Nuffnang Ads

Wednesday, December 22, 2010

Sepetang di Bumi Melaka Bersejarah

~Salam~

Internet kt opis nih kekadang ok...kekadang xok..huhu..

Last Sunday aku ngn Amy saje jln2 ke Melaka...Walhal dua2 kampung kat Melaka..Tp disebabkan dh xtau nk meronggeng ke mana...so kitaorg trlepas smp ke Melaka...

Kitaorg brtolak kul 2 ptg dr KL.. Pastu smp Melaka singgah kat Perigi Hang Tuah.. Pastu trus ke Banda Hilir... Naik Melaka River Cruise... Pastu jln2 sekitar Banda Hilir tue... Ala2 pelancong lak...hehe... Pastu dlm kul 8 mlm kitaorg brtolak blk KL semula...hehe.. Mmg keje giler... Nk brgambo semata2 gi Melaka..
Yg bestnyer Melaka nih ari Ahad pn kena byr parking..Maklum la negeri xde sultan...hahaha... Tp kitaorg ni jenis xreti bahasa so wat xreti je la... Ntah cmna tgh2 parking kete tu ada sorg brother nie bg sticker parking dia coz dia ada lebih...kena gores2 sticker tu n letak atas dashboard kete... Pelik...aku first time byr parking cenggitu...hehe...

So apa lg...jom tgk gmbr la...



Tuesday, December 14, 2010

Internet dh Ok..(",)

~Salam~

Selepas luahan jiwa pd entry yg lepas..akibat dr kegagalan internet brfungsi di opis...tetiba arini internet ok la...hehe...sgt gumbira... Tp aku masih meneruskan azam utk jd baik..maka aku tidak membuka fb menggunakan internet di opis...hurmm....cuma entry ni je aku guna internet opis...hehehe...
Dis weekend agak bz skit sbb ada beberapa perkara yg perlu disettlekan.. antaranye ialah persediaan bday Nur Ariana Aliya... hurm...excited dan xsabo nk wat bday dia... event yg seterusnya akan diceritakan pada entry2 yg akan dtg...insyaallah...
Sesungguhnya entry arini adalah sgt tidak berasas sbb xtau nk citer apa...cuma nk luahkan rasa seronok sbb internet kat opis dh kembali berfungsi...wahahaha....
Erm...dis coming weekend pn cam byk jemputan kenduri kawen...mkn free la maknanyer... Pastu nxt week pn cam byk jemputan gak...biasa la kalu cuti skola mst byk jemputan kawen kn... so aku ucapkan Selamat Pengantin Baru pd kengkwn yg akan menamatkan zaman single...
Owh...saya kan nk jd baik...so xleh guna internet utk tujuan personal (i.e menulis blog)hehe... so dat's all...daaa.........

Saturday, December 11, 2010

Azam 1432Hijrah

~Salam~

Lama dh x update blog nih sbb internet kat opis dh kena blocked...yes..bos mau saya mencari rezeki yg halal...huhu... kalu dok berinternet je maknanyer gaji saya sudah masuk ke bahagian yg tidak halal...erk..bos saya xkata camtu... tp saya yg pikir begitu utk menyedapkan ati sndr...hehe... so skrg ni berfb melalui BB yg terchenta...

Oh ya...nk wish Selamat Tahun Baru 1432H... dh lmbt kn...but better late than never... Insyaallah tahun baru ni akan jadi permulaan yg baik untuk semua perkara baik yg aku nk wat... Mudah-mudahan dipermudahkan semua menda baik2 yg aku nk wat...


Apa menda baik yg aku nk wat??? Byk weh...nk jadi budak baik, anak yg solehah, staff yg baik dan tidak mengsia-siakan harta opis (esp internet..huhu), lawyer yg baik....erm...yg penting aku nk berusaha jadi hamba Allah yg baik... bukan la brmakna selama nie aku jahat..cuma sblm nie ada gak la trlalai sekali-sekala... Mudah-mudahan trcapai la cita-cita nk jadi baik thn nie...hehe...Insyaallah..

Juz a quick update..dats all...daa...