Nuffnang Ads

Friday, May 27, 2011

Promo Air.Asia

~Salam~


Last few days air.asia ada wat promo utk tiket serendah RM0.10 ke mana2 destinasi... So aku pn nk la gak cuba nasib... Nk booking tiket gi honeymoon ar...hehe...


Tp dh kata ada promosi...confirm la website tu jem...huh... asyik dok kat waiting room je... nk search flight pn asyik error je... Tensen btul la... So 1st day tu aku give up la... malas nk tunggu...huhuhu...


Pastu esknye aku dgr2 citer ramai yg dpt booking tiket gi Bandung la... Tokyo la... Goldcoast la... Ada yg dpt tiket gi Bandung dgn harga RM400++ utk 6 org ok...pergi balik ok... huh...murah giler... Pastu aku dgr ada yg dpt tiket gi Goldcoast RM200++ utk 4 org...pegi dan balik gak... Lg giler murah.... So aku pn semangat ar nk try lg...hehehe.....


Tp disebabkan susah sgt nk search flight dan aku nie bkn jenis penyabar...maka aku main tekan2 je destinasi ngn date yg aku suka...xde nk tgk kalender pn.... Kata honeymoon kn...amik cuti je la nnt...


Last2 aku dpt search flight ke Kota Kinabalu...RM24.40 utk 2 org..pegi dan balik... murah kn??? Tp fare ni excluded taxes and fees... Maka setelah tambah2 mcm2....tiket aku utk 2 org ke Kota Kinabalu jd RM141.00 pegi dan balik... Ok la kot because its for 2 pax... And yeeaayyyy...tiket honeymoon dh ada...date nye a week after wedding kitaorg... Ok la tu kn???


Hurm...so settle lg satu persiapan kawen...hehehe...

Wednesday, May 25, 2011

Beg Itu Sgt Cantik..

~Salam~


Hari yg amat mengantok dan slow...seharian dok dlm opis...xkuar gi Court...xkuar gi Auction...xkuar gi meeting.... Sumer xkuar.... Diari aku adalah clear pd arini....makanye selepas lunch mula ar mulut ni menguap dgn luasnye...hehehe... Maklum ar...org xbiasa dok opis sehari suntuk... hehehe....

Urm...aku pn brblog walking la utk mengisi masa trluang di opis...smbil2 check document tue kn... hehehe... Pastu aku trjumpa ar satu handbag yg cantik....(or at least cantik di pandangan aku ar...)...


Ianya adalah sgt cantik...dan aku tringin utk menjadikannya salah satu hantaran kawen nnt... Tp harganya adalah mahal... yeeee.......aku tau for those yg dh biasa pakai brg branded mmg ar xrasa mahal... Tp bg aku yg hanya mampu pakai Carlo Rini je...mst ar aku terasa mahal... huhu...


Hati adalah sgt tringin... Tp kemampuan adalah di luar batasan..... hurm.... so juz ltk dlm blog je ar.... Sedeyyy kn....


Ini la beg yg brjaya memikat ati aku...huhu...


Cantik kn??? Owhh...ati sgt la tringin...k la... tgk je la..=(

Saturday, May 21, 2011

Kete oh Persona ku...

~ Salam ~

Mood adalah sgt tak menentu skrg nih... mana taknyer...tgh2 bln nih la tyr kete nk wat hal... Tensen btul ar... Tyr kete aku tue mmg dh lama problem... aku rasa da paku kot coz angin kuar skit2...so every week kena isi angin... Tp kdg2 tue trlupa gak nk isi...

Then kelmarin aku nk gi keje...tgk angin tyr cam dh kurang...so gi la isi angin... Tetiba trnmpk lak yg tyr tue dh merekah2... Maybe time angin kurang aku guna gak kete...so thats why la tyr tur merekah2... B4 dis my dearie dh tegur tyr yg merekah tue...tp aku wat dek je la sbb aku xtgk pn tyr yg dia ckp tue... Tp bila dh tgk sndr br la aku cuak...hehehe... Trus xberani nk bwk kete tue gi keje... Last2 aku patah balik n parking kete tue kt umah je... So gi keje naik lrt je la...

Smp je opis trus kol my dearie bgtau kisah sedih itu...huhuhu... Pastu ajak dia temankn aku gi tukar tyr tue ptg nnt pas keje... Dia kata ok... Hurm... Lega la skit...

Blk keje tue tunggu my dearie dtg umah....dia abis keje lmbt lak ptg tue... Dr cuaca redup smp ujan lebat...smp la ke ujan renyai2...dia xsmp2 gak lg... huhu... Last2 dh dkt maghrib br dia smp... Sian dia...bsh sbb ujan coz dia dtg naik moto... Pastu kitaorg gie la sekitar Ampang nie carik kedai tyr... Alhamdulillah ada lg kedai yg bkk...

Memula aku decide nk nk tkr ngn tyr second je... Tp bila tanya2 sumer kedai xde stok tyr second... Smp 3 kedai la kitaorg gi n sumer xde tyr second... Last2 kena la gak beli tyr baru... Bila dgr je harga tyr baru... gulp....telan air liur aku dibuatnya... Aku igtkan gula, minyak je yg naik harga... Tyr pn naik harga....

Aku : Bape bos tyr baru nih...?

Kedai : Bg murah la...rm200 je...

Aku : mak aiih...RM200? Dulu RM120 smp RM150 je...

Kedai : ye la...skrg sumer naik harga la amoi...

Aku : Mahal la... [smbil memandang muka my dearie dgn muka yg sedih..]

