or add-on with a discounted price
  • 1 day ( approx. 6 hours) of post wedding portraiture at your honeymoon destination
-         2 hours morning session
-         2 hours evening session
-         2 hours night session

  • The location of the honeymoon must be within Peninsular Malaysia, including Langkawi, Perhentian, Redang, Pangkor, Tioman. International destination such as Bali, Bandung, Phuket & Krabi are also included.
  • The offer includes the photographer’s fee such as:
    Photography fees
    Transportation fees
    Accommodation fees
    Meals
    Outstation fees 
Section 3
  • The couple’s honeymoon must be in the same year as the wedding
  • The couple must inform the photographer about their honeymoon itinerary, dates and location at least 3 months in advance to prevent dates overlapping with other event
  • If the photographer is unavailable on the honeymoon date, we will substitute with other offer with the same value at the photographer’s discretion
  • We will not be held responsible for any injuries incurred during the photography session which does not directly involves the photographer
  • Any last minute cancellation or change of dates after the agreement has been made will nullify the offer. However, if the postponement to a date that does not affect the photographer’s other event, we may be able to accommodate the time for you
  • This offer is not transferable with money or any other substitute
  • The winner will be judge by Detik Indah Photography team, and the winners are final and cannot be challenged
  • Be as creative as you like, but remember that a long story doesn’t mean it is great, and too straight to the point might take the feel out of the story. So be moderate, stay on point and concentrate on how to convey your emotion in the story.
  • We will publish the top 3 entries in our Facebook fan page and Website, and we will retain the right to use the materials in the future
  • Some of the selected stories will be publish in our Facebook fan page while the competition is running.
  • The winner will be contacted within 2 weeks after the result has been published to claim your prize and for further action
  • Make sure you leave your personal information such as name, contact number & e-mail in your blog, notes, etc. so we may contact you in the future
  • The winners are required to prepare their own props (if any) and bring it to the destination for the photography session later.
  • We reserves the right to change this terms & conditions from time to time without informing the participants beforehand. However, we will publish it once we updated it.
  • This terms are correct at the time of publishing.               
  • ______________________________________________________________________________________________

So lets start dreaming...hehe..

Saya brcadang utk pegi honeymoon ke pulau-pulau indah di Malaysia... wlpn blm ada destinasi yg pasti tp one of my favourite destination is Rawa Island...


Saya belum pernah lg sampai ke Rawa Island nie...tp drpd gmbr2 yg saya lihat dan google di internet saya rasa Rawa Island adalah setanding dgn pulau2 lain spt Krabi dan Phuket... So "buatan Malaysia" kan lebih baik...hehehe... Saya dpt rasakan kedamaian dan ketenangan Rawa Island akan mengeratkan hubungan pengantin baru kami itu di samping menikmati keindahan alam ciptaan Allah s.w.t.. Inilah masanya utk kami lebih mengenali pasangan.

Honeymoon merupakan saat2 paling indah buat pasangan pengantin baru. Setiap saat honeymoon itu adalah sgt brharga. Saya membayangkan team Detik Indah Photography akan mematrikan detik indah honeymoon kami itu dengan gambar2 yg santai dan natural. Berbekalkan keindahan semulajadi ciptaan tuhan sebagai props, saya mengimpikan gambar2 aktiviti kami di sana seperti snorkeling, brjalan berpimpinan tangan di pinggir pantai malah aksi2 menarik tatkala angin pantai menyapa pipi kami dapt diabadikan oleh team Detik Indah Photography. Saya juga telah lama mengimpikan untuk mengabadikan gambar brsama bakal suami di tepi pantai tatkala matahari trbenam...Itulah saat-saat paling romantis yg pernah saya bayangkan dan saya yakin team Detik Indah Photography akan dapat merealisasikan impian romantis saya ini. Selain itu, makan malam istimewa kami di tepi pantai juga takkan trlepas dr lensa kamera mereka... Meskipun deruan ombak xkan kedengaran di dalam setiap gmbr mereka, namun kecantikan dan keindahan gmbr dr mereka akan membawa imaginasi ke tepi pantai pd yg melihat gmbr trsebut...

Mengapa Detik Indah Photography??? Saya yakin dgn pengalaman dan kreativiti yg dimiliki oleh team Detik Indah Photography, detik indah honeymoon saya pasti akan menjadi kenangan spjg hayat. Lensa kamera mereka pasti tidak akan trlepas dr setiap saat romantis saya dan suami kerana setiap saat yg romantis itu adalah trlalu brharga utk dilepaskan. Melalui penelitian saya di blog Detik Indah Photography, saya dapati mereka sgt peka dgn emosi dan wajah subjek...Oleh yg demikian saya sgt brtuah sekiranya honeymoon saya akan mendapat sentuhan lensa kamera dr mereka.. spt nama mereka, detik indah akan kekal sebagai memori trindah...

