Nuffnang Ads

Friday, March 26, 2010

Geli.

Aku naik LRT pg ni dan duduk dgn tenang..

Smp je kat stesen Pandan Indah ada sorg akak ni naik smbil membibit beg tangannye dan trus brdiri dpn aku. Aku mula xsenang duduk sbb beg tangan dia begesel dgn lutut aku.. Sbnrnye aku geli kat beg tangan dia yg brcorak kulit ular....Huwaa...sumpah aku geli... Beg tu camni rupanyer...

Sumpah aku geli...aku cubapejamkn mata supaya xnmpk beg tu..tp xleh sbb aku dok trbayang ada ular kat kaki aku..eeeiiiiiiii...geli weh......

Aku ada rasa nk bgn n brdiri kat tmpat lain tp LRT penuh sgt..so apa yg aku mampu buat ialah pejam mata dan pikir psl menda2 menarik yg aku nk wat...Akhirnya smp la kat Masjid Jamek...Huh...cpt2 aku bgn n keluar...

Wlpn beg tu cantik tp oleh kerana dia brcorak kulit ular maka TIDAK bg aku...Geli....so sesape yg ada beg camni saya mtk maaf ye...xde niat nk sakitkn ati sbb beg ni mmg lawa cuma saya geli...Okess...

Thursday, March 25, 2010

Injunction

Kes kat High Court Sivil...wat aku xleh tido mlm...

Study psl injunction...


Client aku ada bangunan. Nk jual kat A. Tp bila sumer deposit dh byr, client aku cancel dealings and xnk sign SPA. Reason...dpt offer lg tinggi dr B. So nk jual kat B. Deposit dikembalikan pd A. A mrh file writ utk specific performance. Pastu mskkn SIC utk injunction to stop my client from dealing the property with B. Mslhnye client aku dan B dh sign SPA. So peciter???

Aku...trmenung dn brpikir kenapa la aku yg kena pikir menda ni....haiihhh...


Mode : Brpikir dgn brsungguh-sungguh.

Tuesday, March 23, 2010

Kisah Mahkamah & Masak

Aku mmg bercita-cita nk update blog nie ari2..Tp apakan daya aku..setiap kali nk update ada je halangan yg melanda....huhu..Akhirnya aku hanya update bila ada masa je wlpn ati ni meronta2 nk update..
Memula nk citer psl Tracking System kat KL Lower Court..which is sooooo stupid..yess..I really meant it..STUPID... menyusahkan sumer org... Sulu nk amik JID menda yang paling senang dlm idup loyer2 nie..Tp skrg nie nk amik JID pun mcm nk gi full trial..remeh temeh.. The latest system (br start smlm) ialah untuk file2 thn 2010. Physical file is not exist..everything has been computerised.... Dah ar ar nk kena key-in every case kat kiosk..Aku nie mcm nk pengsan key-in 86 files kat kiosk tue..Pastu kul 6 lebih pn kes xpanggil2 lg..
Arini kes still continue..sorg Pendaftar tue bole plak ckp yg smlm dia nmpk muka loyer2 sume bengang je..mst la bengang kalu kul 6 lebih pn kes x panggil lg...Yg menyakitkan ati bila system down pastu Pendaftar tue xleh nk key-in pape dlm komputer..End up dgn bg next date je kat loyer...Apakah???? Aku rasa lg baik wat full trial la kalu cmni...
Erm..mls nk pikir psl court..skt pale...
Next issue nk citer psl masak...which is not "kelebihan" aku. Aku mmg xtau masak langsung..Even goreng telur pn aku xpenah wat yer..percaya la...sumer mak aku wat... Then ari ahad aritu bakal "ibu mertuaku" ajak temankan dia kt umah..xde kwn nk borak katanyer... Aku smp umah dia kul 12 tghari...Pastu bf ku yg trcinta trus ckp lapa..Mak dia mmg xmasak.. Huhu.. Maknanyer aku la nk kena masak...Dengan muka biru kuning aku pn kata kt bf aku "Ish...org mana reti msk". Then mak dia gelak and kata "Ala..sumer org pn xreti msk sblm kawen..Acu je la gi msk" smbil merujuk ke arah bf aku..Hahaha.."Mana la Acu reti msk" jwb bf ku.. Mak bf aku cuma mkn bubur je (yg dia mmg dh siap msk)..makanyer aku dan bf ku yg kelaparan.. Last2 kitaorg kuar mkn kt luar sbb xtahan lapa...lawak btul...
Moral of the story..pegi la blaja masak Cik Liza ooii...wat malu kat org je...hikhikhik...

Friday, March 19, 2010

Xbest..

Tren delay...it's really make my day..huh..

Pepagi lg dh kena brsesak-sesak ngan sumer org nk gi keje...