Dearie : Xpe la...abg byr separuh... tyr tue dh teruk tue...kena tkr gak...

Aku : Ok la... [still xpuas ati sbb rasa harga tue sgt mahal]

Maka melayang la duit aku sebanyak RM100 dan duit my dearie sebanyak RM100 gak... haiihh... tgh2 bln tau... 19hb... isskk...sobsobsob... Trpaksa merancang semula perbelanjaan bln nih... Maka Persona aku tue brjaya mendapat tyr baru... dan mmg ada paku pn pada tyr lama tue...

Xpe la...dh smp masa kot persona tue dpt tyr baru...wlpn sebijik...hehehe... Hurm... Pastu lak dgr2 JJ Wangsa Maju wat JCard sale... Makk aiihhh...tensen aii.... huhu... Pastu lak di bulan Mei ni punyer la byk muvie yg besh2... Trpaksa la ai menahan nafsu utk brpoya2 kerana duit telah abis.... Huwaaaaa...............

Wednesday, May 11, 2011

Persiapan Kawen ('',)

~Salam~


Life mcm biasa cuma add-on skit2 aktiviti menarik di ujung minggu spt menghadiri kenduri kawen kwn2 dan membuat persiapan kawen utk diri sndr...


Bila citer psl persiapan kawen mst ati aku brbunga2 riang...hehehe... Biasa la...tgh bahagia... Hurm...wlpn mcm awal lg utk wat persiapan tp aku xkisah... mmg style aku utk prepare dari awal.. Lgpn aku sndr tau keadaan kewangan aku cmna...so better wat skit2 dlu dgn duit yg ada... Insyaallah bila dh smp masa ntn xde la byk sgt duit nk kuar...


Misi pertama kitaorg ialah booking dewan... Hurm...kalu dulu2 dewan bole booking 6 bln sblm tarikh kawen...tp skrg setahun sblm kawen dh kena booking dewan... Rasanyer mmg org zaman skrg suka wat kenduri kawen kt dewan...serba serbi mudah...xyah nk sepah kan umah...hehe...


Memandangkan aku nie nk wat majlis yg bajet disebabkan kewangan yg xde berapa nk ada...so aku wat survey dr awal utk carik dewan yg paling murah tapi selesa dan cantik... maklum la bajet kecik tp of course la nk majlis tetap perfect kn... so kena pandai2 la and kena rajin la survey... Aku punyer survey dr yg semahal-mahal dewan smp ar ke semurah2 dewan.... Antara dewan yg aku dpt survey ialah :


1. Dewan Dr. Siti Hasmah, Rumah Puspanita
RM5k trmasuk kerusi meja, sarung kerusi, alas meja & ekon...
03-21421332
...aku suka dewan nih...tp mak ayah aku xsetuju sbb ssh nk carik...nnt kengkwn & jiran2 mak aku nk gi dh ssh...diaorg nk dewan yg dkt2 area ampang je...huhu..

2. Dewan Wisma Sejarah, Jln Tun Razak
RM1750 per day...trmasuk kerusi & meja.
03-26815388
...dewan nie mmg murah dan cantik ar...tp mslhnya kapasiti dewan ni ialah 300 org per sitting..so aku risau kalu time peak tue ada tetamu yg xdpt duduk...

3. Dewan Gemala Sari, RISDA, Jalan Ampang.
RM4000 trmasuk kerusi dan meja...
...kena booking awal sbb slalunye penuh...kapasiti 600 org per sitting...tp aku xpenah kol lg sbb aku rasa mahal gak ar utk bajet aku...hehe..

4. Kompleks Sukan Titiwangsa
RM500 utk 5 jam pertama dan RM100 utk 1 jam berikutnya.
03-40239558
... kalu ikut bajet aku bole ar amik dlm 10 jam je...tp cm biasa ar mak aku nk gak dewan area ampang...so aku kiv dulu ar dewan nih..

5. Dewan Prima LJT, Pusat Bandar Melawati.
03-41494440
... aku xpenah kol lg utk tanya psl dewan nih...tp yg aku bc kat internet dewan nie sediakan pakej all in one...dr meja, catering smp ar ke pelamin... confirm mahal...sbb tue ar aku xkol...hehe

6. Dewan Tasik Ampang Hilir.
RM50 sejam utk dewan shj. Carpet RM450. X trmasuk kerusi meja & xde ekon...
012-2424047n (En. Na'im)
... hurm...bila dgr je nama dewan nih trus mak aku setuju sbb kat Ampang...hehe.. mmg ar murah sbb xde ekon...

Lepas survey and berbincang dgn my dearie and family...kitaorg decided utk booking dewan tasik ampang hilir tue... Bajet dan dkt ngn area umah kitaorg... Plus persekitaran yg cantik...sng nk amik gmbr outdoor nnt...hehehe.... Pastu time google psl dewan nih aku jmp ar blog yg ada gmbr dewan tasik ampang hilir nih...so aku pjm la yer... hehehe...




Alhamdulillah...dewan dh booked...deposit dh byr...(",)...


Misi seterusnya ialah pegi kursus kawen... Kitaorg gi pd 30Apil & 1 Mei 2011 aritu... Pegi kat Mahligai Firdaus kt area Setiawangsa tue je... Fasiliti dia mmg ok... Nie map dia...



http://kursuskahwin-setiawangsa.blog.ca/


Hurm..ilmu rumahtangga dh amik skit2 masa kursus tue...byk menda nk kena sedia sblm kawen..mental dan fizikal... Insyaallah sumer nasihat yg aku dpt tue akan aku jadikan panduan..

So setakat nie br tue je persediaan kawen aku...hehe...