Nuffnang Ads

Monday, October 25, 2010

Mode : sedih :(

~Salam~
Xtau nk start post nie dr mana..mcm2 ada dlm kepale nih.. Sumer serba xkena.. Ati nie sentiasa je xtenang..haaiih.. Tak mampu dh rasanyer nk simpan sndr... Aku perlukan seseorg utk share..
Hidup ni mmg byk pilihan...kita manusia yg dikurniakan akal ni la yg perlu bijak membuat pilihan.. dan dlm setiap pilihan yg kita wat tu x mustahil ada kesilapan.. kdg2 kita sndr xmampu nk tanggung kesilapan dr pemilihan yg kita sndr wat...
Mode sedih skrg nie..jiwa kacau sgt... kecewa?? Mungkin la.. Aku xtau nk cite cmna.. Ya Allah...aku tau Kau memberikan ujian pada hambaMu yg trpilih.. Berilah aku kekuatan utk menempuh dugaanMu kali ni ya Allah...

Thursday, October 21, 2010

20.10.2010

Salam..
Tarikh arini pn best gak kn..20102010... kalu 10.10.2010 aritu aku xde apa2 yg menarik...tp 20.10.2010 nie ada la menda2 menarik utk dikenang..
20.10.2010 adalah arijadi Abah aku yg ke 54... Hepi Bday Abah... Semoga Abah dipjgkn umo..murah rezeki dan dirahmati selalu.. Erm...thn dpn bole la bwk kitaorg jln2 yer... Australia ke??? hehe....
Tp kitaorg xde wat celebration apa2 pn coz sumer org keje... Maybe dh dpt gaji nnt bole la gi mkn2 ke.. Lgpn skrg ni tgh2 bln..bajet xde..hehe... So xde la gmbr pape utk menunjukkan celebration...
Menda yg paling xbest skali ialah kematian kucing kitaorg...Kitaorg panggil dia abg adik.. Cian dia...xtau nape dia bole mati.. Sehari sblm kematian dia tu, elok je dia tido manja2 kat aku ngn Tembon.. Tiba2 je arini adik aku kata dia dh mati.. Sedih la...
Aku tau..ada org cakp "ala..kucing je mati..". Tp kucing tu kan brnyawa gak...Maybe org yg ckp cmtu xtau nk menghargai kelebihan kucing... Kucing kitaorg nih dh mcm family...marah dia...peluk dia...so bila dia mati, terasa la kesedihan dia... Aku xsempat nk tgk abg adik sbb dia mati time aku kat opis...Adik aku pn dh tanamkn dia... Mst abah aku sedih sbb kucing dia mati masa arijadi dia... huhu... Lastly..aku ltk la gmbr abg adik dlm blog ni utk ingatan kitaorg...
Abg adik mati pada 20.10.2010

Tuesday, October 19, 2010

Skuad Sayang..

Salam..

amenda la skuad sayang nie kn...sbnrnye aku pn xtau..tp yg penting skuad ni anjuran U.M.N.O.err..tp aku xmo cite hal politik yer...aku nk citer pasal mak aku yg brtungkus lumus dlm skuad sayang nih..
hehe..go kak Jah...
Utk event nie yg dibuat pada 17/10/2010, PM turun padang..
uii..PM dtg kwsn umah aku tue...hehe...
Alhamdulillah dpt peruntukan utk repair bumbung flat nie yg dh uzur...
Pastu dpt la skit barangan dapur sumbangan skuad sayang nih..

Mak aku punyer la semangat...
smp 2 ari 2 mlm la dia dok sibuk ngn persiapan menyambut PM tue..
dia la join Marhaban, dia la wakil blok..sumenyer dia la...semangat btul mak aku...
Tp bagus gak..bila dia ada, byk la saguhati yg kitaorg dpt...hehe..

Team dr Perak yg dibawa oleh mak aku mlwt kwsn..





Makcik nie singgah umah aku bg cenderahati dr wanita U.M.N.O Perak..





Mcm2 ada dlm kotak nie..hehe

Tadaaa....

Alhamdulillah..Terima kasih daun keladi..len kali bg lg..hehe...