Orait...insyaallah jika ada rezeki saya dlm contest nih...impian romantis post wedding saya nie akan trcapai... 


Honey Soft Ice Cream Contest

~Assalamualaikum~

Saya adalah first timer dlm dunia contest maya nih...hehe.. Sbnrnye xbape reti cmna nk join nih... Tp dis time saya cuba je la... Mana la tau ada rezeki duit raya RM100 dr Honey Soft Ice Cream kn...

Okey syarat-syarat penyertaan spt dlm Honey Soft Ice Cream punyer blog so jom kita check :

1. Jadi Follower Kami 
2. Like FB Honey Soft Ice Cream
3. Pilih Sekeping gambar yang paling anda suka dari blog kami. Nyatakan kenapa anda suka dengan gambar tersebut.
4. Letak Banner kami dalam entry anda.

Begitulah syarat-syarat utk menyertai contest nih... So saya dah follow Honey Soft Ice Cream serta dh like fb Honey Soft Ice Cream. Next step saya nk pilih gambar yang saya paling suka dari blog Honey Soft Ice Cream. Gambar pilihan saya ialah...


Hurm...kenapa saya suka gambar nie??? Ok..mula2 saya skali saya nk bgtau yg saya inginkan majlis perkahwinan saya dihadiri oleh semua saudara-mara, jiran2 dan rakan2... Atau dgn kata lain saya mahukan majlis yg meriah dan dipenuhi oleh org2 yg saya sayangi...Saya juga mahukan semua tetamu yg hadir tue gembira di majlis saya.. Apa kena mengena dgn gmbr yg saya pilih tue? Owh...saya nk majlis saya ramai mcm dlm gmbr nie la.. Semua peringkat umur ada..baik dr kanak2 hingga ke yg dewasa...

Gambar yg saya pilih tue dpt menggambarkan betapa Honey Soft Ice Cream dapat mengumpulkan kesemua peringkat umur untuk menikmati ice cream mereka.. Bkn kanak-kanak je suker mkn ice cream tau...org dewasa dan warga emas pn suke jugak...xpercaya cuba tgk kt gmbar tue..saper yg beratur paling depan sekali?? hehehe... Org dewasa plak yg berebut-rebut nk rasa ice cream tue.. Kesian kt adik-adik yg comel dan rendang tue...sumer kena ke belakang...hehehe.. Adik yg bekopiah dan berbaju hitam merah tue smp dah brcekak pinggang sbb xsabar nk merasai keenakkan  ice cream istimewa tue.. Semua yg beratur dpn lori Honey Soft Ice Cream tue pn nmpk x sabar2 nk menikmati ice cream istimewa tue..

Selain tue..gambar nie menunjukkan kelainan pada sesuatu majlis perkahwinan.. hurm...sepanjang idup saya...saya xpenah lg tgk ada lori ice cream mcm nie kat mana-mana majlis kahwin... Btul x? Pernah x kita tgk lori ice cream yg brwarna warni di sebelah khemah kenduri kawen mcm dlm gmbr nih? Mst xpenah kn?? So Honey Soft Ice Cream telah mencipta suatu kelainan di majlis kahwin tue.. Semua tetamu akan berasa seronok kerana selain dpt mkn nasi minyak dan ayam masak merah serta buah tembikai...mereka juga dapat menikmati ice cram istimewa dari Honey Soft Ice Cream. Pasti majlis kawen tue akan menjadi ingatan buat semua tetamu yg hadir kn???...=)

Erk..dh mcm karangan plak entry saya nih..hehehe.. Tp yg pasti x rugi mendapatkan khidmat Honey Soft Ice Cream nie utk apa jua majlis anda kerana secara x langsung ia dapt membantu anda menggembirakan hati tetamu2 yg hadir.. Dengan harga yg berpatutan Honey Soft Ice Cream telah berjaya memuaskan hati dan menceriakan ramai org... Ok..last skali jum tgk banner yg menyelerakan nih.. [ Awas..jgn tgk lama2 time pose yer sbb banner nie sangat menyelerakan...hehehe]

Photobucket 

Thursday, August 11, 2011

Photoguestbook

~Assalamualaikum~

Arinie merayau2 di dalam fb dan saya trjmp sesuatu..it's a combination of photobooth corner and guestbook corner.. Dats y it was called photoguestbook...well..saya teka je...tp rasanye btul kot..hehehe..

