Nuffnang Ads

Wednesday, June 23, 2010

Worldcup la pul0kk..

Semakin lama semakin susah nk update blog nih..
Tp sbnrnye xde apa pon yg nak update.. especially time tgh byk keje nih.. Tak sempat nk wat pape p0n.. Pegi keje dan balik keje je..Pastu cuti tido je kat umah... Hurm... so apa nak update..
Erm..nak baca newspaper pun tak sempat.. Err..skrg musim worldcup kan.. Yg tu aku tau la coz kat umah aku asyik dok layan bola je... Citer psl Worldcup nih..aku xde la specific team yg aku nk sokong coz bkn reti sgt pun pasl bola nih.. Tp utk tak ketinggalan aku sokong la argentina ngn germany..erm..so far Argentina blum penah kalah lg..
So tu je la sesi merapu sebagai memenuhi obligation mengupdate blog nih.. hehe..

Saturday, June 12, 2010

Keje..

Perasaan rasa sgt tak tenang dis few weeks.. Mcm2 rasa ada..

Tp yg paling aku nk kongsi ialah perasaan tak seronok bile nk gi kerja..

Aku penah terbaca kalu kita dah tak seronok nk gi keje, kualiti keje pun akan trjejas..

Bknnye aku xsuka opis aku.. well..selain psl gaji yg sikit..aku mula rasa tak best sbb keje semakin brtambah2... melebihi kapasiti yg aku mampu... N bile aku pikir2 balik tak berbaloi langsung ngan gaji aku yg sikit tu..

Bos cam biasa la...yg penting keje mst siap...nk tonggang trbalik ke apa ke..janji keje siap.. Tp aku la yg sengsara.. Erm..interview aritu pn xde feedback..maybe bkn rezeki aku la.. So aku trpikir nk mulakan misi menghantar resume secara besar-besaran.

Tp bile dok trmenung atas katil, aku mula la rasa syg nk tinggalkan opis tu...kengkwn best... Keje yg aku dh familiar... Cuma pertambahan job scope tu wat aku rasa unfair.. hurm... So aku konpius..brtahan atau blah???

Bila aku meneruskan pemikiran aku...mungkin Allah nk aku stay kat firm ni lg kot...sbb tu la interview ngn I.T.N.M tue xde feedback... hurmm...maybe kn???

Ntah la... but hopefully aku xkn jd cam gmbr nih..

daa..

Monday, June 7, 2010

Bday n Interview

First entry utk bulan June.. Harap2 dapat update blog ni dgn lebi kerap di bulan June nih..


Memula nk wish hepi bday utk my dearie... Bday on 30/05/2010 tp x sempat nk wish on that date dlm blog nih...hehe..Perlu ke??? Bkn dia baca pun... Bagi adiah kasut bola kat dia.. Pastu konon2nye ok la nk surprise...Last2 xmuat... Trpaksa la bwk gi kedai tue and tukar baru... Ishh..trus x surprise dah... Neway i'm hepi to see u hepi... hehe..


Pastu 1/6/2010 lak aku gi interview kat I.T.N.M. Actually tu second interview.. 3 org yg short listed trmasuk la aku... Peluang?? 50-50 la coz masa 2nd interview tu aku cam xprepare je pun.. Tp kalu ada rezeki alhamdulillah...


So...tu je la kot...daaa...