Nuffnang Ads

Saturday, August 29, 2009

Shopping...

Wah...tajuk entry mcm beria nak shopping...pdhal nak gi beli kasut je...Hehe...pape ntah...Arini plan nak gi SOGO lps keje coz nak carik kasut..tp bkn kasut raya ye...aku nak beli kasut utk gi keje coz kasut lama dah patah tumit...huhu...Ganas x aku?? Mana x patah, ari2 aku lanyak kasut tue sambil berlari2 kat Court utk settlekan kes2...cukup 3-4 bln je kasut pun jahanam...haih...
Ye...SOGO akan wat SALE utk Sogo Cardholder on 4-5th september...so sape2 yg tabah dan bersemangat tinggi utk berebut2 adalah digalakkan bershopping pd hari tersebut...mmg sale yg dahsyat la pd hari tersebut... Thn lps aku gi Sale tue...dlm bulan pose gak...Haih...sgt2 la letih berebut2 ngan org lain...Punyer la ramai smp aircond pun bole x rasa...nak membayar lg satu hal..punye la pjg que...so bg mengelakkan sejarah yg sama berulang better aku gi beli awal2 before Sale tue...Belanja lebih skit xpe la asalkan aku xkena berebut2 dan berhimpit2 ngan org lain...
Erm...smlm dah berbuka ngn Nasi beriyani Ayam Madu...Menu arini xsure lg...Tgk la jap lg kot2 ada tringin nak mkn pape ke...
Daaa....

Sunday, August 23, 2009

1 Ramadhan

Alhamdulillah..syukur kerana aku masih dpt menikmati Ramadhan pd thn nie...Seronok sgt biler tiba Ramadhan...bulan yg penuh berkat...bulan yang menjanjikan ganjaran berganda utk setiap amalan kita...
Pose thn nie kali ke-2 aku brpose tanpa arwah nenek...setiap kali Ramadhan trigt pd arwah nenek yg slalu msk mcm2 utk juadah berbuka...Mujur la masih ada mak yg menggantikan nenek...
Erm..bile time2 pose cmni mula la aku mengidam nk mkn mcm2...drpd murtabak smp la ke ayam golek..mana lg nak carik kalu bkn kt bazaar Ramadhan...bazaar Ramadhan yg trdekat dgn aku mst la kt Kg Melayu Ampang...tp ssh la nk carik yg sedap...mengikut pengalaman aku...setiap kali beli kt bazaar Ramadhan mst xsedap..haiih...org tu yg xpandai masak or aku yg xpandai pilih tempat...hehe...

K la...sempena Ramadhan yg penuh barakah nie...mari la kita sesama menambahkan amalan dan mendekatkan diri kepada-Nya...selamat berpose dan selamat berbuka pose kpd semua umat Islam...

Friday, August 14, 2009

Update citer lama..haha..

Hi...dh baper ari xupdate blog...bkn mls...cuma xsempat coz br balik brcuti dr Medan, Indonesia... Penat bdn pun xilang lg...Tp post arnie bkn nk citer psl Medan coz belum ada mood lg...Lgpun gmbr2 pun belum upload lagi coz my lappy ni cam ada problem je...so bile dh ada gmbr nnt br la best nk citer...hehe...


Post ari nie sbnrnye nk citer psl a day before gi Medan aritu..erm...masa kat opis lg aku tringin sgt2 nk mkn lasagna...nape lasagna???ntah aku pn xtau nape ngan tekak aku nie...so aku pun ajak la member2 kat opis gi crk lasagna...tp sumernye nk mkn nasi...isk...iskk....cedih btul la...trpaksa la ku melupakan selera nk mkn lasagna..



Mlm tue plak tgh bz2 mengemas beg...my dearie ajak gi mkn...masa dlm kete dia kata nak mkn pizza..hehe...aku gembira sgt2 coz bole la mkn lasagna kt pizza hut...yummiee...nie yg cayang sgt kt dearie...so aku mkn lasagna je mlm tue n my dearie yg abiskan sumer pizza...hehe...thanx dearie...Nie la lasagna tue...



Owhhh...lupa nak citer...weekend before aku gi Medan, aku sempat la blk kampung kat Melaka n tgk anak buah ku yg trbaru...erm...anak cousin aku bole ke consider sbg anak buah aku??? hehe...bantai la... Comel...baru 20 hari lahir....Nama dia aku xigt la..tp baby boy..




Dat's all 4 today...daaa...

Saturday, August 8, 2009

Mari berkemas..

Skrg nie sedang bz mengemas beg coz esok dh nk gi bercuti..erm..xde la excited sgt coz still risau pasal H1N1 yg semakin menular nie...serius aku risau..Td aku dh gi farmasi beli topeng muka n hand sanitizer...Sbg langkah keselamatan je...
Esk flight kul 10.50 pg...so kena kuar awal la.. Aku akan gi brcuti ngan mak aku n 2 org cousin aku... Abah aku akan antar kat airport..erm..
K la...nnt dh balik baru aku update lokasi percutian aku k...

Thursday, August 6, 2009

Macam-macam...

Ari nie sgt2 penat...bdn sakit2 dan pinggang SGT SAKIT... Nie sumer gara2 opis ku yg di dlm proses mengemaskini lokasi fail2.. Huh...utk pengetahuan semua org..fail2 di legal firm adalah sgt2 byk... Aku nk kena sort out fail2 dari tahun 1990...iye...fail2 19 tahun yg lalu... Adui...sakit kepala aku.. N i'm wondering...lawyer pun kena wat keje nie sumer gak ke??? Dan jwpnnye ialah selagi ko keje mkn gaji maka ko kena wat apa yg bos ko suruh...


So...aku dan beberapa org staffku pun memulakan keje2 pemunggahan...dan fail yg sempat kitaorg punggah ialah sebanyak ini... Tada....---->



Amacam??? Byk x??? Huh..nie baru sikit...ada lagi beratus2 fail yg kitaorg nk kena pindah... Arinie byk keje2 aku yg tertangguh semata2 kerana operasi nie... Makin bertimbun2 la keje aku nie... Operasi nie plak dijangka berakhir pada minggu depan... Nasib baik nxt week aku dh start bercuti...

Owhh...did I mention "bercuti" juz now?? Yepps..aku akan bercuti selama seminggu nxt week...ke mana??? erm..nnt la aku citer... Suprise la skit..hehe...


Ok..citer psl opis aku balik..erm..setelah memunggah sumer fail2 nie...bos aku dgn rasa tanggungjwb telah membelikan satu almari fail utk letak dlm bilik aku..tp aku sgt2 xsuka sbb almari tue menjadikan bilik aku semakin sempit...Bilik aku tue dh la sempit...so bile mskkn kabinet tue jd semakin sempit la...aku sgt2 xsuka...tp nk wat cmne coz bos yg bagi..ish...timer kasih la bos.... tp serius l ku mmg xhepi langsung...erm...nasib baik la aku jarang ada kt bilik coz slalu gie Court (ayat nk sedapkan ati sndr...huhu..)


Nie la almari yg memenuhi bilik aku yg kecik tue... Tue 2 kerusi buruk yg dah lama aku brniat nak kuarkan dari bilik aku... Besok2 la aku laksanakan misi tue...
K la...ilang mood labile tgk gmbr bilik aku nie...serius...sgt tensen n xsuke dgn bilik sndr...nie yg wat aku makin malas nak gi opis... patutkah???
c u...