Pada b2b yg sedang mencari vendor utk deco guestbook area bole la try tgk kt fb vendor nie...

@
email : info.rosebaycreations@ymail.com

Ok..citer skit psl Rosebay Photoguestbook nih... Mereka menawarkan servis utk guestbook area which includes custom made guestbook mengikut tema majlis, decorations and yg best skali they are not juz created  the area..but diaorg ada seorg photographer yg akan amik gmbr guest yg dtg n menulis kat guestbook tue... Best kn?? Mcm photobooth corner skali kn??

Selain itu mereka ada sediakan printer kt guestbook corner and gmbr yg diambil bole print trus dan tampal dlm guestbook tue... See?? mcm photobooth kn? Tp they are using dslr and not polaroid..dats y they need the printer...

Rosebay nie ada menawarkan pakej2 mengikut bajet pengantin... Contoh pakej yg ditawarkn :

WEDDING GUESTBOOK PACKAGE
(PACKAGE GOLD)
- 1 day Event
- 1 day Photographer for Guests Photograph
- 1 Guestbook (Custom Design by Rosebay)
- 100 pcs Photo Guest size 4R (Photo will be compile in the book immediately)
- 1 day Rental of Photo Printer
- Table Deco
- 1 page deco for bride

@

(PACKAGE SILVER)
- 1 day Event
- 1 day Photographer for Guests Photograph
- 1 Guestbook (Custom Design by Rosebay)
- 80 pcs Photo Guest size 4R (Photo will be compile in the book immediately)
- 1 day Rental of Photo Printer
- Table Deco

Ada lg a few pakej yg mereka tawarkan...Owh...saya xde la nk tampal gmbr2 hasil kerja mereka di sinie...so b2b yg brminat dan sedang mencari seseorg utk merealisasikan impian guestbook anda...bole la ke fb or blog di atas yer... 

Saya plak masih memikirkan samada nk hire mereka atau DIY je guestbook and the corner...huhu.. Biasa la..mslh bajet...=( Rasanye byk lg yg lebih penting and perlukan duit...so I juz KIV la 4 dis...

Orait luvelias... till my next entri..daaa....

Wednesday, August 10, 2011

Adakah saya sgt brtuah ???

~Assalamualaikum~

Arinie saya nk brcerita betapa brtuahnyer saya nie...hehe... Brtuah ke??? Korg pernah x brangan-angan nk ada duit yg byk... when i said byk..its realllllyyyyy baaaaannnyyyyyaakkkk..... Especially utk sumer b2b kn.. Ye ar bila nk kawen nie duit keluar mcm air... kita rasa dh cukup wat saving but still xcukup lg kn??  Tue pn dh puas brjimat bagai2... Camna la agaknye kalu ada duit turun dr langit..?? Hehehe..saya tau ianya mustahil..

Tp ada sesuatu yg membuatkan angan2 saya brtambah tinggi...Erm..korg pernah x bkk spam email? Saya sbnrnye xpenah la bkk sbb rasanye email yg xpenting je yg trmasuk kat situ...

Tp pada suatu hari...saya tringin la nk "bersih"kan spam tue sumer... Antara email2 yg saya dpt dlm spam tue ..

BlackBerry Lottery Company
76 Sheen Lane, Richmond
London SW14 8LP,
United Kingdom

Ref: UKBB/2901X2/55
Batch: BBX/124/01/Y369

Dear Winner, This is to bring to your notice that you have been approved by BlackBerry Company to receive the pay out sum of $300,000.00 (Three Hundred Thousand United State Dollars) for this year 2011 lottery program.
 You are to contact our AFFILIATE CLAIM AGENT OFFICER with your information for delivery

of your winning amount sum of $300,000.00 (Three Hundred Thousand United State Dollars).



1. Full Name:                                           2. Contact Address
3. Occupation:                                         4. Home Phone No:
5. Cell Phone No:                                    5. Age & Sex:

International Claim Agent Officer
Mr. Albert Johnson
Tell: +447031833984
Email: bbcompany@gmx.com

Yours Truly,

Mrs. Patricia Wood
Online Co-Ordinator.

Hahaha...saya kena lottery as they said... dpt S$300,000.00 USD hokay...sumpah la saya xkan percaya... Wlpn saya memang pakai hp bb.. tp saya xpenah beli lottery hokayy.. How i wish dis email was true..huhu...Pastu ada lg email camni..

Dear Winner.

CONGRATULATION!!!


Your E-mail has won you $ 200,000.00 USD from the ATM-Master Card Online Lottery Jackpot. The draw no. 1518 brought out your E-mail address from a Data Base of Internet Email Users and qualified you with the stated winning amount.

