Nuffnang Ads

Thursday, April 29, 2010

Serabut

Serabut sgt2
ada sesuatu dlm kepala nih yg tak brjawab lg
mcm2 menda yg x patut pikir tp trpikir..
keliru...
Menci la perasaan camni

Monday, April 26, 2010

Baya & Khairul Wedding.

Lmbt update gmbr. Gmbr dlm camera sumer ilang sbb memory card ada virus. Syg sgt.. nie je gmbr yg ada sbb amik guna hp..

Ari Nikah 16/04/2010





Ari Sanding 17/04/2010






meriah la sgt..ada guest book.. Pelamin cantik..Baju cantik...makeup cantik..sumer la cantik.. Bajet for sure la cantik..hehe..

Neway..congrats to Baya n Khairul. Semoga berbahagia selalu hingga akhir hayat..

Monday, April 19, 2010

Sayang-Menyayang

Smlm blk lmbt dr kenduri kawen kezenku Baya.. Mengantuk gler.. Aku tido smp x sedar diri.
Tetiba hp brbunyik dgn lagu Whoompp..sah la dr my dearie.. Rupa2nyer jemputan dr bakal mak mertuaku... mtk temankan dia kat umah sbb dia bosan..hehe..
So bgn dgn mata yg trkebil2...tgk cermin jap.. pastu gi mandi..layan si BonBon jap pastu trus gerak gi umah my dearie..smp sana perut lapa trus ajak my dearie gi brkfast dulu..lepak kat mamak bistro jap...
Dlm kul 11.30 pg aku smp umah my dearie...jmp mak dia..cam biasa la borak2 smbl tgk tv.. Pastu dah kul 12 lebih...mak dia gi dapur n start masak. Aku dgn muka selamba gi dapur kononnya nk tolong la..hikhik.. Pastu mak dia kata "Xpe la..Liza gi la temankan Acu main game kat dpn. Makcik nie xreti nk main game2 tu sumer. Nt dia boring lak. Pegi la temankan dia..". Aku pn trsengih smbil dlm ati melonjak2 gumbira...Yeayyy..xyah tolong msk...
So aku lyn la game Tekken5 ngn my dearie. Bakal mak mertuaku msk kat dapur ngn suaminyer yg trcinta..Romantikkan??? Sbb tu dia xnk aku ada kat dapur... Nk brsama suaminyer di dapur..hehehe...
Kesimpulannyer...sayang-menyayang la smp tua..tolong-menolong kat dapur smp tua.. Bestnyer... Pesanan utk diri sndr..blaja masak la Cik Liza weh...

Saturday, April 17, 2010

Tenang

Jumaat yang agak tenang. Pg2 gi KL Court. Kes Bankruptcy je.. Pastu blk opis.. Keje pun xbyk atas meja. So agak tenang la..hehe..

Mlm td tido lewat skit sbb gi site (xtau nk describe cmne sbb sumer cousin2 aku pggl tmpt tu "site") kat Melawati. Helping my cousin punyer wedding preps. Rebus telur, wat goodie bags, pakaikan inai kat pengantin.. Tau2 je dh tghmlm.. Akibatnyer...pg2 ni mata aku cm ssh je nk bkk..

Tp aku tetap rasa Jumaat nie sgt tenang. Erm mlm nie cousin aku nikah..so pas keje kena trus lari blk...

Gmbr update later..daa..

Friday, April 16, 2010

Kes Dera Lg.

Lagi kanak-kanak mati didera
Oleh TAN MING WAItan.mingwai@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 14 April - Kisah kematian dua kanak-kanak malang, K. Harreswaral, 1, dan Syafiah Humairah Sahari, 3, akibat didera secara sadis pada Mac dan Februari lalu masih segar di ingatan.

Namun, ia seakan-akan tidak mencetuskan keinsafan apabila kejadian sama berulang dan kali ini membabitkan kanak-kanak perempuan Lee Swee Hui yang berusia tiga tahun.
Cukup menyayat hati, pada tubuh mayat kanak-kanak tidak berdosa itu terdapat lebih daripada 30 kesan lebam dan luka di badan, dahi serta pipi.

Siasatan awal polis mendapati kecederaan pada Swee Hui dipercayai akibat dipukul dengan objek keras.
Menurut doktor, lebam-lebam dialami mangsa merupakan kesan kecederaan yang dianggarkan baru seminggu lalu.

Swee Hui dihantar ke Poliklinik Komuniti Seri Kembangan, dekat sini oleh bapa tirinya pada pukul 7.45 pagi setelah mendapati dia tidak sedarkan diri.
Mangsa disahkan meninggal dunia di situ dan bapa tirinya, seorang penganggur yang berusia 27 tahun ditahan selepas pihak hospital menghubungi polis.