Biasanyer dpt duduk dlm lrt tp arini xdpt duduk...Menci ar...

Smp opis tgk diary, rupa2nyer xde court case pn arini..Abistu apsal aku pakai itam putih arini??? Eii...menyampah...peluang nk pakai baju kaler2 trbuang begitu saje sbb x tgk diary sblm blk smlm...

Kesimpulanyer..xde yg menarik arini..Huh...

Thursday, March 18, 2010

Hari nie..

Lambatnyer masa brlalu..
Rasa malas nk wat keje...
Bdn rasa suam2 kuku...
Tgk jam...jarum jam cam xgerak je...
BOSAN!!!

Wednesday, March 17, 2010

Lg Kenangan..

Pg2 ni smp je opis cam biasa aku akan bkk fb...check2 apa yg patut wlpn xde yg patut check pn dlm fb tuh...hehe... Tetiba aku surprise gler tgk inbox penuh ngan org comment photo aku... Rupa2nye ni gmbr yg di comment tue...


~Kat Tapak Perhimpunan~


~Kat dlm Kelas 6 Merah~



Hahaha...gila kentang..nie zaman skola rendah kat Sek Keb Ampang tahun 1995...Masa tuh kitaorg darjah 6.. Tu psl kecik2 je sumer... Ptt la brlumba2 diaorg comment...rupanyer mngimbas kenangan zaman kanak2 ribena...


Baru je smlm aku mngimbas zaman abis SPM...tetiba arini nk imbas zaman abis UPSR..ntah ar xbyk memori install dlm kepala aku nih...Maybe zaman tue kecik lg kot...Sbnrnye byk lg gmbr yg member aku tu upload..Tp nie je la yg aku curik utk hiasan kt blog aku...Nostalgia abes...


Tetiba rasa nk upload lg satu gmbr nostalgia...


Nie antara geng2 aku masa drjh 6 dulu.. dari kiri Abg Yeop (Yuzul), Fauzi dan Sudin...Mana la diaorg skrg nih... Dulu Sudin ni la kwn gado aku...asyik gado je ngn dia...si Fauzi tu lak ala2 macho la..control...sumer rahsia zaman kanak2 dia ada dlm tgn aku...hehe..kata kwn baik kn...Abg Yeop nie bdk baik..dgr citer dh jd Dr skrg...biasa la budak cerdik...slalu je citer kisah Nabi kat aku dulu...haha..

Nmpak sgt kita nie dh tua..Masa brlalu cam tu je..xsdr sumer dh bina idup sndr skrg...Kalu jmp blk sumer2 tu mst mcm2 citer nk borak...

K la..cukup la imbasan masa silam nih...Smlm adalah kenangan, arini adalah kenyataan, esk adalah harapan...

Tuesday, March 16, 2010

Flash back..

Last week result SPM dh kuar..Tahniah kat student2 yg brjaya..Thn nie best student still dr kalangan pelajar perempuan. Mmg slalunye cam tu pn. Ye ar..bebudak pompuan lebih fokus dan rajin.



Erm...aritu ada la adik member aku tanya camna nk isi borang UPU. Pastu dia tanya ada bape pilihan Universiti yg dia bole wat...Huh..aku trgamam skjp..sbb aku langsung xleh recall camna aku isi borang UPU dulu..Setelah aku congak2 rupa2nyer dh 10 thn yg lps aku isi borang tu...Ptt pn aku x ingat...hehe..


So entry kali nie aku nk mengimbau zaman2 br nk kuar dr dunia persekolahan..hehe.. Masa dpt result SPM dulu aku xde la nk pikir mcm2 sbb aku mmg nk jd lawyer...Tp yg jd mslhnye aku dpt twrn wat Matriks KPM...Masa tu mcm2 ada dlm ati..Mcm2 gak la citer yg aku dgr...Kalu xgi Matriks nnt xdpt U..haih..so aku dgn rasa brbelah bahagi pegi la gak Matriks... Masa tu kiranyer Borang UPU aku tu dh x brguna la...

Tp tu 10thn dulu...Skrg nie aku dh jd lawyer pn..Sumer yang aku dh lalui menjadi sebahagian dari pengajaran dan pengalaman idup aku.. Tetiba rasa cam dh tua plak..heh..Br 27thn...mcm la byk sgt pengalaman idup...Xksh la...tp aku rasa 10 thn yg brlalu slps aku abis SPM adalah saat2 suka duka aku membina idup...ecehceh...bina idup konon.. Ye ar..at least skrg aku dh ada keje tetap..ada EPF (wlpn xbape nk byk lg)..aku ada kete sndr...dpt beli umah sndr (wlpn still dlm finance)... Alhamdulillah dgn apa yg aku ada skrg...