Daaa.....

Monday, October 11, 2010

10.10.10

Salam..

Saje je nk wat entry utk date 10.10.2010 ni.. nmpk cantik je date nih...kn?kn?kn? Baca newspaper berebut2 org nk bersalin tarikh nih..hehe.. Tok kadi pn bkn main bz lg masa tarikh nih.. sumer pakat2 nk kawen 10.10.10...
Raya dh abes..alhamdulillah sempat la abiskan pose sunat 6 ari.. Abis ganti pose skali... yeeaayy..
Smlm mak wat nasi tomato ngn ayam masak merah dan lauk2 seangkatan ngn nyer...hehe... Sbb my dearie bwk parents dia dtg umah.. urm... xde kena mengena merisik ke apa bagai2 tuh.. dtg utk brkenal-kenalan... so satu ari la aku senyum lebar..hehe...

Citer psl nasi tomato ngn ayam masak merah mak aku..huh..mmg superbb la...xde lg la ayam masak merah yg lg sdp selain yg mak aku wat... serius nih... Nasi tomato tue wlpn percubaan pertama mak aku tp mmg menjadi la... Hish...nie mmg nk kena menuntut kat mak aku ni b4 kawen.. Bila nk start menuntut??? Haa...itu yg kita xtau...huhu...

Mlm tue temankan my dearie gi beli barang2 sebelum dia brtolak gi Mersing..outstation laaagggii... 2minggu lak tu...eiisshh...kerinduan la aii...hehe..ngade2 je nih... So lps shoping ala kadar tue temankan dia mkn.. Time kat kedai makan tu sempat la lyn wedding angkasawan tuh.. Grand giler.. huiihh... Truja aku nengok... Aku bole berangan je la...hehe.. Mls nk citer lebih2 pasal wedding tuh...ai cemburu la..erk? apakah?

Then trus anta my dearie gi Bkt Jalil... err...dh lama aku xtgk bas yg byk2 mcm kat pudu raya tuh... err..ye..aku tau Puduraya under renovation n xbroperasi lg... Tp sblm nie aku tgk bas ekspres byk2 kat Puduraya je...hehe.. Erm..dh lama giler aku xnaik bas ekspres.. zaman tok kaduk dule je naik bas ekspres gi rombongan sekolah...wahaha....

Lps lambai2 my dearie...trus balik...tido..Then here I am today..keje... Bosan ar.....

Tu je la perjalanan idup aku pada 10.10.2010.. cantik kn date nih... daa...

Monday, October 4, 2010

Raye + Keje = Suke duke..

Salam...

Lama xupdate blog nih..alasan yg sama la..bz..tp sbnrnye xtau nk update apa pn..
Ari2 wat rutin yg sama..kalau ada pn mslh je yg brbeza2..but it still called problem..huh..
Ati nie sbnrnye meronta2 nk carik keje lain... Bkn sbb xlarat nk mngadap workload..tp sbb prsekitaran..maybe dh 2 thn kat firm ni wat aku rasa bosan..dahtu mula la nmpak mcm2 yg xkena..itu xkena..ini xkena...haiih...
So aku beri masa pd diri sndr utk calm down..brsabar ngn sumer dugaan kat opis ni... end of dis year nnt bole la decide nk cabut ke nak stay... Hurm...possibility nk stay tu amat la tipis...hehe..
Err..thn ni aku byk trlepas open hse la...skrg ni kn musim ujan..so bile weekend tu ujan, mula la aku mls nk brgerak ke mana2...especially dengan keadaan jalan ampang yg xpenah surut dgn kenderaan...lg la malas aku nk kuar...
Tp umah2 sedare mare yg wajib pegi tu aku pegi la...hurm..kalu x ada yg majuk ati lak erk..cuma umah kengkwn byk gak la yg aku xbrkesempatan nk pegi...maaf la ye kengkwn ku...
Nk upload gmbr raya pn xde yg menarik..hehe...byk sgt keje smp weekend pn jd xtenang...gi beraya pn mls nk brgmbr...hehe..xpe la..
so...tu je la...daaa...