You are hereby notified that yours falls to our Asian Zone for safety purpose, for claims, kindly contact our claim agent officer via below email and fill in the under-listed information's required;

Name====
Address====
Country====
Mobile No.====
Sex====
Occupation====

(CONTACT DISPATCH MANAGER)
GLOBAL EXPRESS COURIER SERVICE.
Contact Person: Anthony Smith
E-mail: glob.smithanthony@live.com
Accept our Congratulations.
World MasterCard®

Dan lagi...saya dpt $200,000.00 USD ... woohuuu.. Percaya x??? Bertuahnye saya... Ok...saya sndr xtau menda2 nih sumer betul ke x...Tp saya xmo amik risiko.. Plus i dun have time to check whether the email is reliable or not... Bkn 2 email nie je saya dpt...byk lg email2 mcm nie yg dok kata saya brtuah dan mendapat duit... Saya sgt brtuah smp dpt duit million hokayy... Hahaha... Kalu la saya bebetul dpt duit sebanyak itu... bole wat wedding yg diimpi2kn tanpa perlu kira bajet... haha..

Ok..kembali mencecah bumi...sumer itu adalah mustahil... Ada ke org dlm dunia yg nk bg duit semudah itu kn??? Nk menang contest pn kena wat entri mcm2 dlu kn?? Contest kt fb pn nk kena mtk org "like" byk2 br menang... Tp saya dpt duit byk tanpa wat apa2 pn.. So pikir2 kan la... Biar la angan2 nk duit byk2 tu trcapai dgn usaha saya sndr yg saya tau dr mana asal usul duit tue...

Apa2 pn...saya bertuah kan??? Saya rasa korg yg lain pn mst brtuah cam saya kn..... hehehe.. Selamat brpuasa sumer...

Thursday, August 4, 2011

Wedding Theme (?)

~Assalamualaikum~

Alhamdulillah dh Ramadhan ke 3.. Semoga diberi kekuatan utk smp ke penghujung Ramadhan..Insyaallah.. So di tghari nie dlm keadaan mata yg kurang brkerjasama...saya mula la memikirkan apakah warna tema yg sesuai utk wedding saya nnt yer... Hurm...byk btul la kaler2 dlm color wheel tue...smp xreti nk wat combination dh...

Memandangkan tahap kreatif saya adalah dibawah paras kritikal..maka saya sgt memerlukan pendapat2 org2 disekeliling saya... To be honest saya mmg xde fovourite colour.. (uikks apakah peliknyer saya nie kn???) Dlm almari saya mmg byk kaler itam putih...but dats not my feveret colour yer.. Ianya adalah disebabkan saya TERPAKSA pakai itam putih utk gi keje..sampaikan ada jiran2 saya yg tanya nape byk baju itam putih kat ampaian?? Hahaha...saya kena gi Court everyday...so kena pakai itam dan putih shj... So saya mmg xbyk baju warna warni...

So saya pn mula la brjln2 di blog b2b yg lain utk mencarik color2 yg menarik di mata saya... Memandangkan saya nie brkulit Melayu Tulin makanya warna2 yg bakal dipilih haruslah tidak menggelapkan lg diri saya ini...huhu...
So..wedding theme color adalah menda pertama sbnrnye yg b2b sumer kena pikirkan..bcoz it will relates with other preparations such as dress...cards...dais...etc.. So saya kena mulakan misi mencari color yg sesuai so baru la saya bole mulakan preparations yg lain...

Saya kena decide 2 theme for my wedding which is for nikah and sanding.. Setakat nie theme utk sanding dh ada dlm kepala so kena wat more research b4 cnfirmkan... So skrg nie tgh memilih theme utk nikah... Baju nikah mmg color putih... Hantaran xsure la nk ikut kaler sanding or nikah coz blm decide lg... Theme perlu tk determine baju2 my family and his family...  

Brdasarkan pemerhatian saya di blog b2b yg lain2 tue.. warna pink adalah warna yg paling femes dikalangan b2b.. and combination of warna2 pastel pn cntik..




Sweet je kn color2 nie sumer..Tp saya xtau lg nk guna pink ke x.. Maybe akan combine kan pink nih ngn biru or purple.. Mcm nie..



Cantik kn? Saya smp brcadang nk wat HB cmni la masa nikah nnt...hehehe... Warna nie cm jarang je saya saya jmp kat wedding kengkwn lain.. So far nie la warna yg saya suka utk nikah.. But I havent finalised it yet.. So akan terus jln2 kt blog b2b yg lain... Owh utk theme sanding saya akan citer dlm next2 entry la yer.. After saya finalkan kaler utk nikah... =)

Pics by Mr Google..