Jodoh??? xyah tanya la...sbb tue keje tuhan... Aku sndr xtau nk brusaha camna nk dpt jodoh.. Kalu jodoh bole beli cam beli kete, sure aku dh brusaha kumpul duit beli jodoh...uwekkk... Xpe la..wat masa nie aku selesa dan brsyukur dgn idup aku...


Mcm pjg lak entry arini..Thanx kat sumer kengkwn n cousins yg wish bday aritu.. Thanx kat cousins yg celebrate bday kat karaoke Wangsa Walk last Sunday...best ar korg wlpn suara masing2 brterabur...hehe...Pasni kita main bowling lak ye..
Okes..gmbr lak..kt Wangsa Walk..Tema Biru...(Gmbr curik dr blog Siti Saniah...hehe)



Choc Indulgence...


Cousin aku tgh brdangdut..
Sengih je lebih...Bkn reti nyanyi pn...

Serangan raksasa kelaparan...

Cukup??? Till then...daaaa.......

Saturday, March 13, 2010

27thn sudah...

Alhamdulillah...ari nie bday aku yg ke-27.. Sbnrnye xde pape intention pn nk tulis dlm blog. Tp sbb arini adalah bday aku so rasanye patut tulis sesikit kt dlm blog.
Since tgh mlm td dh receive msg dr kengkwn yg igt bday aku. Pg td terima wish melalui sms dan fb. Bahagianye bila ramai yg wish. Tetiba aku rasa brsalah sgt sbb aku nie slalu je xigt bday org lain. Bknnye disengajakan sbb aku mmg ssh nk igt nombor2 nih.. Bab tarikh, no tepon...mmg aku failed... Anyway terima kasih bebanyak kpd kengkwn yg wish...Syg korg sumer.
To all my beloved cousins, jgn lupa plan kita Ahad nih...x sabar nk gegarkn Wangsa Walk tu..huhu...
Erm...citer psl umur 27thn ni...ada lg plan yg aku sdg usahakan sambil meneruskan plan2 yg telah dimulakan di usia 26thn.. Seriously aku mmg nk smbg wat Master. Tp xtau la niat nie sekadar niat je ke...Insyaallah aku akan cuba usahakan di usia 27thn...
So wat masa nie, target aku carik duit byk2...(bunyiknyer mcm mata duitan gler kn...) Then Insyaalah ada la menda2 lain yg aku nk wat..
Lastly, alhamdulillah aku masih bernafas di usia 27thn...

Friday, March 5, 2010

Cuti dan Shoping

Smlm cuti...gi Nilai shoping kain..huhu...mcm la kat KL xde kain..
Tp menarik la..kain2 kat sane murah la...maybe sbb aku gi ari Khamis kot.
Akak kedai tu pn ok kan je bape harga yg aku nak...so aku puas ati la..
Cuma panas terik la smlm...Xtahan btul la...
Arinie aku menanggung akibatnya la...Idung brair..Mata brair...Bdn rasa panas..
Kepala dh pening nie..satu keje pn aku xleh wat...haih...mslh btul la...Nsb baik esk cuti.
Esk la aku down load gmbr2 kain2 tu sume..
Xlarat sgt...chow...

Wednesday, March 3, 2010

Rumusan..

Tetiba je tajuk rumusan..hehe...sbb nk rumuskan trus sumer peristiwa sepanjang minggu lepas n minggu nih... Senang citer...
Kerja kat opis semakin trkawal...cuma penat bile gi Court je la.. Paling membosankan ialah tracking system kt Kl Court. Lately xbyk case kt Shah Alam. So xtau apa citer trbaru kat Shah Alam.
Erm...last Sunday gi minum ngn kengkawan lama kt Old Town Ampang Point. Lama xjmp Mohana, Lai Wing Fatt n Suhaiza. So mcm2 cite la nk update. Yg best bile tau Mohana pun dlm legal line gak..so bole la nk share suka duka jd lawyer ni...hehe...
Pas jmp kengkwn tu trus rush back coz abah nk ajak blk kampung kat Melaka. Saje nk jenguk nenek kat kampung yg dh lama xtgk...adakah saya cucu derhaka???? Huhu...tp saya bkn cucu kesayangan nenek...saya blk ke x nenek x kisah pun...huhu...(tetiba emosi lak...). Xpe la...nenek xsayang saya pun xpe...
Minggu kembali brkeje dgn mood yg ala kadar je...Selasa smp Rabu busy ngn Court dr pg smp ptg..so decide utk cuti ari Khamis coz nk temankan cousin aku gi shoping...(wah...dasat kn teman cousin gi SHOPING). Adakah aku akan shoping skali???? Tunggguuuuu...kehkehkeh...
Erm..gmbr xde dlm entry ni coz xsempat nk amik gmbr dlm sumer keadaan...huhu... Till then...chiow...