Ibu kandung Swee Hui, 24, seorang suri rumah, turut ditahan di pangsapuri di Jalan BS 14/2A, Bukit Serdang beberapa jam kemudian untuk membantu siasatan.
Difahamkan, mangsa selama ini dijaga oleh pengasuh dan pasangan tersebut hanya mula menjaganya sepenuh masa semula sejak sebulan lalu.

Pasangan itu yang telah berkahwin setahun lalu turut mempunyai seorang bayi lelaki berusia tiga bulan.
Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Asisten Komisioner Khaw Kok Chin berkata, pihaknya membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu membunuh.

"Pemeriksaan lanjut doktor tidak menunjukkan sebarang kecederaan lain seperti serangan seksual. Punca sebenar kematian hanya akan diketahui setelah bedah siasat dilakukan ke atas mayat mangsa.

"Buat masa ini, polis menahan ibu kandung dan bapa tiri mangsa untuk siasatan lanjut. Polis akan menyiasat kes itu daripada pelbagai sudut," katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Pada 4 Mac lalu, Harreswaral yang merupakan anak tunggal penerbit filem bebas, A. Karigalan dan K. Thilagawathy, disahkan mati di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) kira-kira pukul 12 tengah malam, akibat kecederaan serius di seluruh badan.

Kejadian itu berlaku genap seminggu selepas kematian Syafiah Humairah, 3, yang didakwa didera oleh teman lelaki ibunya, Mohd. Fazli Azri Jamil, 28.
Dalam pada itu, seorang jiran Swee Hui yang hanya mahu dikenali sebagai Shamsul, 30, berkata, dia sering mendengar jeritan dan tangisan mangsa dari rumahnya di tingkat dua pangsapuri berkenaan.

Menurutnya, dia dan jiran-jiran lain menyedari perkara itu namun menyangka ia merupakan perkara biasa.
"Kadang-kadang jeritan dan tangisan didengari pada lewat tengah malam dan berlanjutan sehingga 10 atau 15 minit.

"Kami sebelum ini juga tertanya-tanya rumah mana dan akhirnya terjawab hari ini," jelasnya yang bekerja sebagai pemandu lori.


P/S : Apalah nak jd dgn dunia akhir zaman nih??? Kanak2 x brdosa slalu je jd mangsa.. Aku sedeyy..

Monday, April 12, 2010

Aktiviti Ari Ahad.

Bagun lmbt cam ari2 Ahad yg lalu..hehe..Breakfast kul 12 tghari merangkap lunch skali...Mkn bihun goreng mak aku...
Pastu abah aku pun memulakan aktiviti menegmas dpn umah.. Adik aku yg kecik pun join. Memula aku jengah2 je... Tetiba rasa cam seronok je main air.. Pastu aku pun join la skali.. Aktiviti kitaorg ialah siram pokok, cuci longkang yang dh brlumut, pastu berus lantai dpn umah...
Berpeluh2 la gak sbb wat keje tgahari terik...
Pastu msk umah trus mandi..Aktiviti yg dibuat setahun skali ni berjaya wat aku brpeluh...hehe..
Biasanyer aku tido je spjg ari kt umah ari Ahad.. Tp Ahad ni ada la aktiviti berfaedah yg aku wat...
Mlm ni wat operasi kemas bilik dan alamri baju.. Mak aiihh...byk btul tudung2 aku...smp xtau mana nk letak tudung2 tu sumer...Rasa nk bg kat org je...
Kesimpulanyyer...aku brkemas di ari Ahad..satu pencapaian...hehe

Saturday, April 10, 2010

Langgar Kete Org..

Kejadian berlaku di Plaza Tol Duke kul 5.30 ptg smlm di lane Smart Tag..


Hish..bodo gler..disebabkan excited sgt nk blk lepas Court smp aku trlupa nk check balance Smart Tag aku.. Smp kt lane Smart Tag tue palang tak trangkat sbb baki x cukup. Huh..akak kat tol tue suh aku reverse blk. Aku yg sengal2 ubi ni reverse dgn sopan tanpa tgk cermin kiri kanan.. Trus la langgar kete blkg aku tue. Nsb baik aku reverse ngan sopan santun..Hehe..

Pastu akak tol tue suh sumer kete blkg reverse so aku bole reverse gi lane tunai.. Kete yg aku langgar tu trus msk lane Touch n Go... Aku lak trkial2 la nk cross 3 lane Touch n Go utk msk lane tunai.. Havoc jap tol Duke smlm disebabkan aku...wahaha..bodonyer...

