Nuffnang Ads

Friday, August 27, 2010

16 Ramadhan 1431H

Salam..

Sekejap je kan masa berlalu.. Tak sedar dh 16 Ramadhan..maknanye dh separuh jln kita berpuasa thn nih.. Hurm..Pasi raya..yeayy...

Smlm kat umah kitaorg ada plan adik beradik... Bkn plan main mercun and whatsoever yer.. Plan kitaorg yg suci bersih tu ialah memasang pelita di halaman rumah.. hehe.. Best tau... Beli je pelita kecik2 kat Giant pastu beli minyak tanah... Pacakkan kayu kat laman rumah utk gantung pelita tuh...

Misi kitaorg tu sgt la brjaya sbb jiran2 sumer kata " Erh..seronok nyer..terasa suasana kampung.." Secara xlangsung kitaorg dpt pahala sbb menceriakan ati jiran2.. haha.. alhamdulillah.. At least org lain pun hepi gak dgn keje kitaorg tuh.. Ye la..dok tgh2 bandar Ampang tuh..tetiba ada umah yg wat stail ala2 kampung...mst la best.. Tp kalu bole main bunga api lg meriah...Bunga api yer..bkn mercun tau... Gmbr...erm..sbb amik gmbr pki hp je..so gmbr xclear p0n..so mls la nk upload..

Misi seterusnya ialah wat kuih raya.. Biasa la...kuih wajib yg kitaorg wat tiap2 thn seperti cornflakes madu, tart dan rempeyek.. Kek coklat dan kuih2 lain akan dipertimbangkan mengikut bajet... mls la nk citer psl bajet..nnt secara xlangsung trkutuk bos plak.. so baik xyah citer.

K la..upload gmbr pelita dr Google je la..hehe..



camni la lebih kurang pelita kat umah aku tu..sangkut kt kayu.. cuma pelita aku warna merah.. hehe... kat bwh ni la rupanyer kalu dh nyalakan pelita byk2.. meriah sgt.. Jd xsabar nk raya plak..

Tu je..daaa....

Friday, August 20, 2010

Majlis Berbuka Puasa

Alhamdulillah..dh Ramadhan ke 9. Sekejap je masa berlalu..
Bulan2 pose ni sumer opis sibuk nk wat majlis brbuka pose ngn client. So opis aku pun sibuk gak la.. Tp bagus jgk..merasa la aku berbuka free kat hotel.. Hehe..
Mulai arini smp minggu depan ada la 3 ke 4 majlis berbuka pose ngn client y aku kena pegi.. Maknanya merasa la mkn kat 3 ke 4 hotel.. Menarik kan??? Hurm.. Tp bila dh pegi majlis brbuka pose tu for sure la xsempat nk balik terawikh... Kira rugi la plak..
Keje plak dlm bulan Ramadhan nie cam biasa gak..menimbun2.. cuma kurang skit la kena gi Court. Maybe Judge pun nk kurangkan kes diaorg bln Ramadhan nih.. Tp ok la.. Xde la penat nk berlari ke Court..penat nk menunggu...
Tu je la update arini..xsempat nk tulis pjg2...daaa....

Thursday, August 12, 2010

1 Ramadhan 1431 Hijrah

Assalamualaikum dan salam Ramadhan..

Alhamdulillah, syukur pada Allah kerana beri aku peluang untuk berada sekali lg dlm bulan Ramadhan nih.. Feeling dlm bln Ramadhan ni mmg lain la.. Rasanyer sumer nk pelihara. Mulut, telinga, mata... Sumernyer utk pastikan ibadah pose jd sempurna...

Bila tibe Ramadhan ni tringat lg kat Arwah nenek.. sedey arr... Semoga arwah nenek tenang di sisi Allah...

Cepat betul masa berlalu...sehari ke sehari...tetiba je smp bulan Ramadhan.. Ok la..Azam aku untuk manfaatkan sebaik mungkin bulan Ramadhan kali ni, bulan yg penuh keberkatan... Insyallah...

Kepada kengkawan sumer...Selamat Berpose...

Monday, August 2, 2010

UPDATE...

Dah sebulan lebih x update blog nih.. Bknnye xde menda nk citer... Byk nk citer.. Cuma kesempatan nk mengupdate tu je yg xde...
Diam x diam dh hampir Ramadhan..sekejap je masa berlalu... Rasanyer br je duit abis utk beraya thn lepas.. Nih nk kene brabis duit lg...hehehe...
Setakat 1hb Ogos 2010 nih... Baju raya utk aku, mak dan adik2 sumer dh ready... cuma baju Melayu abah je blum ada... Langsir pun dh siap jahit.. Kuih raya sejenis dh tempah..hehe.. So ok la... Bln pose nnt xde la nk sibuk2 gi carik baju raya...
Seminggu yg lepas dok brulang gi Hosptal Ampang Puteri coz Shahman (kazen) admitted. Sakit apa..aku p0n xpaham... Tp bila ada yg msk spital sedare mare aku jdkn tempat brkumpul dan beramah mesra la.. Hehe..Dh lama xjmp sedare so kat spital tu kira mini family gathering la..hehe.. Dasat kan sedare mare aku nih... Ukhwah kuat tau...
K la...insyallah akan update sempena Ramadhan nnt... Daa..