Pas byr tunai RM2.00, aku usha kiri kanan kot2 kete yg aku langgar tu ada tunggu tepi. Tp dia xde.. Hehe...ini brmakna dia telah memaafkan aku...Ye ke??? Kira ye la sbb dia x carik aku pun pastu. Tp still aku rasa brsalah la...nk mtk maaf kat dia sbnrnye pas byr tol tu..Aku x sengaja la..

Kol my dearie..pastu kena gelak..hampeh btul..dia kata smbl gelak "saper suruh x tgk cermin b4 reverse??"..Cehh..dia pun sama reverse langgar kete lain..hehe...

Smp umah tgk blkg kete xde pape..cat tanggal skit kat bwh plat no..Tp ok la sbb xnmpk sgt..bwh plat no je.. But still skt ati la... Tp sndr yg wat padan la muka sndr kn...uweekkkkkk...menci2..

Thursday, April 8, 2010

Bdn yg dah mula sakit2.

Kesuntukan masa nk siapkan sumer keje..

Bahu dh mula sakit.

Kaki dah lenguh brdiri dan beratur..

Hidung dh mula brair..bersin x henti2...

Bila la lower court KL nk tukar sistem nih???

Tuesday, April 6, 2010

Kerja

Musim keje byk.. Rasa dh tak cukup tgn nk wat keje. Dgn sistem kat Court yg byk mmbuang masa loyer. Dgn keadaan kat opis yg menimbun keje.. Sumernye wat aku fed up dgn kerjaya aku skrg.

Actually aku enjoy jd loyer. Aku x kisah kalu keje byk.. Tp yg wat aku fed up bila masa aku trbuang utk menunggu.. Kena dtg awal kat Court semata-mata nak key-in kes kat kiosk. Pastu tunggu kaunter bkk nk submit form.. Tunggu kes di panggil.. Bila kes dh panggil pn still kena tunggu lg... Buang masa.. Dulu kalu gi Court kul 1 tghari, kul 3.30 or 4.00 ptg aku dh blk opis.. Skrg nie kul 6 pun kat Court lg.. Sistem amenda nih.. Justice delayed, justice denied..
Bila dh lebih dr separuh ari aku kt Court, then keje2 kat opis trbengkalai la.. Sapa nk wat??? Aku jgk yg nk kena wat.. Kalu kul 6 lebih br nk gerak blk dr Court, xkan aku nk stay kat opis smp 12 tghmlm lak.. Mcm la bos aku byr gaji aku beribu2 sgt... Dah tue x kira lg ngan mslh2 kat opis..Kisah politik opis.. Mcm2 lg la...
Kesimpulannyer...aku fed up ngn sistem kat Lower Court skrg.. Aku lg suka kalu gi High Court je skrg.. At least x stress... So tgh pikir nk tukar kerjaya la...(ayat yg dh beribu kali aku ckp).

Saturday, April 3, 2010

Jumaat yg Menggemparkan

Salam hari Jumaat..Penghulu segala hari..


Hari nie pagi2 lg aku digemparkan dgn berita kematian Din Beramboi (juri Raja Lawak tue..). Sgt trperanjat wlpn aku tau dia tenat dlm 2 ari lepas.. Insaf..tue yg aku trpikir bila dgr berita tue..Mati tue pasti...so aku yg idup nie masih menghitung amal yg x seberapa... Takziah wat keluarga Din Beramboi.. Pemergian allahyarham yg tiba2 nie menyebabkan ramai yg akan merindui beliau... Al-Fatihah...



Pastu aku trbaca psl isu Kartika...ditahan dan dihukum sebat oleh Mahkamah Syariah kerana meminum arak di khalayak ramai.. Kartika xjd disebat sebaliknya diarahkan untuk melakukan kerja amal..atas arahan Sultan Pahang..hurm... Nape la sistem perundangan dan kehakiman kita nie??? Esp. undang2 Islam..


Next..aku trbaca kat fb kengkwn aku...Tuan Jagjit Singh (Mahkamah Sesyen 11 KL) dh pindah ke Court Jenayah.. Slalu je kalu judge yg baik2 dan penyayang dipindahkan ke Court Jenayah.. Sedih la plak... tp kesahihan brita nie aku xpasti lg..will check ngn kengkwn lain...


Kerja yg menimbun atas meja menghalang niat aku utk brmalas-malasan di opis..huh.. So mari brkerja...BUAT KERJA...uuweeekkk..